The Gaslight Anthem - Handwritten (2012)

Label: Mercury

1. ''45'' (3:23)
  2. Handwritten (3:35)
  3. Here Comes My Man (3:58)
  4. Mulholland Drive (3:53)
  5. Keepsake (4:02)
  6. Too Much Blood (5:07)
  7. Howl (2:04)
  8. Biloxi Parish (3:46)
  9. Desire (3:15)
  10. Mae (4:07)
  11. National Anthem (3:40)
  12. Blue Dahlia * (4:28)
  13. Sliver * (2:06)
  14. You Got Lucky * (3:47)
  15. Teenage Rebellion * (4:31)
avatar van aerogp1
Gisteravond beleefde de eerste single "45" haar wereld premiere op BBC Radio 1. Inmiddels staat de single ook op Youtube.

avatar van Gründafjørdøhur
45 is een prima nummer, Biloxi Parish is er een die ze al wel vaker hebben gespeeld en is ook prima. Ik ben erg benieuwd naar dit album. Ik had gehoopt dat Brian de sound van Horrible Crowes mee zou nemen naar dit album, maar tot nu toe lijkt het daar nog niet op.

avatar van IllumSphere
Ik vind eigenlijk 45 een ondermaats nummer. Het doet me een beetje denken aan rock voor tieners.

'45' is geniaal, can't wait!

avatar van Gründafjørdøhur
IllumSphere schreef:

Ik ben niet zo weggeblazen als bij 59' sound, maar 45 is toch een aardig nummer. Ik ben wel een fan van Fallon, maar hier is hij wel ongekend straight to da point - 'Let her go, let somebody else lay at her feet.'

Het plakkertje tienerrock vind ik overdreven. Een degelijke TGA riedel, heel veel meer ook niet.

avatar van Rogyros
IllumSphere schreef:

Geldt dat niet sowieso voor The Gaslight Anthem? Ik vind het toch een beetje High School Rock. Wel lekker hoor.
Ik ken nummer 45 overigens niet.

Ik ga dit album zeker beluisteren, maar ik hoop eigenlijk vooral dat hij met The Horrible Crowes nog een album opneemt. Aan het album Elsie van The Horrible Crowes kan naar mijn mening geen enkel Gaslight Anthem album tippen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En wederom een nog te verschijnen plaat met een verkeerde hoes. De echte ziet er in ieder geval een stuk beter uit.

Ozric Spacefolk
Ik zit de eerste single te luistern. Leuke ontdekking deze band.
Hier wil ik wel meer van horen....

avatar van Spaulding
Was laatst in Bremen bij hun concert. Was mijn eerste keer en echt fantastisch.

Nummers 45 en Biloxi Parish klonken ook erg lekker. Ben erg benieuwd naar de rest.

avatar van coldwarkids
Ik ben benieuwd hoe ze live zullen klinken. Daar komen we de 23ste oktober wel achter

Off topic bericht verwijderd.

avatar van Spaulding
Oor noemt het in hun recensie met gemak het beste album van ze tot nu toe. Belooft wat als ie zelfs nog beter is dan '59 Sound.

IllumSphere schreef:

Dan ben je denk ik in de minderheid die dat vind

off topic bericht verwijderd.

avatar van coldwarkids
Ik vind dit echt niet het beste album van hun.. eerder het minste.

Oh shalala here comes my man

avatar van spoelie90
Hetzelfde kunstje. En dat gaat een beetje vervelen. Hoogtepunt: National Anthem

avatar van jellecomicgek72
Mwja wat kan ik ervan zeggen?... Het is aardig, het klinkt aardig, maar echt heel spannend wordt deze plaat ook niet. Die single ''45'' is wel een lekker nummertje.

avatar van Mctijn
Sander van 3FM was hier lovend over. Misschien moet hij toch maar eens door MuMe spitten naar de echte pareltjes, want dit album is middelmaat troef. Gewoon leuk in het gehoor liggende pop met een Springsteen-randje. Live zijn ze overigens wel erg sterk.

avatar van coldwarkids
De hoogtepunten vind ik toch wel "45" , Handwritten en Here Comes My Man.. verder is het gewoon bijna te irritant geworden, elke keer maar dezelfde truc. Wanneer gaan ze nou eens weer pareltjes schrijven net zoals op 59 Sound en American Slang

Heerlijke plaat. typisch gaslight anthem en dat verveelt mij nooit

(verwijderd)
Dat zijn toch gewoon de vorige twee albums coldwarkids???? In de tussentijd niets uitgebracht, dus ook niets wat onder dat niveau was.

Ja dit album gaat gewoon weer door waar ze mee bezig waren en zal ook ergens wel weer aanvoelen als een kunstje, maar ik kan niet wachten tot volgende week wanneer we met de auto op weg zijn naar een zonnige bestemming, want dan gaat deze weer heel hard gedraaid worden

Klinkt op zich goed, lekker hard op de koptelefoon.
"45" sterke opener
Zal ook wel een deluxe versie komen, gezien de 14 tracks die ik heb beluisterd.
"Mae" .. klinkt als een Brandon Flowers song
National Anthem acoustic
voorals nog 3,5 *

avatar van Co Jackso
coldwarkids schreef:

Wat dacht je van het debuutalbum Sink or Swim met echte parels als We Came to Dance, Wooderson en het energieke en prachtig opgebouwde 1930.

avatar van laboomzaa
Too much blood is toch wel een pareltje, eigenlijk vind ik dat daar het album begint!!

avatar van Running On Empty
Eerste luisterbeurten gehad, een lekkere plaat maar op het eerste gehoor niet zo sterk als ik had verwacht.

avatar van Thomas91
Jammer, klinkt eigenlijk zeer teleurstellend. Daar moet ik bijzeggen dat alle albums bijna teleurstellend klinken op deze laptop zonder boxen. Binnenkort nog maar eens proberen met betere apparatuur, al heb ik er weinig vertrouwen in...

avatar van Running On Empty
Ik denk dat de platen van The Gaslight Anthem wel vragen om een geluidsweergave met een beetje behoorlijke dynamiek dus zou ik ze zeker elders nog een eerlijke kans geven.