Megadeth - Rust in Peace (1990)

Label: Capitol

1. Holy Wars...The Punishment Due (6:36)
  2. Hangar 18 (5:14)
  3. Take No Prisoners (3:28)
  4. Five Magics (5:42)
  5. Poison Was the Cure (2:58)
  6. Lucretia (3:58)
  7. Tornado of Souls (5:22)
  8. Dawn Patrol (1:50)
  9. Rust in Peace...Polaris (5:36)
  10. My Creation * (1:36)
  11. Rust in Peace...Polaris [Demo] * (5:25)
  12. Holy Wars...The Punishment Due [Demo] * (6:16)
  13. Take No Prisoners [Demo] * (3:23)
Empyrium
Thrash plaat met de benadering in perfectie van Jazz, Lucretia, Hangar 18, tja, kan elk nummer wel opnoemen. Prima album van dito band dit wel een paar mindere albums op hun naam heeft staan, maar de eerste 4 en de laatste 2 zijn zeker aanraders en horen eigenlijk in elke metal collectie thuis.

avatar van BarbarianLover
Een van mijn favo thrash albums. Friedman speelt echt geweldige solo's, die dude heeft echt een eigen stijl. Helaas kan niet elk nummer kan mij evenveel boeien.

Holy Wars is toch wel een hoogtepunt

avatar van ricardo
Prachtige en perfecte gitaarsolo's zitten in dit album ,maar wel erg over the top en eigenlijk te goed voor een band als Megadeth.Deze band zit wat tussen Motorhead en Metallica in vind ik met als extra enorm goede en vooral(te) lange gitaarsolo's.Ik vind alles ook wat rommelig klinken op dit album,kan er wel naar luisteren maar niet te lang,3 a 4 nummers vind ik nog leuk,maar daarna begint dit album mij toch wat te vervelen.2.5*

avatar van Dexter
Megadeth is natuurlijk wel een band waar je in moet groeien (vooral de periode tot en met dit album). Het is allemaal wat groffer dan Metallica, die toch al vanaf Ride the Lightning de meeste toegankelijke thrash maakten. De productie is wat minder 'vet' dan een Metallica of Slayer, de muziek daarentegen wat meer ge-evolueerd, zonder té pretentieus te worden. De plaat bouwt zich beter op naar mijn mening, met de 'intro' Dawn Patrol + het titelnummer als ideale afsluiter. Daarom zou ik juist Metallica tussen Megadeth en Motörhead zetten, ipv andersom.
De drie openingsnummers hebben de ruigste riffs uit het genre, en magnifieke solo's die je na elke luisterbeurt meer weet te waarderen. En voordat het album op zijn einde komt heb je het buitenwereldse Tornado of Souls.

avatar van kaztor
Toch wel een zeer strak album van een ietwat matige band. De enigste die ik zo nu en dan ook nog eens opzet.

avatar van ricardo
Dit album klinkt ook zeker wel goed,alleen niet bijna een uur lang.Als ik 20 minuten hiernaar heb geluisterd dan druk ik spontaan de eject knop in,om vervolgens een half jaar later er weer eens 20 minuten naar te luisteren.De gitaarsolo's zijn gewoon echt super en horen bij de besten die ik ooit heb gehoord,alleen vind ik alles wat te rommelig klinken hierop en net of ze het nog af moesten gaan maken.Ik vind het album een krappe voldoende waard en meer niet.Een overschat album vind ik dit dus eigenlijk.

Joy
overschat, door wie?

baaj de weej, ensemble ambrosius al zappa horen spelen?

ik vind het wel een sterke plaat iig,. al blijf ik megadeth klinisch doen overkomen, weinig emotie, ook op deze plaat

Guardian of Isis
Dit vind ik nu één van de beste (metal) albums in mijn collectie. Ze staat ook voor een reden op 2 in mijn top 10. Prachtige nummers: Holy Wars, Hangar 18 (die solo's!), Tornado of Souls, de titeltrack. De rest mag er ook best zijn - ik zal maar geen songs meer opnoemen of ik heb ze direct allemaal gezegd.

Joy schreef:
overschat, door wie?

baaj de weej, ensemble ambrosius al zappa horen spelen?

Misschien moeten ze van Megadeth eens 3 cd's met alleen gitaarnummers gaan uitbrengen,zou een strak album kunnen worden.Iets in de trant van Close Your Mouth And Play ........

Ivm klinisch...
Weinig emotie en klinisch, dat is nu eenmaal de opzet van Megadeth, dat is waar je van moet houden.

Ik vind de uitspraak zoiets als ik lust geen rozijnenbrood omdat er rozijnen inzitten.

(rozijnenbrood is lekker!)

avatar van James Douglas
Wat lees ik nu dan? Megadeth geen emotie? Als er wel één iemand tot op het tandvlees ging(!) was het Dave Mustaine. Geen emotie? Hoe noem je die razerij in 'Tornado of Souls dan? Tuurlijk, de techniek (die altijd top notch was) wordt niet uit het oog verloren maar Mustaine's tekstuele analyses komen uit het hart.

Launch the Polaris, the end doesn't scare us
When will this cease?
The warheads will all rust in peace!

Beste Megadeth plaat ná Peace Sells.

avatar van Eddie
De vocalen van Dave daar moet je natuurlijk wel van houden, het daarom ook wel dat Megadeth zonder dave geen bestaansrecht zou hebben. Persoonlijk moest ik er vroeger wel aan wennen maar hetheeft ook iets speciaals. Live vind ik hem vocaal vaak een stuk minder klinken (beetje alsof hij heel nodig moet poepen). Verder niets dan lof over de klassieker. Met natuurlijk het geniale Holy Wars. Las je dat niet kunt waarderen kun je ook nooit van Metal houden.

avatar van kaztor

Shut Up...?

Eddie schreef:

Kon het zelf niet beter gezegd hebben. Desondanks vind ik Megadeth live indrukwekkend; ze kunnen al hun nummers live zeer goed brengen.

Joy schreef:
overschat, door wie?
Door bijna iedereen hier,kijk maar eens naar het stemgemiddelde.

avatar van Dexter
Nou, als ik zie dat er niks van Megadeth boven de vier komt, vind ik dat de band in zijn geheel nogal onderschat is.

Sommige mensen hebben er gewoon geen verstand van

avatar van ricardo
Ik heb alleen maar verstand van wat ik voor mijzelf lekker vind wegluisteren.Ik hoef niet zo nodig de popiejopie of de intelectueel hier uit te hangen.Mijn eigen beleving bij de diverse albums daar gaat mij het om.

avatar van Dexter
Tuurlijk, het was ook maar een grapje hoor

ricardo schreef:
Door bijna iedereen hier,kijk maar eens naar het stemgemiddelde.

woohoo ik ben bij de andere kant van die "bijna iedereen"

5/5 en nr1 in men top10

Joy
James Douglas schreef:
Wat lees ik nu dan? Megadeth geen emotie? Als er wel één iemand tot op het tandvlees ging(!) was het Dave Mustaine. Geen emotie? Hoe noem je die razerij in 'Tornado of Souls dan? [/i]

Beste Megadeth plaat ná Peace Sells.

waar lees je dat?

klinisch en rozijnen, als ik zeg dat ik het klinisch vind klinken zeg ik niet dat ik de muziek daarmee niet te pruimen vind, neen ik zeg klinisch omdat ik het klinisch vind overkomen, als ik het niet te pruimen vond, met of zonder rozijnen in wat voor brood dan ook, schreef ik dat wel

dus

ricardo schreef:

Dat heb ik ook meestal; het mag zo technisch zijn als het wil, als het (desnoods na meerdere luisterbeurten) niet goed in het oor ligt, kun je er ook niet veel mee aanvangen. De Megadeth fanboys* halen altijd het technische aspect aan als ze het weer eens aan de stok krijgen met Metallica fanboys*, maar het blijft zo dat Metallica nog steeds beter wegluistert, en dit op meer albums dan Megadeth. Toch blijft dit voor mij een lekker album van de eerste tot de laatste minuut.

*Ik gebruik niet graag dit woord, maar ik zou het anders niet kunnen omschrijven. Als ik gewoon fans zeg, reken ik mezelf tot die categorie en ik hoor beide bands graag. Maarja, sommige mensen moeten eeuwig ruziemaken.

avatar van Seamus
En sommige mensen moeten eeuwig de vergelijking blijven trekken tussen die twee bands.
Ik vind ze muzikaal mijlenver van elkaar staan.

Er zijn andere bands die veel dichter tegen elk van de bands aanleunen.

Guardian of Isis
Ja, laat ons Metallica hier niet verder vermelden. Megadeth is een erg getalenteerde groep met zijn eigen stijl die op dit album tot zijn volste recht komt.

De nummers van RiP van best naar minst:
1. Hangar 18
2. Holy Wars... The Punishment Due
3. Tornado of Souls
4. Rust in Peace... Polaris
5. Take No Prisoners
6. Five Magics
7. Lucretia
8. Poison Was the Cure
9. Dawn Patrol (die is meer een intermezzotje)

EDIT: Ben tot het besef gekomen dat mijn lijst voor het grootste stuk parallel loopt aan de MuMe lijst.

Ze zijn echter allemaal top.

avatar van Metal-D78
Inderdaad, laten we Metallica alsjeblieft er buiten houden, die hebben al in 20 jaar geen fatsoenlijke plaat gemaakt. Als iemand mij kan uitleggen wat er goed is aan St. Anger, Load, Re-Load, S&M, die garage-cd's en alle door Bob Rock geproduceerde muk dan gaan we de vergelijking met Megadeth weer aan.

Guardian of Isis
20 jaar geleden was het 1988, dus vind jij ...And Justice for All en Metallica (album) ook niet fatsoenlijk? :O

Dat bedoelde ik trouwens niet; sowieso moet je Megadeth niet vergelijken met Metallica, hoewel je op het werk van allebei het genre "thrash metal" kunt plakken, verschillen hun stijlen toch van elkaar.

avatar van Seamus
En zo blijven we ondertussen toch maar doorgaan met vergelijken

De vloek op Megadeth.

avatar van Metal-D78
[quote]Guardian of Isis schreef:

quote]

Inderdaad. And Justice for All is een aaneenschakeling van riffs en drums met af en toe een gitaarsolo er doorheen geplakt. Geen sprake van een band op die cd.
Metallica (album) is zo traag als dikke stront in een roestige trechter, misschien is die beter op 45 toeren.

Maar laten we maar ophouden met vergelijken. Ik geniet rustig verder van Rust in Peace en zal dat ook nog wel lang blijven doen.

avatar van ricardo
Ik heb deze plaat maandag origineel gekocht voor 5.99 euro, want het schijnt een klassieker te zijn, ik had hem al eens geleend van mijn zwager, maar ik kan er niet veel mee, vind het te rommelig klinken en kan er wel ongeveer een halfuur naar luisteren, maar dan ben ik er ook wel flauw van. Het gitaarwerk hierin hoort wel bij het beste wat ik ooit gehoord heb. Deze band kan nog niet aan de enkels komen van bands als Judas Priest, Iron maiden, Metallica en Motorhead. Wat is er nu zo goed aan dit album dat hij in de top 250 thuishoort dan beste users?

avatar van AGE-411
ricardo schreef:

Zoals je het zegt. Het gitaarwerk is geniaal.

En alles valt hier net in zijn plooien. Elk detail past in mekaar in mekaar. Als een puzzel van 10 000 stukjes.

Albums zijn te vergelijken met Puzzels:

Je hebt goede albums, maar die je dan kan vergelijken met een mooie puzzel van 25 stukjes. Deze is een mooie puzzel met 10000 stukjes.
Een groot verschil welliswaar.

Als je deze al rommelig vindt moet je echter niet de voorgangers proberen, die zijn rommelig.
Maar deze is gewoon ideaal. Alles in perfect.
(Enige reden dat ik niet de volle 5 geef is vanwege 1 nummer)