The Offspring - Days Go By (2012)

Punk / Rock
Label: Columbia

1. The Future Is Now (4:09)
  2. Secrets from the Underground (3:10)
  3. Days Go By (4:01)
  4. Turning Into You (3:42)
  5. Hurting as One (2:50)
  6. Cruising California (Bumpin' in My Trunk) (3:31)

met Dani and Lizzy

7. All I Have Left Is You (5:19)
  8. OC Guns (4:08)
  9. Dirty Magic [New Version] (4:01)
  10. I Wanna Secret Family (With You) (3:02)
  11. Dividing by Zero (2:23)
  12. Slim Pickens Does the Right Thing and Rides the Bomb to Hell (2:36)
  13. Self Esteem [Live] / You're Gonna Go Far, Kid [Live] / the Kids Aren't Alright [Live] * (10:30)
avatar van Sanderkeuh
Beetje raar dat ze Dirty Magic opnieuw opnemen, kan niet veel verbeterd worden aan de versie op Ignition denk ik.
Hun nieuwe 'joke song' Cruising California is verschrikkelijk slecht, Days Go By klinkt ook niet zo bijzonder. Toch benieuwd naar de rest van het album.

avatar van Chainsaw
Blijf toch altijd wel benieuwd naar een nieuwe Offspring. Vorige paar albums stelde me niet teleur. Heb enkel Days Go By live gehoord en dat klonk niet slecht.

avatar van Ducoz
Nummer 10 voorspelt ook niet veel goeds.. een track opgenomen met een electronica artiest..

Cruising California is ronduit dramatisch, Rebecca Black is er niets bij zullen we maar zeggen..
En Days Go By is ook vrij matig... album om ver vandaan te blijven, denk ik

avatar van Desert
Cruising California (Bumpin' in My Trunk) Foei foei, wat is dit? Als er meer van dit tussen zit, zal dit album geen hoogvlieger zijn.

Jocharo-T
Wel een mooie albumcover, though.

avatar van Spaulding
Cruising California is wel het slechtste nummer ooit van ze..
Slechter dan Why don't you get a job en Pretty fly moet toch wel wat zeggen lijkt me... Ook het titelnummer klinkt nou niet echt overtuigend.

Gloriedagen van Ignition, Smash & Ixnay liggen echt ver achter ze. Toch jammer, vooral Smash blijft één van m'n favoriete albums.

Ontspan!
Twee nummers zijn uit en dat zal wel onder druk van de platenmaatschappij gebeurd zijn.
Cruising California is inderdaad niet goed, behoort in mijn ogen ook tot het meest slechte wat ze ooit hebben gemaakt. Day go by klinkt standaard maar groeit wel. Ik vind het ook wel een mooi thema

The future is now gaat ook al een tijdje rond op internet, en dat nummer schept dan wel weer hoge verwachtingen voor mij, dus niet alles lijkt slecht!
Voor zover ik weet is Secret Family ook een joke song en de rest vrij serieus, dus dat klinkt goed.
De laatste twee nummers horen samen is een twee luik einde.

Overigens zeiden ze in een interview dat cruising california hadden gemaakt om een luchtig puntje in de cd te creeeren anders was het wel heel duister. Ik wou dat ze het niet hadden gedaan en zo te zien op internet zijn er aardig wat meer die er zo over denken.

avatar van Sanderkeuh
Dividing by Zero en Slim Pickens Does the Right Thing and Rides the Bomb to Hell hebben ze voor de eerste keer live gespeeld in Brussel (17 juni 2012).
Klonken beide zeer goed.

avatar van yKriistian
Nu naar De Melkweg voor The Offspring, en hopen op een voorproefje van dit album!

conspiracy schreef:
Ontspan!

De laatste twee nummers horen samen is een twee luik einde.

Ik wil de cd ook niet gelijk neersabelen na het horen van twee nummers, maar ik baseer mijn mening ook a.h.v. de laatste paar cd's. Die zijn op zich wel aardig maar geen schim meer van de kwaliteit van Ignition, Smash & Ixnay. Dus daarom heb ik niet zo'n goede hoop voor deze..

Maar ik ga hem zeker luisteren en ik hoop dat ik daarna mijn mening kan bijstellen .

avatar van coldwarkids
Ik hoor hier weer de oude Offspring vooral bij het nummer Hurting As One

avatar van Ducoz
Waar kan ik hem beluisteren?

avatar van yKriistian
JA, WAAR? Concert was trouwens echt heeeeel goed.

Tommyboy
Sinds gisteren hier volledig te beluisteren:
Album Premiere: The Offspring Stretch Out on 'Days Go By' | Music News | Rolling Stone - rollingstone.com

Na de eerste paar luisterbeurten vind ik em toch erg goed meevallen, en o ja ben ik echt de enige die cruisin california best nog leuk vindt als joke song?

avatar van yKriistian
Haha, dankjewel. Spoedig dit album beluisteren.

Bijzonder kinderachtige CD.

Het begint nog vrij redelijk met ouderwetse(Lees: Americana) pop-punk nummers.
De titeltrack blijkt nog een van de betere nummers te zijn van dit album.

Daarna is er vrijwel geen redden meer aan.
'Joke-song' of niet, Cruisin' California is afschuwlijk en doet dit album echt geen goed, wellicht het aller slechtste nummer dat deze band ooit heeft uitgescheten, direct gevolgd door O.C. Guns, wat ook voor een directe kick right in te childhood zorgt... soort van mix van funk/mexicaans en Dexter Holland die dan denkt dat hij de G van de straat is... afschuwlijk...

'I Wanna Secret Family' is ook behoorlijk triest, alsof er een nieuwe inzending is voor het songfestival..

Gelukkig komt er dan nog een Smashwaardig nummer, 'Dividing by Zero'.
Afsluiter mag er ook zijn.

avatar van metallica1997
Nu al underrated........

avatar van Spaulding
Moet m'n mening enigszins bijstellen...

Toch wel een leuk album geworden. Eerste vijf nummers zijn gewoon prima, enkel Days go by iets minder. Daarna volgen drie absolute miskleunen van jewelste.
Dirty Magic blijft één van de beste tracks van Offspring, al vind ik de versie op Ignition iets beter, sfeervoller vooral.
I Wanna Secret Family is een aardig nummer maar niet meer dan een filler.

Maar dan aangekomen bij de absolute hoogtepunten van deze cd: Dividing by Zero & Slim Pickens. Paar van de beste Offspring nummers van de laatste paar jaren, geweldig en zo hoor ik ze graag.

Helaas door een paar nummers kom ik niet hoger dan 3,5*. Hopelijk skippen ze in het vervolg de 'grappig' bedoelde nummers en gaan ze verder op de voet waarmee ze deze cd eindigden.

avatar van Banjo
En nieuwe Offspring! genoeg reden voor mij om de stad weer even in te gaan!...
The Offspring heeft mij nog nooit teleurgesteld

avatar van Peterjan
is er iemand in de melkweg geweest ?

avatar van Lars Muziek.
Peterjan schreef:
is er iemand in de melkweg geweest ?

Mijn vriend was naar de Melkweg in Amsterdam geweest voor het concert van The Offspring, hij had het erg naar zijn zin!
Het weekend na het concert ben ik nog bij hem geweest en hij draaide de hele dag de nieuwe cd, ben er zelf echt totaal geen fan van (persoonlijk vindt ik het herrie) maar toen ik dit album bij hem hoorde klonk het op zich niet verkeerd!

avatar van dennis87
Lekkere cd met vier uitschieters !!!
The Future is now
Hurting as one
Dividing by zero
Slim pickens

avatar van domainator
Cruising California is met die suffe clip gebruikt om het album aan de man te brengen en dat is jammer want het album is buiten dit nummer weer geweldig (zoals bijna alles van The Offspring)
Anders maar wel erg leuk is OC Guns met dat geweldige Mariachi trompetje.
Het niveau van Ixnay on the Hombre wordt niet gehaald, ik ga voor 4 sterren.
Ixnay on the Hombre maar snel op 5 sterren gezet anders klopt mijn bovenstaande verhaal niet.

avatar van Lars Muziek.
The Offspring was voor mij in het verleden enorme herrie, en mijn vriend is er helemaal weg van en luistert altijd de muziek er van.
Nu hij naar het nieuwe concert van The Offspring was geweest in Amsterdam kon de
cd Days Go By niet uit toen ik langs kwam.

Maar tot mijn verbazing viel de herrie wel mee en zaten er veel goeie nummers tussen.
Vooral de nummers The Future Is Now, Cruising California, Slim Pickens schieten er uit als knallers van de cd.

Vooral Cruising California geeft een zomers gevoel en daar is de clip ook voor aan gepast en is leuk om naar te kijken en te luisteren.
Bij het album zitten er ook een paar voorlijke nummers bij zoals Oc Guns, I Wanna Secret Family.

Voorlopig hou ik het ook bij dit album, en misschien wordt ik wel weer over troffen door een ander album van The Offspring.
In ieder geval vindt ik dit album erg leuk om af en toe naar te luisteren.

avatar van Thomas86
Misschien deels door lage verwachtingen, maar dit is een fantastische Offspring plaat. Goede songs, veel energie en vaart.

avatar van SoNick
The Offspring stelt nooit teleur...

avatar van Eddie
Ben benieuwd. Ze stellen eigenlijk nooit echt teleur, ik wordt er de laatste jaren ook niet meer echt warm van maar het is altijd wel vermakelijk.

avatar van Mr. B
Vermakelijk wel, maar meer ook echt niet en voor Cruising California moeten ze zich eigenlijk schamen. Tenenkrommend slecht.

The Offspring is voor mij eigenlijk een speciale band. Het is de band die mij in de muziek trok en waarschijnlijk ook best veel anderen van mijn leeftijdsgenoten. Toen ik als een klein jongetje Pretty Fly ontdekte was ik er helemaal weg van en toen ik Americana van de bieb leende was het compleet.
Ik luister nu veel meer bands natuurlijk en mijn smaak is veel uitgebreider geworden, maar het is The Offspring geweest die de basis vormde.
Een nieuwe Offspring cd is voor mij dan ook altijd wel weer een feestje net zoals de live shows.
Heb ze twee keer gezien dit jaar, Rock am Ring en laatst in de melkweg waar ze Ignition speelden.
Op de laatste show speelden ze Days Go By al en Dividing by Zero en Slim Pickens. Het was overigens een super show waar ook meerdere oude nummers voorbij kwamen Nitro en Beheaded.
Maar goed nu door naar de cd.

Het begint met The Future is now. Een snelle openener die zich al snel in je hoofd gaat zitten.
Daarna gaat het door naar het naar het revolutie oproepende Secrets from the Underground.
Ben een erge fan van dit nummer geworden, mede door de lyrics hiervan.

This is not an anthem,
Or a threat in someone's name
But a promise that tomorrow
Will rock and burn, if things don't change
There's something in the air,
And There's something rising up
Not one but a million that have had enough!

Persoonlijk hou ik wel van deze dingen.
Naar secrets from the Underground is het de beurt aan de eerste single Days Go By.
Een solide rocknummers, doet soms denken aan de Foo Fighters, maar houd toch wel zijn eigen gezicht. Opzich ben ik ook wel een fan van de clip, de stijl waarin hj gemaakt is, het achtergrond verhaal is niet zo bijzonder.
Soms heb ik trouwens wel als ik het begin van het nummer hoor dat ik denk dat Friends weer op tv is.

Turning into You, is weer een snel punkrock nummer. Typisch Offspring. Overigens een van de weinige nummers die Pete Parada heeft gedrumd op deze cd. Het meeste is ingespeeld door Josh Freese.
Hurting as one volgt hierna, voor mij een hoogtepuntje van de cd. Ben een erge fan van de referentie naar Something to Believe in van Smash.
Tot nu toe een erge sterk begin van de cd, maar dan volgt Cruising California.
Ik kan niet zoveel met dit nummer, en vind het ook jammer dat dit als single uitgebracht is.
Het is een zeer matig pop/rock nummer wat misschien een opvolger van Pretty Fly moest zijn, maar daar jammerlijk in gefaald is. Op internet is fel kritiek op dit nummer en in de meeste recensies word de cd gehekeld door dit nummer. Jammer want dit nummer schetst een totaal verkeerd beeld van de cd.
Cruising California is het zwakste wat de band tot nu toe heeft gemaakt.
Daarna volgt een sterke ballad All I have left is you. Prima nummer, mooi gitaar werk.
Oc guns is een experiment, voor mij een geslaagde. Offspring en reggea, ik kan het waarderen.
Dirty Magic is een remake. Het nummer stond op Ignition al. Vind het niet heel veel toevoegen, had liever een nieuw nummer gezien. Oude Dirty Magic was prima zo.
I wanna secret Family with you is een typisch Offspring nummer. Punkrock en grappig bedoelde lyrics.
Dividing by zero en Slim Pickens waren al gedaan bij de melkweg, waren al bekend voor mij.
Een prima afsluiter, beste die ze de laatste jaren hebben gehad op cd. Lekker snel en typisch Offspring.

Ik geef de cd 4 sterren eerst. Ik mag er graag naar luisteren en er staan erg sterke nummers op.
Cruising California is jammer, maar voor mij nog geen skip track.

Een beter album dan ik had verwacht. Toen ik Cruisin California voor het eerst hoorde dacht ik: Wtf? Maar vanaf de tweede keer vind ik het eigenlijk gewoon een leuk nummer. Ik snap alle negativiteit: dit is niet de old school punk van hun eerste 2 albums, maar ik vind The Offspring een goede band juist vanwege hun diversiteit. Ze durven juist wat anders te doen in plaats van vast te houden aan één sound.

Days go by vind ik zwak, dit nummer heette eerst You will find a way en het refrein daarvan was gewoon beter. Alleen de intro klinkt goed.
Toch staat er genoeg punk op met o.a. Secrets from the Underground en Dividing by Zero.
The Future is Now is wel een van mijn favorieten, net als de afsluiter Slim Pickens. De laatste zin... You're gonna go far, kid en The Bloodhound Gang haha

3 sterren omdat hun andere albums wel beter zijn. Geen 4 sterren waard, dan zou ik de andere albums allemaal 5* moeten geven en dat is wat overdreven