Mark Knopfler - Privateering (2012)

Label: Mercury

1. Redbud Tree (3:19)
  2. Haul Away (4:01)
  3. Don't Forget Your Hat (5:15)
  4. Privateering (6:19)
  5. Miss You Blues (4:18)
  6. Corned Beef City (3:32)
  7. Go, Love (4:52)
  8. Hot or What (4:54)
  9. Yon Two Crows (4:26)
  10. Seattle (4:17)
  11. Kingdom of Gold (5:22)
  12. Got to Have Something (4:01)
  13. Radio City Serenade (5:13)
  14. I Used to Could (3:36)
  15. Gator Blood (4:15)
  16. Bluebird (3:27)
  17. Dream of the Drowned Submariner (4:57)
  18. Blood and Water (5:19)
  19. Today Is Okay (4:45)
  20. After the Bean Stalk (3:54)
  21. Occupation Blues * (4:22)
  22. River of Grog * (3:42)
  23. Follow the Ribbon * (8:07)
  24. Your Perfect Song * (2:56)
avatar van chevy93
Gisteren toegevoegd. Net te laat dus.

Ben benieuwd. Is wel een flink album zo te zien.

avatar van chansadres
Het is een dubbelalbum met ieder 10 tracks

avatar van chevy93
Hoewel het natuurlijk hele korte nummers kunnen zijn, zou een album van 2 uur zeker niet raar zijn.

avatar van Kos
Kos
Nieuwe Knopfler is altijd de moeite waard. .

avatar van Wickerman
Als de hoes een voorbode is voor de muziek, dan zit het wel snor. Jezus, wat een prachtige hoes.

avatar van IntoMusic
Edit: op markknopfler.com staat het volgende over dit album:
Mark's seventh solo album, the 2 CD Privateering, is scheduled for release on the 3rd of September.

Wat een toeval: wilde net bij Get Lucky het bericht plaatsen dat ik het album nog eens een kans ga geven en dat ik toch wel weer benieuwd ben naar een nieuw album van Mr. Knopfler... Stuit ik op dit album . Ik blijf nieuwsgierig naar wat deze man uitbrengt, ook al zijn de laatste albums voor mij allesbehalve top.
Zit net naar het laatste concert uit 2010 te luisteren en dat is toch waar Knopfler het beste in is: live zijn muziek ten gehore brengen.

De hoes doet in ieder geval bij vele (ook bij mij) het hartje sneller kloppen en ook het aantal nummers is opmerkelijk. Eind dit jaar dan ook een nieuw live album er achteraan gooien en dan is het feest weer compleet .

avatar van chevy93
Inderdaad jammer dat hij zo weinig live-albums uitgebracht heeft (slechts eentje en die is ook nog eens niet solo). Opzich geen probleem, want er zijn genoeg bootlegs te vinden in superkwaliteit.

Wat wel jammer is, is dat we het nog altijd alleen met de DVD A Night in London moeten doen (Real Live Roadrunning buiten beschouwing gelaten).

avatar van IntoMusic
Klopt over die bootlegs, maar het is altijd leuk om een echt boekje in je handen te hebben . Moet zeggen dat ik de titelsong leuk vind, maar zeker niet vernieuwend. Het gaat gewoon verder waar Get Lucky en Kill to Get Crimson zijn geëindigd.
Als dit de rode lijn van de 2 schijfjes is, dan heb ik er wederom een hard hoofd in. En nee, ik vergelijk het allang niet meer met zijn DS-tijd, maar een beetje afwijkend dan alleen maar die Ierse klanken kan geen kwaad.

Hier een voorbeeld en op YouTube staat ook nog de song performed in Rotterdam.

avatar van superessy
De single Redbud Tree zal zeer binnenkort op de radio te horen zijn!

avatar van superessy
Zojuist Redbud Tree gehoord.

HEERLIJK!!!! Lekkere strat solo. Rustig nummer. Ben erg benieuwd naar de rest!

avatar van chevy93
'PRIVATEERING' heet het nieuwe album van Knopfler, waarvoor hij twintig nieuwe nummer opnam in de British Grove Studios in London, samen met zijn band. Voor deze sessies nodigde hij meerder gastmuzikanten uit, waaronder Kim Wilson (harmonica) van de Fabulous Thunderbirds, zanger Ruth Moody van The Wailin’ Jennys, en Paul Franklin (pedal steel), die allen hun unieke stempels drukten op de nummers. ‘Privateering’ is het eerste dubbel album van Mark Knopfler, en werd mede door hemzelf geproduceerd.

Paul Franklin, dat beloofd heel wat. Want zijn pedal steel guitar tijdens de On Every Street Tour was echt weergaloos.
YouTube - dIRE sTRAITS - Walk Of Life - live in Basel 1992 (vanaf 5:06)
YouTube - Dire Straits - On Every Street - Live In Basel 1992 (HD) (vanaf 3:17)

Wooowww....

avatar van rudiger
Corned Beef City , haul Away en Privateering kennen we natuurlijk al een paar maanden maar wat klinkt Redbud Tree lekker zeg .
3 september pfff wat duurt dat nog lang .

chevy93 schreef:
Inderdaad jammer dat hij zo weinig live-albums uitgebracht heeft (slechts eentje en die is ook nog eens niet solo). .

Op de 2 disc deluxe edition van The Ragpickers dream zit ook een live cd bij .

avatar van IntoMusic
4 Tracks... ok dat helpt in ieder geval de pijn te verzachten . De tracks die jij aangeeft was ik even vergeten, maar als ik die dan bij elkaar zet dan moet dit toch wel voor mij een heerlijk album worden.

avatar van Metalhead99
Het duurt nog een tijd, maar zeker iets om in de gaten te houden!

avatar van Running On Empty
Ik zie dat er ook een 5 disc (Bol.com) of een 6 disc versie (Amazon UK) zal worden uitgebracht. Iemand enig idee wat deze Deluxe versie zal bevatten. Vinyl ??? Prullaria ??? Live CD ???

avatar van Strangeways
Volgens Bol.com zelf:

Het album verschijnt in 4 verschillende versies:
* 2 Cd standaard versie
* Deluxe 2 Cd + Bonus disc
* Super Deluxe Box: standard cd + 2LP Vinyl + Bonus cd met 3 extra tracks + EPK dvd + Numbered art print + Credit card met exclusieve downloadcode voor een volledig concert
* 2 LP vinyl

avatar van Rogyros
Als dit album net zo goed is als Get Lucky, dan ben ik erg tevreden!

avatar van IntoMusic
Dan haak ik wederom af... Dus het mag in lijn met de reeds 4 bekende nummers.

avatar van Running On Empty
Ik was bij Get Lucky nogal teleurgesteld over de inhoud van de De Luxe box. Een hoop prullaria waar je echt niets aan hebt.

Maar het ergste vond ik eigenlijk dat er naast de box nog eens 3 nummers waren die alleen als download in de USA beschikbaar waren. Als je al dat geld voor zo'n box neertelt, dan vind ik ook dat hij helemaal compleet moet zijn, dus met alle nummers die zijn opgenomen en op welke wijze dan ook worden uitgebracht.

Hopelijk doet men dat hier dus beter maar ik wacht gewoon even af. Op een gegeven moment gaan die boxen voor 25 Euro over de toonbank.

avatar van rudiger
Helemaal mee eens Joep . Die Get Lucky box was financieel gezien een grote teleurstelling.
Veel te duur .
Ik hoop ook dat de Privateering box beter in elkaar zit en dan wil ik er best wat voor neertellen.

avatar van Rogyros
Tja, ik ben niet zo'n grote fan dat ik een deluxe box wil. Dat wil ik sowieso bijna nooit. Ik ben tevreden met de enkele cd. Daar zal ik het dan bij laten.

Ik heb Redbud Tree inmiddels gehoord. Dat is wel oké, maar bijster enthousiast ben ik ook nog niet. Vertrouwd Knopfler werk, maar nog geen echte vonk.

Rogyros schreef:

Dat zal nu dan moeilijk worden die enkele CD.

avatar van Rogyros
Hahaha!!! Ja, misschien voor half geld!

avatar van dennuz
Vandaag de Deluxe box besteld. Bol.com heeft alle versies op een rijtje staan.
Als het weer een geweldige cd is bestel ik de lp versie ook nog. De poes pas van de super deluxe versie er omheen boeit me niet zo. In dat geval ben ik nog steeds goedkoper uit dan direct de super deluxe editie te bestellen.

avatar van rudiger
Ik denk dat ik met Deluxe Edition dit keer goed zit t.o.v.de Super delux Edition .
De Super Deluxe is daarintegen wel goedkoper dan die van de Get Lucky maar ik zit niet verlegen om 2 vinyl Lp`s die ik toch nooit draai en die 3 bonusnummers zijn toch wel ergens te downen.
Scheelt je toch gauw 45 euro en die docu A Life In Songs is ook ouwe koek die men al heeft.
Dus de duurste box voegt niet veel toe.

avatar van bikkel2
Stem jij niet meer Ruud ?

rudiger schreef:
A Life In Songs is ook ouwe koek die men al heeft....

Is dat echt de DVD die erbij zit? Schandalig. Stuitend dat men te beroerd is om iets fatsoenlijks nieuws op te nemen en weer zo goedkoop mogelijk zo'n box probeert te vullen. Pffffff ... Waarom niet eindelijk een keer de video opnames van de Sailing To Philadelphia tour monteren en daar een leuk extraatje van maken.