Nas - Life Is Good (2012)

Label: Def Jam

1. No Introduction (4:15)
  2. Loco-Motive (3:40)

met Large Professor

3. A Queens Story (4:35)
  4. Accident Murderers (4:37)

met Rick Ross

5. Daughters (3:20)
  6. Reach Out (3:46)

met Mary J. Blige

7. World's an Addiction (5:01)

met Anthony Hamilton

8. Summer on Smash (4:19)

met Miguel en Swizz Beatz

9. You Wouldn't Understand (4:35)

met Victoria Monet

10. Back When (3:22)
  11. The Don (3:02)
  12. Stay (3:45)
  13. Cherry Wine (5:56)

met Amy Winehouse

14. Bye Baby (3:59)
  15. Nasty * (3:04)
  16. The Black Bond * (2:22)
  17. Roses * (3:31)

met Nikki Flores

18. Where's the Love * (4:26)

met Cocaine 80's

19. Trust * (4:34)
  20. The Don [Don Dada Remix] * (4:09)
avatar van VforVictor
Wel lekker album dit, maar vind de tracks erg op elkaar lijken op 1 of andere manier. Zitten niet echt bangers op en geen fillers, middelmatig dus, 3,5 ster omdat het toch wel lekker klinkt allemaal

avatar van Raul
Loco-Motive is toch wel duidelijk de banger van dit album
Ja toch?

avatar van Rhythm & Poetry
Nee. Accident Murderers, World's an Addiction en The Don.

avatar van Ward
Eens met Accident Murderers, Rick Ross is een baas

avatar van He$$el_01
Rick Ross is vrij zelden een baas. Op dit nummer is hij het echter wel.

avatar van Ward
Nee ik ben ook geen groot fan van de man hoor. Maar als gastartiest zo af en toe vind ik altijd wel lekker (Devil in a New Dress op Kanye's MBDTF vind ik bijvoorbeeld ook erg lekker). Zijn stem is wel echt badass

avatar van NastyOnWax
Rick Ross komt zeker goed op Accident Murderers, maar ben het Raul eens dat Loco-Motive gewoon dé banger is van het album. Cherry Wine vind ik trouwens ook echt lekker. Ik vind het trouwens wel jammer dat Nas zonodig Summer On Smash erop wilde als zomertrack, want You Wouldn't Understand vind ik echt een veel chiller liedje en was al perfect geweest als dé zomertrack van dit album. Daar had hij ook gelijk een single van moeten maken vind ik.

avatar van Raul
ja Summer on Smash is echt weer de misser van het album, zo jammer dat Nas er elke keer weer intrapt... Net als op Stillmatic met Braveheart Party, ver-schrik-ke-lijk!

Tyn
Naast "Accident Murderers" vind ik ook "Reach out" en "You Would't understand" (mooie zang) erg goed, mede door de lekkere beats. Ik denk dat ik dit zn beste album sinds The Lost Tapes vind (waar blijft Lost Tapes 2 trouwens?).

Onbegrijpelijk waarom Nas Trust niet gewoon op zijn album heeft geplaatst.
Wat een geweldig nummer in tegenstelling tot enkele misbaksels die er wel op staan

Heeft hij wel.

Als bonus track voor Itunes staat hij er inderdaad op, maar dat wil automatisch zeggen dat niet iedereen dit het album heeft het nummer ook kan beluisteren.

Wat jammer is aangezien het een geweldig nummer is.

avatar van DarkoMarco
Nas heeft echt een geweldig album uitgebracht. Ik heb inmiddels ook een shirt gekocht van Life is good. Nas komt hard op het album, alleen begrijp ik niet waarom mensen: 'the don' nou zo'n geweldig nummer vinden, met al dat geschreeuw... misschien toch kwestie van wennen. eigenlijk is elk nummer wel goed. Zeker daughters, nasty, worlds an addiction, loco-motive,
Ik was meteen overtuigd na enkele nummers, niet verwacht dat zulke goeie rap nog bestond.

1 min puntje: Trust! wat een heerlijk nummer, jammer dat die niet op cd komt.... is echt een geweldig nummer. Maar goed mensen, album kopen!

4.5* (elk nummer is wel goed, alleen the don vind ik matig tot slecht, summer on smash is een ook een tikkeltje mager. maar dat maakt allemaal niet zo heel veel uit want de rest is geweldig!!)

avatar van NastyOnWax
Helemaal met je eens, DarkoMarco. Dat Jamaicaanse geschreeuw op de achtergrond wordt heel snel storend bij The Don en Trust is idd een heerlijk nummer. Echt typisch zo'n liedje waarbij het voor 90% gaat om Nas en de beat er vooral is om Nas z'n lyrics en flow te ondersteunen. Net zoiets als Purple van The Lost Tapes.

It’s rare I listen to niggas who never been in my position
A caterpillar can’t relate to what an eagle envisions

avatar van Holla
Ik vind dit album geweldig, zelfs na de tijd die is verstreken kan ik het nog goed luisteren. Samen met good kid, m.A.A.d. city momenteel mijn beste albums van het jaar, al vind ik die 2de net iets beter. Loco-Motive, Bye Baby, Nasty, World's an Addiction, Roses, The Don, A Queens Story en Back When zijn tracks die ik het meest luister.

Ik zag Nas bij de top 100 albums op Amazon UK staan en ook dat 'ie hier op Musicmeter vrij hoog wordt gewaardeerd. Nas, dat jochie met dat briljante rauwe debuut uit 1994. Waar komt hij mee in 2012? Nou, met iets heel anders, want inmiddels staat het er zo voor: Life Is Good.
En dat hoor je ook door het album heen. Het zit goed in elkaar, soms smooth maar niet te zoet, dan wat harder maar niet continu te grof.

Opener No Introduction geeft gelijk juist wel een prima introductie. Hij rapt over Accident Murderers - uitstekend nummer met prima bijdrage van Rick Ross - en als vader over zijn Daughters. De gastbijdragen zijn trouwens toch prima, zoals op het sterke nummer World's An Addiction met Anthony Hamilton en op het (natuurlijk) lekker lopende Loco-Motive met Large Professor. Hoogtepunt is het verrassende Cherry Wine met wijlen Amy Winehouse: wat een wereldnummer zeg! Die twee samen werkt als een tierelier.

Afwisseling zit er ook in de plaat. Bijvoorbeeld de piano op No Introduction, de strijkers en blazers en klassieke piano op het fraaie A Queens Story en de jazz bij Cherry Wine. En oh ja: wat rapt Nas in een heerlijke flow zeg. Bij dit alles komt ook nog eens een heldere productie met een prettige sound en je hebt toch één van de betere albums van 2012 te pakken en zeker één van de beste hip hop albums van het jaar.

avatar van Holla
Cherry Wine vind ik juist niet 1 van de betere nummers, het trekt me niet zo persoonlijk. Maar ben blij dat vele mensen van dit album kunnen genieten

Dennisami
Het blijft een heerlijk album alleen heb ik toch het idee dat het een beetje vergeten wordt.

Als hij nou gewoon Summer on Smash voor Trust had vervangen..

avatar van Holla
Het wordt gewoon vergeten door de enorme hype rondom good kid, m.A.A.d city. Ook dat album is briljant, ietwat briljanter misschien denk ik zelf. Maar ook dit is zeker een geweldig album waar ik tot de dag van vandaag nog altijd van geniet

avatar van He$$el_01
Rond dit album was vooral in Amerika ook weer een redelijke hype hoor, onder de hiphop luisteraars daar dan. Redelijk overdreven als je het mij vraagt. Weinig bijzonders dit.

avatar van Holla
Hmm, maar toch wordt het op dit moment vergeten door de K. Dot hype. De hype was in mijn ogen vrij terecht, mooi album dit

avatar van DarkoMarco
NastyOnWax schreef:

ja klopt, na mijn mening vind ik the don het minste. ook raad ik aan om: world's an addiction hardop te zetten. Dit is echt een heerlijk nummer na een aantal keer luisteren op een hoog volume, mee te zingen.

ik ben het ook eens met Dennisami. trust had er vervangen voor moeten worden.
Ik geef de deluxe version een 4.3 met trust vervangen was het een 4.6 geworden.
Maar goed het gaat om het totaal. en daarom ben ik zeer blij dat Nas Life is good heeft uitgebracht.
ooh en gaan er nog mensen naar Tilburg in Maart voor Nas?

* Ik heb een shirt van Life is good, een poster, cd en de tickets gekocht! support.

avatar van Holla
Zo ik luister het album weer eens en het klinkt wederom vrij goed! Nog altijd onder de indruk van hoe dit mij blijft boeien, ondanks dat het zo ongeveer een jaar geleden is dat dit uitkwam

avatar van Flipm0de
De replay-waarde is voor mij ook nog steeds hoog, en een van de sterkste punten van het album, het gaat niet vervelen.

avatar van Holla
Bij A Queens Story en ook Reach Out had ik momenten dat ik moeite moest doen om door te gaan met het beluisteren van het album in het begin, maar deze momenten komen ook niet meer voor. Een prachtig album met een aantal hoogstandjes en erg veel variatie zorgt ervoor dat het nooit verveelt

avatar van Illmaticly Ill
Heb deze sinds augustus 2012 niet meer beluisterd, hoog tijd om 'm weer eens op te zetten, zeker voor 25 maart, Nas in de 013!

Flipm0de schreef:

Het mooiste vind ik hier nog wel dat de bonustracks het album zelfs nog beter maken. Het is maar dat ik in mijn stem de bonustracks nooit meeneem, want anders had dit zeker een 4,5 gekregen. Nasty is geweldig, had gewoon op het album gemoeten. The Black Bond is redelijk goed, Roses is één van de beste tracks van het hele album, Where's the Love is opvallend lekker en Trust is ook weer geweldig.

Dit is één van de weinige albums waarbij je echt waar voor je geld krijgt als je de deluxe versie koopt. Met Nasty, Roses en Trust ipv Reach out en Summer On Smash had Life Is Good dicht bij een 5 gezeten.

avatar van Holla
Volledig eens met jou NastyOnWax!

Heb het weer een keer of 4, 5 beluisterd nu sinds ik het weer eens zag staan. Het blijft voor mij groots, ik heb de deluxe en het voelt gewoon als een heel sterk einde in mijn tracklist

avatar van NastyOnWax
Precies. Dit is ook het enige album dat ik heb waarvan ik altijd de bonustracks luister. Zelfs bij Good Kid, m.A.A.d. City (wat ik trouwens wel een beter album vind) stop ik altijd bij de bonustracks.

avatar van Flipm0de
True that! Kan me weinig albums bedenken (uit met hoofd op het moment zelfs geen enkel andere) waarbij de bonus tracks het album naar een hoger niveau tillen; Nasty, Roses, Trust zijn allen tracks die bij de beste van dit album horen.