Band of Horses - Mirage Rock (2012)

Rock / Country
Label: Columbia

1. Knock Knock (3:58)
  2. How to Live (3:27)
  3. Slow Cruel Hands of Time (3:50)
  4. A Little Biblical (2:54)
  5. Shut-In Tourist (4:09)
  6. Dumpster World (3:43)
  7. Electric Music (3:32)
  8. Everything's Gonna Be Undone (3:19)
  9. Feud (2:56)
  10. Long Vows (3:43)
  11. Heartbreak on the 101 (4:01)
  12. Ego Nightmare * (3:26)
  13. Mirage Rock * (4:12)
  14. Irmo Bats * (3:05)
  15. Relly's Dream * (4:09)
  16. Catalina * (4:24)
  17. Bock * (4:44)
Prach-Tig !!!

avatar van wvv89
Knock Knock valt een beetje tegen. Misschien naar wat meer luisteren.. Sowieso weer een mooie cover hoor!

avatar van Guinness1980
Ik vind Knock Knock ook nog niet echt bijzonder. Hopelijk wordt de rest van het album beter.
Inderdaad weer een erg mooie hoes.

avatar van Linius
Hij is gelekt inmiddels. Morgen maar eens luisteren dan.

avatar van boltthrower58
Ik vind de albums van band of horses met elke nieuwe release iets minder worden. Ben benieuwd of dit album deze lijn kan doorbreken.

avatar van IllumSphere
Volgende week maar eens beluisteren, aangezien mijn schema het niet toelaat om hem deze week nog te beluisteren. Of misschien in het weekend, maar dat zien we dan wel weer. Veel verwacht ik trouwens niet, omdat Band Of Horses nooit echt mijn band zal zijn.

avatar van Sandow
Na een eerste luisterbeurt doet deze me zeer weinig en lijkt het een nogal saai album (misschien niet zo'n goed teken, want de nieuwe Dinosaur Jr., xx, Bloc Party en Grizzly Bear waren vanaf de eerste beurt goed tot zeer goed).
De drie vorige albums van deze groep vond ik erg goed, dus misschien moet Mirage Rock nog groeien, al heb ik elders op het net al vrij veel negatieve reacties gelezen.

avatar van Linius
Ik vind hem best leuk klinken eigenlijk. Nog niet echt nummers gehoord die er boven uit steken, lijkt een typische drie sterren plaat te worden.

avatar van nelis
Album valt tegen, is idd te saai zoals Sandow al schreef.

avatar van repelstefan
Goed genoeg als achtergrond/radiomuziek, en dat is dus niet een compliment. Het is veel te braaf en saai. Als je dit hoort begrijp ik werkelijk niet hoe deze band ooit het prachtige 'Funeral' heeft kunnen afleveren.

avatar van mr-mucho
O zo veilig

avatar van coldwarkids
Knock Knock is een wereldnummer. Zo te lezen ligt het album ver van de single vandaan.

avatar van IllumSphere
Ik heb daarnet Slow Cruel Hands of Time en ik vind het toch een stuk beter dan de gemiddelde Band of Horses liedjes.

avatar van coldwarkids
Dat is nou net niet wat bij Band Of Horses hoort. Dit is verreweg het minste album van de heren. Helaas hebben ze na de drie toppers niet echt veel inpiratie gehad (zo lijkt het) om goede Band Of Horses liedjes te schrijven.

avatar van handeman
oeps, 3 , 4 prachtige nummers maar o zo veilig binnen de lijntjes, en dat doet pijn! veel pijn!!
te veilige keuze producer en een groot publiek moeten/willen bereiken zorgen voor weinig venijn.
gehele album is te beluisteren op de site van BOH.

handeman schreef:
gehele album is te beluisteren op de site van BOH.

Totaal mee eens. Te veilig binnen de lijntjes, terwijl Band Of Horses 3 prachtige albums hebben uitgebracht en de sfeer bij de nummers op en top waren.

Het klinkt alsof ze een nieuwe band willen zijn en dit hun eerste album is. Productie is vrij matig en er staan hoogstens 3 goede nummers op. De rest is gewoon te matig

avatar van IllumSphere
Ik heb hem daarnet beluisterd en ik vind het voor nu toch wel een redelijk album. Ik zeg voor nu omdat ik weet dat, als ik dit meerdere keren beluister, ik hem alsnog saai en vervelend zal vinden. De stem van de frontman spreekt me trouwens ook niet aan, maar dat wist ik al van toen ik hem nog moest beluisteren. Drie sterren.

avatar van IllumSphere
Sinds ik die sterren heb geplaatst was ik aan het twijfelen of het niet te hoog was voor wat ik er maar van vind. Daarom een correctie naar twee sterren.

avatar van Mctijn
Waar is hun "sound" gebleven?

Bij Knock Knock en Feud hoor je er nog iets van terug, maar de rest van de nummers zijn inwisselbaar met iedere andere Americana band. Jammer is dit....de vorige 3 albums smaakten prima....

Mctijn schreef:
Waar is hun "sound" gebleven?

Precies hoe ik er ook over denk.

avatar van blonde redhead
Zo dit klinkt niet al te best. En dat terwijl ik nog naar hun concert ga binnenkort.

avatar van venderkets
Belabberde productie. Zanger is emotie kwijt. Geen groezelige gitaren.

Ofwel: alles wat BoH de moeite maakte is hier niet aanwezig.

avatar van aerogp1
Band of Horses is er in geslaagd om net zo te klinken als vrijwel elke country / western band. Alle nummers klinken veilig en vlak, Nergens vliegen ze uit de bocht. Wat een wereld van verschil met hun vorige plaat. Ik moet dit nog een paar keer luisteren, maar ik heb vooralsnog weinig hoop. 3 sterren voorlopig

"Selecteer 3 favoriete tracks" - ik zou er eigenlijk niet eens 1 kunnen kiezen...

Ze hebben prachtige albums gemaakt, kom je met dit. Alles vlak, veilig, netjes, ingetogen. Bij de nummers die dan weer wat meer pit hebben bekruipt met direct het "been there done that"-gevoel.
De minste van deze heren!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
venderkets schreef:
Belabberde productie. Zanger is emotie kwijt. Geen groezelige gitaren.

Ofwel: alles wat BoH de moeite maakte is hier niet aanwezig.

Inderdaad. Hij zeurt bij vlagen een beetje; het lijkt wel wat 'Eagles-achtig'.
De geldt ook voor de muzikale begeleiding welke niet eens in de buurt van spannend komt.

avatar van sonic10321
toeme toch, keek echt wel uit naar het nieuwe album van Band Of Horses ... die is toch wel teleurstellend ( had er veel meer van verwacht! zag het optreden op itunes festival en dat was toch wel de max ... zal het nog wat tijd geven, maar ik vrees dat dit album van BOH niet zal blijven hangen

avatar van RoyDeSmet
Op Heartbreak On The 101 na vind ik het een hele saaie bedoening!
Liedjes als 'Feud', 'Everything's Gonna Be Undone' en 'How To Live' zijn nog wel te doen, maar verbleken bij het eerdere materiaal.

johannesA
Zoslecht als hierboven wordt beschreven, is deze cd echt niet.

avatar van erwinz
Deze cd krijgt tot dusver behoorlijk negatieve recensies. Persoonlijk begrijp ik daar niet zoveel van. Mirage Rock is misschien wat meer ingetogen dan de vorige platen van de band, maar het blijft toch een echte Band Of Horses plaat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Band Of Horses - Mirage Rock - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

johannesA