Bon Jovi - Bon Jovi (1984)

Label: Mercury

1. Runaway (3:50)
  2. Roulette (4:41)
  3. She Don't Know Me (4:02)
  4. Shot Through the Heart (4:25)
  5. Love Lies (4:09)
  6. Breakout (5:23)
  7. Burning for Love (3:53)
  8. Come Back (3:58)
  9. Get Ready (4:08)
avatar van lennert
Lekker debuut met zeer fris klinkende hardrock die hier in Nederland toen samen met Europe voor een ware opleving van de hardrock heeft gezorgd. Ten tijde van dit album trok Bon Jovi dan ook nog voornamelijk mannelijk publiek, met de hits van Slippery When Wet hebben ze ook voor de vrouwelijke fans gezorgd.

Runaway, Roulette, Shot Through The Heart, Burning For Love, Come Back; allemaal erg lekkere up tempo rockende nummers met toetsenpartijen die we hedentendage voornamelijk terughoren in de Scandinavische hardrock/power metal regionen. She Don't Know Me is nog wat zwak en ik blijf de band toch liever horen rocken dan ballads horen spelen, maar al met al zou ik dat album toch boven het geliktere Slippery When Wet zetten. Een aanrader voor de liefhebbers van jaren 80 hardrock.

...en voor de mensen die niet bang zijn gewoon toe te geven dat catchy en gelikt niet automatisch slecht is.

avatar van Ronald5150
Deze debuutplaat van Bon Jovi heeft zijn momenten. Doorbraakhit "Runaway" is een lekker nummer en "Get Ready" mag er ook zijn. Verder is het vrij matig wat hier wordt voorgeschoteld. De band is duidelijk nog onervaren, daarentegen spat de ambitie ervan af. Wel is meteen duidelijk dat Richie Sambora een meer dan uitstekende gitarist is. Helaas is hij door de jaren heen erg ondergewaardeerd, maar voor mij is Sambora het echte talent van deze band. Met dit album manifesteert Bon Jovi zich als stadion rockband en het zal een opmaat zijn voor toekomstige successen. Maar over de gehele linie bevat deze plaat te weinig echt goede nummers.

avatar van Boermetkiespijn
Geen slecht album, toch vind ik de manier van zingen niet echt geweldig. Dat maakt dat ik Bon Jovi niet gauw aan zal zetten. Vandaag toch gedaan, geen spijt van gelukkig...

Favorieten op deze plaat zijn "She Don't Know Me", "Come Back" en "Burning For Love".