Jamie Lidell - Multiply (2005)

Funk / Electronic
Label: Warp

1. You Got Me Up (1:49)
  2. Multiply (4:27)
  3. When I Come Back Around (5:28)
  4. A Little Bit More (3:07)
  5. What's the Use? (4:29)
  6. Music Will Not Last (3:30)
  7. New Me (4:08)
  8. The City (5:08)
  9. What Is It This Time? (3:05)
  10. Game for Fools (4:13)
avatar van Goodfella
Waar Lidell live per optreden beter lijkt te worden, kan ik met z'n cd's veel minder kanten op. Leuke liedjes als Multiply en The City vind ik ook vooral leuk omdat het publiek toen erg enthousiast meedeed bijvoorbeeld, of omdat het clipje zo grappig is . Ik mis hier vooral de energie van z'n live-shows, het stemsample-gedoe en de visuals.. Dit zijn verder oke-e tracks die regelmatig overstemt worden door knap irritante zang. Soms komt het dus wel uit de verf, vooral bij de meer ingetogen nummers of de lekkerklinkende 'hitjes'.. dus een klein 3-tje is het me wel waard.

Serieuze belofte. Ik heb hem op Dour maar effe kunnen zien, maar ga hem dit najaar nog eens bekijken denk ik.
Jamiroquai komt nog niet in de buurt qua klasse zoals iemand zei. Funky!

avatar van musicfriek
Wow, deze man gaat scoren in 2006, let maar eens op! Erg talentvol artiest, luister eerst maar eens naar de single Multiply, beresterk! Soul with a capital S!

avatar van andré
Ik schrok behoorlijk toen ik dit album voor het eerst beluisterde. Natuurlijk volledig op het verkeerde been gezet door het label Warp (wat meestal staat voor de betere electronica-muziek). Ik weet nog niet exact wat ik hiervan moet denken, ik ben bang dat het niet echt iets voor mij is.....maarrr.....ik ga hem vandaag nog 's opzetten.

avatar van dudehere
Multriply is dat niet die plaat die ze bij radio 3 vorige week met die aktie zo veel draaide?

Ja, 3FM draait Jamie Lidell elk uur zo ongeveer.

Prima funky/soul tracks. Niet voor niets komt de naam Prince nogal eens voorbij waaien als deze cd besproken wordt.
Ik kan me daar niet helemaal in vinden, maar dat de vonken er vanaf spatten is iets waarmee ik het wel mee eens ben.
Zelf raakt het me allemaal net even wat minder om er een juweel-album in te zien, maar een dikke voldoende scoort Lidell zeker.

Erg relekst album hoor, dat Multiply...echt zo'n plaat die je in de auto op weg naar het zonnige zuiden nog al eens flink uit de speakers kan laten knallen!
Jamiroquai-link is er in het feit dat het allebei zeer funky soulfulle artiesten zijn, maar daar houd het voor mij toch echt op. Jamiroquai is wat dat betreft toch iets meer een begrip dan meneer Lidell...maar: wat niet is kan nog komen. Ik geef Multiply 3 1/2 ster.

avatar van Reijersen
Ik zag op een site staan bij dit album dat het gezien werd als één van de beste SOUL-releases van de laatste tijd. En zie hier, staat er funk/electronic. Was is het nou?

avatar van T.O.
De opmerkingen hierboven geven genoeg hints weg lijkt me zo.

avatar van Reijersen
Heb de cd gewoon binnen gehaald. Het nummer Multiply komt me ergens bekend van voor, reclame of zo. Verderz nog ff wat beter beluisteren

avatar van Reijersen
Nu een paar keer beluisterd. Vind de CD best Soul-achtig. Funky invloeden, en dan toch minder Electronic. Maarja, Goeie CD dus. 4 sterretjes met kans op meer.

Multiply lijkt precies op "Otis Redding-(Sittin' On) The Dock Of The Bay"

avatar van Reijersen
Kijk:D Daar ligt de vergelijking die ik zocht. Ik kwam er al niet op.

Wow, die Jamie Lidell kan er wat van! Gisteren naar een live optreden van hem geweest en het was echt fantastisch. Live is hij vele malen beter dan op het album. Een genot om naar te kijken en te luisteren.

neoncorvet schreef:
Multiply lijkt precies op "Otis Redding-(Sittin' On) The Dock Of The Bay"

Dat heb ik dus ook, toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik ook dat het Otis Redding was. Moet je ze eens een keer achter elkaar spelen...

avatar van BoordAppel
Vind het niet precies daar op lijken maar het heeft wel zo'n oude soul sfeer over zich heen hangen. Geweldig nummer in ieder geval. De rest van het album haalt het er niet bij maar het klinkt allemaal toch wel erg lekker.

Het lijkt als of er ineens, witte zangers met een soul stem op de commerciele markt komen! luister & kijk naar Robin Thicke (wiens album eind maart uit komt), Jamie Cullum en David.D (ben effe zn naam vergeten). Natuurlijk zijn Robin & Jamie.L al langer bezig met het produceren en schrijven!

Maar toch vind ik Jamie.L een frisse wind, op zn album Multiply laat hij zijn falsetto/vibrato glijden langs alle tracks. Ik vind het toch een neo-soul/funk album dat 2006 precies nog heeft!

Hoogte punten zijn Multiply een dub/soul track dat idd op (Sittin' On) The Dock Of The Bay lijkt! What's the Use, New Me (instrumentaal +vocaal) heel goed on elkaar gezet! What is it this time? een slow build- up track, dat net zo goed door Aretha Franklin gezongen zou kunnen worden.

kortom.. zeker een aanrader!

monarc schreef:

REmy Shand is er daar een van.

avatar van luc011190
Ik voel me min of meer geroepen tot het verdedigen van mijn favoriete soultrack aller tijden. Multiply is een goed nummer en lijkt qua stijl inderdaad op Otis' Sittin on the Dock of the Bay, maar de stem van Jamie kan absoluut niet tippen aan die van Otis, ik neem aan dat jullie het daar wel mee eens zijn

Ik was ervan overtuigd dat Jamie Lidell een jaren 70 artiest was die ineens weer bekend raakte door iets, maar nee lekkere muziek uit 2006.
Multiply is een nummer waar de energie van af spat en zijn nieuwe singel Wat's the use vind ik ook steeds beter worden na mate ik hem vaker hoor.

avatar van Reijersen
Ik ga gooi er een halve ster bij. Wat een heerlijke cd. Goed op weg om bij mijn 2006 favorieten te geraken.

En toch leuk dat iedereen het hier over SOUL heeft terwijl dat niet eens bij de genres staat:p

Aardig cdtje denk ik na 2 luisterbeurten ! Met een paar echt hele mooie nummers ! hoewel niet ieder nummer mij evenveel pakt ga ik vanaf nu Jamie Lidell wel in de gaten houden. Multiply is gewoon heerlijke zomerfunk en A little bit more klinkt ook erg lekker. Toen ik een tijd terug de clip van "Multiply" ergens op MTV voorbij zag flitsen dacht ik ook (red. ilse.nl) dat ik met een jaren 70 artiest temaken had. Op zijn site staan nog wat leuke videotjes voor de liefhebber, en een aardig interview. In de Oor staat op dit moment ook een interview met hem. Erg benieuwd na de toekomst van deze artiest.

3.5*

avatar van tovenaar
Op de warpsite:
Multiply was a Top 40 single in the hit parade after huge daytime support on national radio and last week he appeared live on TV with premier Dutch chat show host, Raymann Islaat. A new single, What’s The Use? will be released on 10th March. Big up Holland; you know!

Rayman Islaat

LOL

Heb het optreden gezien; hij zong en werd begeleid door enkel een akoestische gitaar. Erg mooi.

Wat een heerlijke sound heeft deze man. Ik heb de cd gehoord, heerlijk !!!
Zoals Game for Fools,heel fijn.

avatar van T.O.
Top 40? Clip? Ik moet echt eens wat meer naar tv gaan kijken

Geweldige cd
Lekker afwisselend ook. 4,5*

*Laura*
Heerlijke cd die me helemaal in zomerse sferen brengt. Jamie heeft een erg goede stem, trouwens. Nu geef ik 'em 4*, maar dat kan nog meer worden.