The Killers - Battle Born (2012)

Label: Island

1. Flesh and Bone (3:59)
  2. Runaways (4:04)
  3. The Way It Was (3:51)
  4. Here With Me (4:52)
  5. A Matter of Time (4:11)
  6. Deadlines and Commitments (4:22)
  7. Miss Atomic Bomb (4:53)
  8. The Rising Tide (4:17)
  9. Heart of a Girl (4:34)
  10. From Here on Out (2:27)
  11. Be Still (4:33)
  12. Battle Born (5:13)
  13. Carry Me Home * (3:45)
  14. Flesh and Bone [Jacques Lu Cont Mix] * (5:45)
  15. Prize Fighter * (4:38)
avatar van Bruce Almighty
Eindelijk! De lang verwachte opvolger van Day & Age. Ik ben erg benieuwd

avatar van arcade monkeys
Runaways klinkt toch beter dan ik had durven hopen. Ik heb het nooit zo op hun albums gehad, maar goede singles hebben ze zeker gemaakt.

avatar van KKOPPI
Prachtige hoes

avatar van sjinobi
Miss Atomic Bomb en From Here On Out gehoord op sziget. Samen met Runayways kan dit gewoon al niet meer fout gaan.

avatar van Boris1
Zo ver wil ik absoluut niet gaan, aardige single, maar ze hebben betere gehad. Toch heeft het ergens ook wel weer wat....

avatar van catdog
Wauw, mooie cover zeg.

avatar van Pinsnider
Ik had het al een beetje met de nieuwe single en nu ik de hoes zie ben ik overtuigd: De Killers klinken -en zien er uit- als Meat Loaf!!!
Nou hoeft dat op zich niet slecht te zijn, maar opmerkelijk vind ik het wel...
Ben wel heel benieuwd naar de gehele plaat. Hopelijk ligt die in het verlengde van het toch best wel prettige Runaways...

avatar van Screenager
Runaways is inderdaad weer een leuke single. Écht teleurstellen hebben ze nog nooit gedaan en heb goede hoop dat dat ook dit keer niet zal gebeuren.
Blijkbaar zou hij in Portugal in Fnac slechts 10,99€ kosten, laat ik nu net naar daar op reis vertrekken morgen!

avatar van wvv89
Deze gaat heel goed worden! Miss Atomic Bomb, Flesh And Bone, The Rising Tide en Here On Out zijn live al helemaal super. Kan niet wachten!

avatar van Man of Sorrows
Ik heb het wel voor deze sympathieke band. Wat 'commerciële muziek' betreft (wat een vies woord!) misschien wel mijn favoriete act. Net niet mainstream genoeg voor de echte mainstream en te politiek incorrect voor de meerwaardezoeker, je zal maar zanger zijn van The Killers. Eerste single is alweer dik ok, al kiest men duidelijk meer voor de Springsteen invloed en niet voor de disco/wave sound van het eerste album. Ondanks dat ik de band blijf volgen zullen de eerste vijf nummers van hun eerste album altijd het hoogtepunt uit hun oeuvre blijven.
Dit is trouwens één van die bandjes die in Nederland veel beter scoort dan in België.

avatar van Mctijn
Man of Sorrows schreef:

Alle lof voor de Belgen dan, want het laaste album van The Killers was een gedrocht. (en het was zo'n leuk fris bandje...zucht)

Sommige grote bands in de alt/indie-hoek zoals The National en Arcade Fire krijgen het voor elkaar om album na album hetzelfde niveau vast te houden. Bands als Muse en The Killers worden per album minder. Misschien wel leuker voor de radio, maar een cd kopen en grijs draaien zit er niet meer in. Kan met een cd niet, maar you get the point Of dat met The Killers ook zo is, gaat binnenkort blijken, maar de eerste single belooft weinig goeds helaas...

avatar van Man of Sorrows
Ik vind dat het laatste Killers album nog zijn momenten heeft, ik kan het nog altijd beter hebben dan later werk van Chiefs/Franz Ferdinand of Bloc Party om enkele tijdsgenoten te noemen. Killers moet je echt niet gaan vergelijken met Arcade Fire/National, dit is een popband, dan kan je ook Duran Duran met pakweg Echo & The Bunnymen gaan vergelijken. En ach The Killers of Keane draai ik thuis op cd ook zelden of nooit, maar hun singles steken er op de radio wel vaak bovenuit. De laatste Keane heb ik ook niet gekocht, maar altijd een plezier om die twee singles (Silenced By The Night/SLC) op de radio te horen.

avatar van Mctijn
Man of Sorrows schreef:

The Killers was in 2004 geen popband, maar een leuk en fris rock bandje. Leuke nummers, plezierige sound.

Tegenwoordig (sinds album #3) is het inderdaad een popband en een stadionvuller geworden. Geen probleem, maar de frisse sound is volledig weg. Ze zijn opgegaan in de grote meute. Jammer, want het kan ook anders....zal met kwaliteit (en invloeden van buitenaf) te maken hebben....

Mctijn schreef:

Ik snap dit soort commentaar totaal niet. Hoe had je The Killers precies anders willen zien? Hot Fuss, Sam's Town en Day & Age verschillen van elkaar, maar of de kwaliteit nu heel erg verschilt en op wat voor manier... ik zie het niet.

avatar van starsailor
wvv89 schreef:

Ik snap het wel. Als je Hot Fuss en Day & Age naast elkaar legt (figuurlijk dan) is Hot Fuss een frisse rockplaat en Day & Age een draak van een popalbum. Het verschil tussen rock en pop hoef ik je hopelijk toch niet uit te leggen? Ik vrees ook met grote vrezen voor dit nieuwe album. De vergelijking met Meat Loaf heb ik hier al gelezen en laat dat nu net een band zijn waar ik braakneigingen van krijg. De hoes belooft ook al niet veel goeds.
Ik zie The Killers graag als die frisse rockband, net als Mctijn.

@starsailor

Vergelijking met Meat Loaf, serieus
En Day & Age is geen Hot Fuss 3, maar om nu te zeggen dat het een pop album is... Ga jij mij maar is uitleggen waarom dit onder de categorie pop valt...

...
YouTube - [HD] Spaceman The Killers Live at the Royal Albert Hall DVD
(Spaceman live)

Meat Loaf, verdraaid. Dat is een vergelijking waar ik ook wel iets in zie.

@Herman,
Ik geef toe... Maar dan alleen qua uiterlijk / uitstraling.

avatar van starsailor
wvv89 schreef:
Ga jij mij maar is uitleggen waarom dit onder de categorie pop valt...

Het zoetsappige refrein? Het hoge meezinggehalte? Het Keane gevoel wat mij bekruipt? Het feit dat we straks weer doodgegooid worden op de radio met hun singles?

Smaak is een persoonlijke kwestie en ik hoop niet dat je jezelf hierop aangevallen voelt. Maar waar ik met enthousiasme Hot Fuss leerde kennen, begonnen de twijfels al op Sam's Town, ben ik teleurgesteld in Day & Age en van het solowerk van Flowers kreeg ik tranen in mijn ogen (niet van ontroering). Ik heb dus vooralsnog weinig vertrouwen in het nieuwe materiaal maar laat me graag weer verrassen zoals ik destijds met Hot Fuss verrast werd.

Nieuwstad
Het lijkt erop dat de lijn van Flowers slappe solo album wordt voortgezet. Jammer.

avatar van Bruce Almighty
Ik zou helemaal geen Hot Fuss 2 willen eerlijk gezegd. Het was dan wel misschien hun beste album (al weet ik niet zeker of ik er zelf ook zo over denk), maar ze zijn zo veranderd dat die stijl (in nieuwe nummers; want de oude doen het nog prima live) niet echt meer bij hun past. Ik zou het ook vreemd vinden als ze eerst hun tracks steeds minder rauw maken (zoals ze al deden op Sam's Town en daarna nog meer op Day & Age), om vervolgens helemaal terug naar de 'oude' rock sound terug te gaan.

avatar van Marsvin
Ik wil een soort vernieuwd 'Sam's Town'. De eerste single is echt niet goed vind ik...het lijkt alsof deze heren geen nieuwe stijl willen proberen, altijd het zelfde is ook niet goed.

Ik verwacht een gedrocht...

avatar van repelstefan
Nieuwstad schreef:

Dat was inderdaad een erg slap en saai album. The Killers hebben een paar hele sterke platen, maar als ik een album luister vind ik het overgrote deel vaak opvulling. Ik verwacht hier dan ook niet al te veel van. Zeker niet nu ik die single heb gehoord.

avatar van lauradance
mooie hoes en de single klinkt goed!

avatar van coldwarkids
De single klinkt inderdaad heel goed.. had zo op Sam's Town kunnen staan. Misschien hadden ze die tape nog wel liggen van Runaways.

avatar van Melodic Fool
yeeeah eindelijk een nieuw album!
ik kan me goed voorstellen waarom sommige mensen the killers haten, maar ik vind ze echt geweldig. ik vind de drama en bombast heel erg goed gedaan, en ze zijn gewoon goede muzikanten. heb ze paar jaar geleden live gezien en dat was echt een bevestiging.

na het goed uitgevoerde maar ietswat nichterige en te makkelijke day & age (en flowers' flamingo..), kan ik toch niet wachten op dit album.
aan de interviews en de best aardige nieuwe single te zien, lijkt het er namelijk op dat het wel goed komt. hopelijk wel; met veel gitaren, een niet te gladde productie, machtige rijke nummers, in dit keer een evenwichtig geheel.
misschien verwacht ik te veel haha xD
but we'll see!

Melodic Fool schreef:
yeeeah eindelijk een nieuw album!

but we'll see!

Ik denk niet dat er veel mensen de killers haten, maar wel dat enorm veel mensen day & age te 'nichterig' vinden

bertjeuuh schreef:

Kitscherig is denk ik het juiste woord. Dat ligt met name aan de productie van de songs. Veel te glad en gepolijst terwijl de songs best sterk zijn. De meeste nummers komen live bijvoorbeeld prima tot uiting.

Berichten die niet over de muziek gingen verwijderd.

avatar van coldwarkids
Over het algemeen is dit een goed album. Het moet alleen nog meer gaan groeien. Het is gewoon weer een typisch The Killers album met dezelfde sound als de voorgaande albums.