Led Zeppelin - Led Zeppelin (1969)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (2:46)
  2. Babe I'm Gonna Leave You (6:42)
  3. You Shook Me (6:28)
  4. Dazed and Confused (6:28)
  5. Your Time Is Gonna Come (4:34)
  6. Black Mountain Side (2:12)
  7. Communication Breakdown (2:30)
  8. I Can't Quit You Baby (4:42)
  9. How Many More Times (8:27)
  10. Good Times Bad Times / Communication Breakdown [Live in Paris, 1969] * (3:52)
  11. I Can't Quit You Baby [Live in Paris, 1969] * (6:41)
  12. Heartbreaker [Live in Paris, 1969] * (3:49)
  13. Dazed and Confused [Live in Paris, 1969] * (15:01)
  14. White Summer / Black Mountain Side [Live in Paris, 1969] * (9:19)
  15. You Shook Me [Live in Paris, 1969] * (11:55)
  16. Moby Dick [Live in Paris, 1969] * (9:21)
  17. How Many More Times [Live in Paris, 1969] * (11:14)
eddy_lives schreef:
tja en dan moet ik toch echt zeggen dat de roots nog verder terug liggen bij cream... (1966!!) die hebben de heavy sound geintroduceerd (al is deze natuurlijk steeds verder geavalueerd)

The Who waren de eersten met een heavy sound.

Harald
kaztor schreef:

The Who waren de eersten met een heavy sound.

Kan me dan iemand even uitlegen wat een heavy sound is. Toch terminste geen genre.

tondeman
Nope, het is al lastig om ''hard rock'' te definieren imo...
Maar The Who waren iig niet de eersten met een heavy sound wat mij betreft. Het is toch allemaal een geleidelijk proces van innovators en bands met een meer bescheiden rol, stromingen, etc.
Niemand vind iig zoiets als een compleet genre uit (sowieso, wat is een genre anyway?) Het zijn allemaal kleine stapjes.

Ash
Led Zeppelin, toch wel mijn ontdekking van dit jaar. Had eigenlijk totaal iets anders verwacht, maar damn wat blies deze cd mij weg toen ik hem voor het eerst opzette. Babe I'm Gonna Leave You is echt prachtig en een van me favo songs all-time.

Ja, niet te geloven, dat een album uit 1969 - ik ging toen net naar de lagere school! en ik ben al een ouwe sok - zo tintelfris kan klinken. Draai You shook me voor je nietsvermoedende kennissen en kijk naar die vertrokken gezichten. Dat krijgt toch geen shockrocker meer voor elkaar tegenwoordig. Led Zep wel.

Eerste album van een legendarische rockgroep.
Ook al is de helft gejat van andere (blues)artiesten, toch is dit duidelijk een over getalenteerde band. Songs als dazed and confused en how many more times zijn nummers die iedere zichzelf respecterende rock liefhebber moet gehoord hebben! Hierna volgde naar mijn mening hun beste plaat, maar deze moet niet veel onderdoen.

Zigstar
Misschien toch wel de beste plaat van LedZep. Lange tijd was IV mijn favoriet, maar het ietwat slordige debuut blijft langer plakken, is veel meer bluesy en bevat toch meer epische gitaarsolo's dan het latere werk. Geniaal plaatje met een zeer hoog 'sit back, relax'-gehalte. 4.5 sterren.

Zigstar
én nu ook in mijn top 10. 'you shook me.. aaaaawaaaawaaaaawaaaaawaaaaaall niiiiiight looooooooooooong!' Super!

avatar van korenbloem
Zigstar schreef:
én nu ook in mijn top 10.

En terecht

M.Nieuweboer schreef:

Ook al ken je de latere albums, dan beukt dit er toch nog steeds heerlijk in.

avatar van Lennon/Morrison
geweldige heavy sound en veel lekkere blues, Dazed And Confused en Your Time Is Gonna Come zijn mijn favorieten.

avatar van ricardo
Hier staat natuurlijk de klassieker Dazed And Confused op en natuurlijk ook het nummer Communication Breakdown. Dat nummer is onder de Led Zeppelin kenners een van de meest bekende nummers,maar natuurlijk zijn track 1 en 2 ook echte Zep klassiekers die je op goede verzamelaars en soms op live albums ook nog wel eens tegen komt.4* voor dit goede debuut album van de beste rock groep ever.

Feeder
Ik vind dit debuut gewoon hun beste, weergaloze muziek

avatar van ricardo
Ik vind Led Zeppelin vooral een live band ,en uiteraard zou ik haast zeggen,vind ik het album How The West Was Won natuurlijk veruit hun beste album.

WernerGSF
ik vind deze mischien nog wel beter dan Led Zeppelin IV, doordat al die nummers zowat inelkaar overlopen

avatar van gijs van e.
Jaja, Led Zeppelin was er al achter wat in ons landje dé soap zou worden: Good Times Bad Times(niet dat ik dat volg hoor, vond het gewoon grappig om dit berichtje te plaatsen)

ricardo schreef:

Led Zeppelin is inderdaad een fantastische live band. En How the west was won is een illustratie van Zeppelin op hun top.

Maar ik vind hun studio-albums toch ook de moeite

En dit album is geweldig. Zo puur en fantastische productie. Wat een geluid voor het jaar waarin het gemaakt is. Waren hun tijd vooruit.

avatar van ricardo
Absoluut,maar ja ik ben nou eenmaal een enorme liefhebber van live albums.En klopt inderdaad voor het eind jaren 60 is de productie van dit album dik in orde.

avatar van Come On
Met deze LP onder mijn jas ben ik als jongetje van 12 betrapt op winkeldiefstal. Hoe stom kun je zijn. Werd door de winkelier bij mijn ouders thuis afgeleverd die hem met mij doorstuurden naar het politiebureau waar ik verschrikkelijk lang werd toegesproken in een apart kamertje. Een martelgang. De LP mocht ik na betaling houden. Mijn enige serieuze winkeldiefstal. Ik was meteen genezen. Twee jaar niet gedraaid vanwege de schaamte, daarna ontdekt en vervolgens lag ie bijna altijd op de draaitafel - alleen afgewisseld door Van Halen en AC/DC. Babe, I'm gonna leave you bezorgt me nog steeds kippenvel. Machtige plaat

Come On schreef:
Machtige plaat

Dat zeer zeker.

ricardo schreef:

Dat vaak droge geluid van jaren '60-platen bevalt me altijd wel.
Het leek wel of er in die tijden veel meer gevoel gevangen werd in opnames.

avatar van gijs van e.
Dat is ook waar, is ook een mooier geluid. Hoe ze nu opnemen vind ik eigenlijk maar niks, hartstikke veel overdubs(met al die artiesten die nu hip zijn en zo)

avatar van Lexicon Devil
Een fabuleus album met zo goed als alleen topnummers. Onder andere de afsluiter is van ware schoonheid.
Naar mijn mening is dit hun beste maar 2 en 3 zitten daar vlak onder.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Come On schreef:
Machtige plaat

Of hoe je een album in twee woorden perfect kunt samenvatten!

avatar van PinkEclipse
Per vandaag opgenomen in de lijst van 39 beste albums uit de Top 250 met een score van minimaal 4,10 en tenminste 334 stemmen.

Zigstar
You shook me!!! Das toch het beste nummer van de plaat!!

avatar van Thuurke
Jah?.......en How Many More Times.

Communication Breakdown

avatar van Dexter
En Dazed and Confused

WernerGSF
Eigenlijk gewoon de hele plaat. Voor mij een van de beste debuutalbums allertijden. Van de beste band allertijden