Imagine Dragons - Night Visions (2012)

Rock / Pop
Label: Interscope

1. Radioactive (4:36)
  2. Tiptoe (3:13)
  3. It's Time (3:58)
  4. Demons (2:55)
  5. On Top of the World (3:10)
  6. Amsterdam (4:02)
  7. Hear Me (3:52)
  8. Every Night (3:36)
  9. Bleeding Out (3:41)
  10. Underdog (3:27)
  11. Nothing Left to Say / Rocks (8:57)
  12. My Fault * (2:55)
  13. Round and Round * (3:17)
  14. The River * (3:24)
  15. America * (4:33)
  16. Selene * (4:00)
  17. Cover Up * (4:19)
  18. I Don't Mind * (3:18)
Wow, nog geen berichten hier, terwijl dit een fantastisch debuut is van de Imagine Dragons. In America worden ze met de minuut groter. Heerlijk aanstekelijke muziek, waar je alleen maar vrolijk van kan worden. 10 november in de kleine zaal van Paradiso. Kijken en luisteren naar een band die tijdens de Europese tour zeker niet onopgemerkt zal blijven. Night Visions: een regelrechte verrassing en dus een aanrader.

inzekerezin
Ik sta eigenlijk er ook wel van te kijken dat dit debuut zo onopgemerkt voorbijgaat hier. Zeker een sterk album, waar ik naar kan blijven luisteren. Zeker een 4 waard, mogelijk stijgt dat nog. Zoals hierboven gezegd in de VS flink aan de weg aan het timmeren.

Cye
Toevalliger wijs op dit album uitgekomen via Assassin's Creed 3. Zoals in de trailer van de game en op het eerste nummer van dit album: welcome to the new age! Voor mij staat dit nummer in het teken van nieuwe muziek. Het is niet echt te plaatsen. Vandaar zeer interessant en daarom ook 4*.

het concert van Imagine Dragons in Paradiso was geweldig. van begin tot het eind werden 13 nummers met een enorme passie gebracht en live zijn ze echt heel goed. Vooralsnog blijven ze "klein" in Nederland, lijkt het. Op 13 april zijn ze weer live te bewonderen maar dan in de Melkweg in de kleine zaal en dan hopenlijk voor 700 man. Ik zal er zeker weer zijn.

avatar van legian
Nou ze hebben er weer een fan bij.
Man wat een verslavend album is dit, heerlijke relaxed rock, ook heerlijk om tijdens het te werk te draaien.
Kan verder niks zeggen dan dat dit een heerlijk album is.

avatar van FRNKY
Niet slecht, maar wel beetje 13-in-een-dozijn. Vind de term rock wat misleidend in dit geval.

On Top of the World is wel heel erg slecht. Vond het al erg genoeg dat dat nummer in PES13 zat.

WHOEM! Wat is dit fucking awesome! Deze cd is totaal niet eentonig dat is zeer positief, Every Night gaat zeker nog een monsterhit worden. 5 sterren.

avatar van coldwarkids
FRNKY schreef:

Hij zit ook in FIFA 13 vind het het slechtste nummer van het album.

Mijn god, wat hou ik van deze band (...ja mijn naam)
Ik ontdekte deze band door de naam die me wel grappig en apart leek en luisterde een nummer van ze (it's time) en BAM ik was verkocht! Het hele album staat vol met catchy tunes en vrolijke songs. de beste 2 blijven voor mij toch echt bij uitstek Radioactive -als je niet heel erg uitademt bij dat stukje is dat raar...- en Demons. Ook Amsterdam is erg leuk
Nu nog hopen dat ik ze binnenkort live kan zien ergens. Melkweg was te ver weg voor me, helaas pindakaas
Een veelbelovend debuut!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Degelijke popmuziek , vind niet alle nummers even sterk maar It's Time en vooral On Top of the World zijn erg sterk.

avatar van MB23
Een bazen album!

Ik hou wel van een beetje MOTR muziek, maar dit is zelfs mij te gortig. Totaal geen eigen smoelwerk. De opener vind ik nog enigszins aardig, maar de rest....

avatar van Mctijn
Leuk tienerpopplaatje, hier en daar mierzoet, maar dat hoort in dit genre.
De bekende ooeeeooo's zijn hier ook weer overvloedig aanwezig, maar ook dat schijnt te horen in dit genre

Radioactive is het hoogtepunt. Jammer dat het daarna een behoorlijke zit is totdat het album afgelopen is, want veel meer genietmomenten zijn er niet. It's Time heb ik weleens gehoord op de radio, maar kan me niet bekoren.

Twee dik verdiende sterren.

avatar van coldwarkids
Radioactive is juist het enige minpunt van dit album. Super bagger.

avatar van Noere
Gladgestreken inhoudsloze troep. Zal wel leuk zijn voor hippe jongens en meisjes.

avatar van Shinobi
Dertien in een dozijn muziek die hipsters vast geweldig zullen vinden. Voor mij klinkt het maar zo-zo, alleen de singles zijn nog enigszins de moeite waard.

2,5 Sterren.

avatar van Gloeilamp
Ik weet nog steeds niet wat nou precies een hipster is, maargoed..

Radioactive, Amsterdam en vooruit Demons zijn nog wel te pruimen, maar de rest van de plaat is zo glad als zwart ijs. De smaak daarvan is regelmatig mierzoet, werkelijk soms niet om te pruimen. Opvallend, omdat ik de band Radioactive overtuigend zag brengen op Lowlands. Dat was een goed rock optreden. Dus naast het probleem van een aantal te zoete liedjes, is vooral de aalgladde popproductie de boosdoener op deze plaat. Jammer, er had duidelijk meer ingezeten.

On Top Of The World zou prachtig passen in de soundtrack van Ice Age. Leuk album, maar kan weinig potten breken.

avatar van keijzm73
Naar het album 'gelokt' vanwege de single 'Radioactive', wat een goed gedreven nummer is. Deed me onwillekeurig denken aan 'Everything Everything' en ook wel een beetje aan de drive van 'Vampire Weekend'. Rest van dit album 'Night Visions' kan me niet echt bekoren. Oppervlakkig zonder diepgang. Dat laatste hoeft ook niet altijd, maar is wel noodzakelijk voor meerdere draaibeurten.

avatar van tbouwh
Lekker album met nummers die goed wegluisteren en prima in het gehoor liggen. Had It's Time een paar keer voorbij horen komen en was toen benieuwd geworden naar dit album.
Vond m/n. Every Night en de afsluiter van 9 minuten erg sterk.

avatar van Kos
Kos
Verbijsterend irritant bandje, dit.

avatar van BoyOnHeavenHill
Leuke poppy plaat, een beetje in het spoor van Mando Diao maar zonder de incidentele explosiviteit daarvan. Vooral leuk wanneer de muziek wat stemmiger wordt, zoals in Bleeding out en Nothing left to say/Rocks, hoewel ik zelf Hear me (heeft wel wat weg van de Killers) het hoogtepunt vind.

avatar van catdog
Die nieuwe versie van "Radioactive" is legendarisch! Sowieso is de toegevoegde gitaar solo naar het einde al heerlijk geplaatst maar die nieuwe verse van Kendrick Lamar maakt het pas helemaal af. Wat klinkt ie heerlijk hongerig. Kwam er gisteravond tijdens de live uitvoering bij de GRAMMYs overigens nog beter uit!

avatar van dix
dix
Als je graag Radio 1 luistert omwille van het spel van 11 tegen 11, dan ontkom je niet aan "On Top Of The World". Een tip voor eenieder die plezier aan dat nummer beleeft: check het eighties werk van Roberto Jacketti & The Scooters eens. Dat combineert eenzelfde diepgang met eenzelfde frivoliteit.
Maar houdt wel een colaatje binnen handbereik.

avatar van BoyOnHeavenHill
dix schreef:
check het eighties werk van Roberto Jacketti & The Scooters eens.

Moet opeens weer denken aan die keer (1984) dat mijn (toen nog) vriendin en ik helemaal naar de Brabanthallen in Den Bosch gingen voor een optreden van drie bands. Boy ging voor de tweede band (Bronski Beat), girl voor de derde (Sheila E), maar de eerste band was Roberto J ...

avatar van jellecomicgek72
Superleuk album, ga ze ook zien op Lowlands dit weekend. RADIOACTIVE!! RADIOACTIVE!!!

avatar van jellecomicgek72
Ontzettend sterk album nog steeds eigenlijk. Ken het nu al een tijdje. De singles vervelen niet snel en het album is in z'n geheel ook heel sterk. Heb echt het idee dat deze band iets nieuws doet, ze hebben een heel eigen geluid. Vooral veel tieners/twintigers kunnen zich in deze muziek vinden denk ik. Zag het ookal op lowlands, geweldig concert trouwens, echt top 3 dat weekend voor mij. Hoop dat ze snel met nieuw materiaal komen want van deze band kan ik maar geen genoeg krijgen. En voor alle ouwe lullen;

Welcome to the new age!!!

avatar van adri1982
jellecomicgek72 schreef:
Ontzettend sterk album. De singles vervelen niet snel en het album is in z'n geheel ook heel sterk. Heb echt het idee dat deze band iets nieuws doet, ze hebben een heel eigen geluid. Vooral veel tieners/twintigers kunnen zich in deze muziek vinden denk ik. Hoop dat ze snel met nieuw materiaal komen want van deze band kan ik maar geen genoeg krijgen. En voor alle ouwe lullen;

Welcome to the new age!!!
Inderdaad een sterk album Jelle. Maar ook vele dertigers zoals ik (1982) kunnen zich in dit album vinden. Een heel eigen geluid hebben de Imagine Dragons niet zo, vind ik. Zo hoor ik in 'Amsterdam (nr. 7)' dat dat nummer veel weg heeft van een paar nummers die op 'Hot fuss' van THE KILLERS staan. Sterker nog, het lijkt veel op de nr. 7 ('On top') van het Hot fuss-album. Daarnaast hebben vele nummers die op 'Night visions' staan, een flink jaren 80 en 90-gehalte, met veel synthesizerwerk. Zo was er in de begin jaren 80 een synthesizer/rockband genaamd Ultravox, die een nr. 1-hit had met 'Vienna' en daar buitenom voor die tijd hele futuristische muziek maakte.
Vandaar begrijp ik dus niet dat je zegt; Voor alle ouwe lullen; Welcome to the new age!!!.