Cruel Summer (2012)

Alternatieve titel: G.O.O.D. Music Presents Cruel Summer

Label: GOOD

1. Kanye West - To the World (3:51)

met R. Kelly en Teyana Taylor

2. Big Sean en Kanye West - Clique (4:54)

met Jay-Z

3. Big Sean, Kanye West en Pusha T - Mercy (5:32)

met 2 Chainz

4. Kanye West en Pusha T - New God Flow (5:57)

met Ghostface Killah

5. CyHi da Prynce, D'banj, Kanye West, Kid Cudi en Pusha T - The Morning (4:35)

met 2 Chainz, Common en Raekwon

6. Kanye West - Cold (3:42)

met DJ Khaled en DJ Pharris

7. Pusha T - Higher (4:35)

met Ma$e en The-Dream

8. CyHi da Prynce, Malik Yusef en Teyana Taylor - Sin City (4:28)

met Travi$ Scott

9. Big Sean en Kanye West - The One (5:45)

met 2 Chainz en Marsha Ambrosius

10. Kid Cudi - Creepers (3:14)
  11. John Legend en Teyana Taylor - Bliss (3:30)
  12. Big Sean, Kanye West en Pusha T - I Don't Like [Remix] (4:44)

met Chief Keef en Jadakiss

avatar van Yestsida
Volgens een paar retailers is dit de officiële tracklist.
Mercy, New God Flow, Cold en Don't Like zijn niet slecht, maar ze zijn toch niet van het niveau dat je van Kanye West verwacht vind ik. Zeker als je het vergelijkt met zijn debuut en MBDTF. Maarja, dit is dan ook geen Kanye West soloalbum.

avatar van Rhythm & Poetry
Alleen Don't Like vind ik niet van dat niveau. New God Flow en met name No Mercy zijn geweldige tracks. Opvallende afwezigen op deze plaat: Q-Tip en Mos Def.

avatar van Angelo
Ja, wtf!? Geen Q-Tip en Mos Def, terwijl die twee beter zijn dan zo ongeveer iedereen die hier wel meedoet. Rare gang van zaken, terwijl ik enige tijd geleden nog las dat Q-Tip had aangegeven dat hij ook een aantal beats en verses zou hebben gemaakt. Op zich is dit best een interessant project, maar toch verwacht ik er niet veel van. Zoveel verschillende artiesten op één album moet toch enigszins best rommelig zijn, omdat niemand - zo lijkt het - een duidelijke rol vervult (als leider) op deze verzamelaar.

avatar van Rhythm & Poetry
Kanye West mag toch wel als leider gezien worden, hij doet op de meeste tracks mee en zal ook wel het een en ander produceren. Wat dat betreft hoeft dit niet direct minder interessant te worden dan Self Made, alleen dan is het type muziek gewoon anders.

avatar van Angelo
Ja, maar Self Made (de beide delen) vind ik ook teveel van alles wat. In dit genre heb ik toch over het algemeen liever - maar dat is een kwestie van 'n persoonlijke voorkeur - dat er één iemand is die op ieder nummer meedoet, en daarbij ondersteund wordt door één of meerdere gastartiesten. Als ik een (bonte) mix van tracks wil horen, dan zet ik liever een verzamelaar op met allerlei genres door elkaar.

avatar van Jordyp
Mag hopen dat dit niet de definitieve tracklist is, ziet er niet veel belovend uit...

Ik geloof niet dat dit de definitieve versie is. het ziet er erg teleurstellend uit, en Mos Def, Q-Tip en hudson zouden hier toch wel op moeten staan.

avatar van Silky & Smooth
Kijk, hier wacht ik echt op. G.O.O.D Music heb ik altijd al een label gevonden met artiesten die erg goed bij elkaar passen. Ik blijf Kanye West een meester vinden in het selecteren en samenbrengen van artiesten. Hij haalt vrijwel altijd het beste uit hen en hier moet dat ook gewoon weer gebeuren. Ik hoop ook inderdaad niet dat dit de officiële tracklist is, want Q-Tip, Mr Hudson en Mos Def moeten er op! Kan me ook niet echt voorstellen dat die zijn weg gelaten. Waarom Common trouwens als gastartiest? Hij is nog steeds onderdeel van G.O.O.D Music.

avatar van faguar
Helaas, de tracklist is nu definitief. Maar het nummer 'Clique' klinkt gelukkig wel lekker.
Ik vind I Don't Like en Cold maar matig

avatar van Ralph.
Cover is wel echt baas

Snippets van 90 sec zijn beschikbaar op de Amerikaanse iTunes en Soundcloud!

avatar van Silky & Smooth
Na twee luisterbeurten kan ik niks anders zeggen dat Cruel Summer, zoals verwacht, een keihard album is geworden! Dikke beats, harde raps en een gevarieerd geluid! Het blijft alleen jammer dat niet de hele clique aanwezig is. Ik had graag Mos en Q willen horen samen met Kanye e.a. Favorieten tot nu toe: Mercy (die beat blijft vet!), Higher, The One en Creepers.

"R. Kelly and the god of rap, shittin' on you. Holy crap!"

avatar van UmindC
Ben ondertussen bij nummer 3, tot nu toe ben ik tevreden.

Boy
Welke versie hebben jullie? Ik hoor dat er nog ergens een versie circuleert met daarop o.a. een nieuwe versie van New God Flow, met een verse van Ghostface.

avatar van Goliath
Creepers
Imo zeker weten de hardste track van dit album.

Het is echt heel erg zonde dat de dopeste artiesten van G.O.O.D. de minste bijdragen op dit album hebben. Mos Def en Q Tip zelfs geen. Maar artiesten als KiD CuDi en Common hoor je bijvoorbeeld maar heel weinig. Common heeft maar 1 verse en CuDi zet de beste track van het album neer maar is verder ook heel weinig te horen. Pusha T vind ik ook heel dope maar buiten New God Flow vind ik hem hier ook maar tegenvallen.

Ik vind het bij dit album vooral heel jammer dat het allemaal een beetje hetzelfde is. De meeste tracks bestaan uit een beat die ongelooflijk bangt, een refreintje dat blijft hangen en een aantal rappers die tekstueel weinig te brengen hebben. Ongeveer elke track die Kanye West dit jaar tot nu toe heeft uitgebracht bestaat uit deze formule en het is op zich leuk en het werkt, maar op een gegeven moment heb ik het dan wel gezien. Het liefst zie ik dat Kanye die bangers weer weglegt en weer geweldige soulbeats gaat maken, zoals op zijn eerste solo albums. Er zijn genoeg artiesten van G.O.O.D. die ik graag op zulke beats zou zien.

Als je artiesten als Common, KiD CuDi, Mos Def, Q Tip, John Legend, Pusha T en natuurlijk Kanye zelf op één label hebt en met dat label een album uitbrengt dan valt dit eindresultaat dus behoorlijk tegen. Natuurlijk is het allemaal lang niet slecht: de bangers knallen door je speakers en liggen prima in het gehoor en ik kan hier ook zeker vaker naar luisteren. Maar als je zoveel goede artiesten als G.O.O.D. Music hebt en er dan maar zo weinig gebruik van maakt en dit het eindresultaat is, ben ik gewoon teleurgesteld. Er had zoveel meer in gezeten.

Boy
Geweldige opener, To The World. Heb overigens mijn versie gevonden, met die extra verse van Ghostface op NGF.

avatar van Jordyp
Staan een aantal ijzersterke nummers, maar toch ook echt een paar missers. Missers die ik van Kanye niet gewend ben. Lijkt op het eerste gehoor dat ze het beste willen bewaren voor hun solo albums.

Zal het echter nog een paar keer goed moeten luisten, voordat ik echt kan oordelen.

Boy
Het mooie aan Kanye is zijn gave om albums te maken in plaats van verzamelingen van goede of zwakke nummers. Al zijn albums, misschien op Graduation na, vormen een eenheid en ook hier is dat niet anders. Niemand anders dan Kanye had dit album ook samen kunnen stellen. Iets minder dan Watch The Throne, maar 't mag de pret niet drukken.

avatar van Jordyp
De eenheid tussen bijvoorbeeld de laatste drie nummers hoor ik anders niet. Eenheid is wel het laatste wat ik hoor bij dit album. Wat overigens ook helemaal niet vreemd en/of verkeerd is op een album met allerlei verschillende artiesten.

avatar van clareyboy
Ben nu wel erg benieuwd als ik zo kijk naar de cijfers. Verwachtte er niet zoveel van.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de variatie juist zo vet. De lompe raps van 2 Chainz, het egotrippen van Kanye, de scherpe, smerige stem van Pusha T, de zang van John Legend, Teyana Taylor, R. Kelly (!) en Marsha Ambrosius, het jeugdige van Big Sean en Kid Cudi die volkomen zijn eigen ding doet (ik vind zijn zang ala WZRD in combinatie met zijn rap trouwens erg geslaagd). En toch past het allemaal uitstekend bij elkaar.

Dit is trouwens een mooi verhaal over de samenwerking tussen de leden:
G.O.O.D. Music: New Religion (2012 Cover Story) | Complex

avatar van Kill_illuminati
Raar dat dit album een beetje langs mij heen is gegaan. M'n muis heeft de pindakaas gevonden!

avatar van Rhythm & Poetry
Wat S&S zegt vind ik dus ook. Geweldige verzamelaar dit die mijn verwachtingen waarmaakt.

Tracklist moet veranderen, ghostface steelt de show eigenlijk op New God Flow.
maar een vette tape. het kon natuurlijk beter worden als tip, hudson en yassin er op zaten en good-members zoals common en cyhi er meer in voorkwamen dan bvb 2 chainz en kid cudi.

Enige track die ik tergend irritant vind is track 1. to the wo oh oh oh oh oh oh oh orld

avatar van He$$el_01
Ze hadden meer met die Scarface sample moeten doen op Mercy. Sowieso lijkt me dat een heel vet stukje om als 'hoofdsample' te gebruiken.

avatar van Yestsida
Blijkbaar is de gelekte versie niet de volledige versie van het album.
Hopelijk staan Q-Tip, Mos Def en Mr Hudson dan wel op de volledige versie.

Bron.

avatar van Silky & Smooth
Ik hoop het! Hoe perfectionistisch Kanye ook is, ik kan mij niet voorstellen dat je die drie niet mee laat doen. Ik zou het zelfs sneu vinden voor hen...

avatar van He$$el_01
Misschien willen ze wel helemaal niet meedoen.

avatar van Jordyp
Lijkt me sterk, heb de Itunes versie incl. Digital Booklet...