Cruel Summer (2012)

Alternatieve titel: G.O.O.D. Music Presents Cruel Summer

Label: GOOD

1. Kanye West - To the World (3:51)

met R. Kelly en Teyana Taylor

2. Big Sean en Kanye West - Clique (4:54)

met Jay-Z

3. Big Sean, Kanye West en Pusha T - Mercy (5:32)

met 2 Chainz

4. Kanye West en Pusha T - New God Flow (5:57)

met Ghostface Killah

5. CyHi da Prynce, D'banj, Kanye West, Kid Cudi en Pusha T - The Morning (4:35)

met 2 Chainz, Common en Raekwon

6. Kanye West - Cold (3:42)

met DJ Khaled en DJ Pharris

7. Pusha T - Higher (4:35)

met Ma$e en The-Dream

8. CyHi da Prynce, Malik Yusef en Teyana Taylor - Sin City (4:28)

met Travi$ Scott

9. Big Sean en Kanye West - The One (5:45)

met 2 Chainz en Marsha Ambrosius

10. Kid Cudi - Creepers (3:14)
  11. John Legend en Teyana Taylor - Bliss (3:30)
  12. Big Sean, Kanye West en Pusha T - I Don't Like [Remix] (4:44)

met Chief Keef en Jadakiss

avatar van laboomzaa
Hij staat op luisterpaal...kan duidelijkheid brengen!!

avatar van Jordyp
Waarschijnlijk bedoelde Teyana Taylor de eerdere versie van de leak, zonder bijv. Ghostface op NGF. Echter hoop ik stiekem dat er nog een deluxe versie bestaat.

Ga het album wel steeds meer waarderen, maar Cold en Don't Like blijven erg matig.

avatar van faguar
Lang gewacht op dit album en mijn verwachtingen werden steeds lager, maar het album is me behoorlijk meegevallen.

Higher van Pusha T en The Dream is wel echt afschuwelijk.

avatar van Rhythm & Poetry
Jordyp schreef:

Tip: ga er eens op dansen, dan bevalt het vast een stuk beter.

avatar van Jordyp
Zal het proberen. "Trap Music", zoals ze dat zo mooi noemen, heb ik echter weinig mee.

Uiteindelijk toch weer een geslaagd album van Kanye, echter zat er denk ik nog veel meer in dan dit. Een aantal G.O.O.D. Fridays tracks hadden hier bijv. met gemak tussen gepast.

Toch wel lastig om dit soort albums te beoordelen, daarom op deze manier gedaan:

9/10: New God Flow, The One
8/10: Clique, The Morning, Sin City, Mercy, Bliss
7/10: To The World, Creepers
6/10: Higher
5/10: Don't Like
4/10: Cold

Overall: 3,5*

avatar van Raul
klinkt lekker, had deze release helemaal gemist...

maar ja, beter laat dan nooit he

avatar van He$$el_01
New God Flow is best wel een heel erg goed nummer.

lekkere beats
qua inhoud niet bijzonder, maar oh wat klinkt dit tof!

avatar van thgryda
Kanye projecten wekken altijd mijn interesse, eens checken, R. Kelly staat me wel tegen, maar het wezen zo

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dat deuntje helemaal aan het begin echt geweldig! Wat een heerlijke opening!

avatar van kemm
Het is of de wenkbrauwen fronsen of als een malle tekeer gaan bij dit project. Afhankelijk van de gemoedstoestand zelfs wisselend bij dezelfde nummers... Enkele zwaar dikke tracks tegenover een dun aantal lichtgewichten, die de ene keer beter bevallen dan de andere. Geniale raps, een suffe vers, machtige beats of piepend geneuzel, het beste van de twee werelden soms. En soms helemaal niks. Dit is de leven. En eigenlijk nog verrassend consistent ook, qua sound! En dang, Kid Cudi, haha!

avatar van Flipm0de
Op de juiste beats klinkt Pusha-T echt fantastisch. Ben blij dat hij van The Neptunes naar GOOD Music is gegaan. Kan niet wachten op zijn solo album.

Het album heeft hier en daar zijn uitschieters (New God Flow, Mercy, Clique) maar ook een aantal die niet bij het album passen (Don't Like, Bliss). Maar over het algemeen aardig tevreden over het album.

avatar van ThingMan
Wat een relaxt album. Staan veel lekkere nummers op zoals New God Flow, Clique, The One en Sin City. Een van de weinige minpunten vind ik de gastfeature van Mase. Na zijn flop periode bij G-Unit probeerd hij het nu zeker hier.

avatar van Raul
ja, Pusha-T is echt een beest geworden, hoop dat ie snel met zn solo ding komt!

avatar van thgryda
Staan een paar dikke tracks op zoals New God Flow en The Morning, maar het is nogal wisselvallig, al bij al een fijn plaatje!

avatar van He$$el_01
Eerste helft van het album is erg sterk. Tweede helft redelijk zwak met als uitzondering Creepers.

avatar van j.b.b.l
Clique vind ik wat minder. Leuk nummer maar na een paar keren luisteren is ie wat minder geworden. Voor de rest ben ik zeer tevreden met Cruel Summer.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Mercy echt zo vet! De verschillende (sample)lagen maken dit nummer zo vol! Die Scarface-sample is zo lekker subtiel toegepast. Die switch tussen beats maakt het alleen maar sterker; Kanye lekker op dreef en dan die lompe 2 Chainz die het nummer weer op pakt. Ik vind het echt een heel sterk nummer!

avatar van Flipm0de
Raul schreef:
ja, Pusha-T is echt een beest geworden, hoop dat ie snel met zn solo ding komt!

Hoe hij ook New God Flow opent, "I believe there's a god above me, I'm just the god of everything else", gruwelijk.

echt een heerlijk plaatje
fantastische beats en lekker braggen zonder dat het geforceerd overkomt

favorieten zijn New God Flow, Mercy, The Morning en Clique

avatar van Raul
hoorde trouwens dat er ook een versie van New God Flow is met een verse van Ghost?
zou zo moeten gaan:

"Yeah nigga
Yo I had my, I had my Jesus piece since '94
I don't know what, I uh I don't know what y'all talkin 'bout
AND MY EAGLE
Still got all in the bank baby (yeah)
All I did was play possum (yo, c'mon)
600, Cuban cigar and the big tug
Medallion on, ducks soak on the French cut
With soap suds on the Mac-11
My big lion haven't ate since 12, it's half to 7
We feed the nigga like 40 chickens
His tail wag when I send him a bag with just one victim
Uh-huh! Now let me show you what my closet on
Gems in the display case, call it a rock-a-thon
Ock, I got soccer moms prayin for cock
Asians get it from behind while they cleanin they wok
Foamin with flows that are toxic (c'mon)
Deadly fumes when I'm in the room
Repercussions occur when you dry snitch
Red light, green light, one-two-three
Look mean, got my machine cryin to hit you please
'Til they shake that body, start rockin that body
"Should I kill 'em now Tone?" I said "Probably"
Style vetter form better (yeah)
Bust hammers with potholders and yo
Dead a cow for his fuckin leather
I'm not bowlegged but old school Redd Foxx
My favorite color in my hustle days was red tops
My gold Eagle ore shitted out a red rock
Threw it off my project roof, we saw red dots
Kanye, shine the light on my Wallabees
You can have a good time with G-O-D"

en ook een andere versie van Higher met Do or Die ofzo?

anyone knows?

avatar van He$$el_01
Ik heb gewoon de versie met Ghostface inderdaad.

De albumversie heeft Ghostface erop. De eerder uitgebrachte nummer niet.

avatar van TheFunkyM
Chill cdtje, moet hem nog vaker luisteren voor een beoordeling.
Het cdtje knalt wel prima uit de speakers in de auto.
Blijft Kanye toch goed doen, met zijn vriendjes.

avatar van kobe bryant fan
Na mijn eerste luisterbeurt ben ik toch wel teleurgesteld moet ik zeggen.
De grootste oorzaak is toch wel die vervelende refreinen.
Er staat werkelijk geen één nog maar redelijk refreintje op.
Sterke tracks zoals: New God Flow of Clique worden volledig verpest door de on-originele en irriterende refreinen.
De beats hebben zo hun momenten, af en toe concentreren ze zich iets te veel op het 'bangen'.
New God Flow & Creepers zijn de toppers qua beats en in het algemeen.
De raps wisselen ook nogal, Kanye West, Pusha T & Kid Cudi zijn de enigste die altijd goed komen. De rest komt matig tot redelijk met af en toe een uitschieter.
Hopelijk groeien of wennen de refreinen en sommige beats nog anders vrees ik dat die 2,5* wel eens definitief kan zijn.

kobe bryant fan schreef:
Creepers is de enigste fantastische track, zowel de zang (wat hij nu veel beter doet dan op WZRD) als de raps zijn echt geweldig. De beat past ook erg goed bij Cudi..

Dit nummer doet me anders erg veel denken aan WZRD en dan met name het nummer Teleport 2 Me, Jamie.

avatar van kobe bryant fan
Misschien wel, maar ik vind hier zowel de beat als de zang/rap veel beter uitgewerkt.

avatar van kobe bryant fan
Inmiddels zit er al wat groei op de tracks: Mercy & Clique.
Kwalitatief zijn de refreinen zwak, maar dat van Mercy is gewoon een echte banger, en dat van Clique klinkt goed door de violen en de verandering van de beat bij de laatste zinnen van het refrein. Benieuwd naar de luisterbeurt die nu volgt. Allesinds ga ik al met een halfje omhoog.

avatar van Norim
Productioneel gezien gewoon weer een album van top kwaliteit.

Jammer genoeg wordt een groot aantal tracks verpest door zwakke verses van corny rappers.

Een track als Sin City smeekt naar mijn mening om raps van Kanye West, Common en Pusha T ipv. Cyhi, Travi$ Scott en een ondragelijk gedicht van Malik Yusef.

Gelukkig maakt een track als New God Flow bijna alle gemaakte misstappen goed.