Ellie Goulding - Halcyon (2012)

Alternatieve titel: Halcyon Days

Label: Polydor

1. Don't Say a Word (4:07)
  2. My Blood (3:54)
  3. Anything Could Happen (4:46)
  4. Only You (3:50)
  5. Halcyon * (3:24)
  6. Figure 8 (4:07)
  7. JOY (3:12)
  8. Hanging On (3:21)
  9. Explosions (4:03)
  10. I Know You Care (3:26)
  11. Atlantis (3:52)
  12. Dead in the Water (4:43)
  13. Beating Heart * (3:32)
  14. I Need Your Love * (3:54)

met Calvin Harris

15. Ritual * (3:50)
  16. In My City * (3:19)
  17. Without Your Love * (4:19)
  18. Hanging On * (4:13)

met Tinie Tempah

19. Lights * (3:30)
  20. Burn * (3:51)
  21. Goodness Gracious * (3:46)
  22. You, My Everything * (3:29)
  23. Hearts Without Chains * (3:45)
  24. Stay Awake * (3:26)

met Madeon

25. Under Control * (4:06)
  26. Flashlight * (3:33)

met DJ Fresh

27. How Long Will I Love You * (2:34)
  28. Tessellate * (3:56)
  29. Midas Touch * (3:45)

met Burns

beatcluster
Ik kijk heel erg uit naar dit album, Anything Could Happen is iig al een fantastische single!!

Ja nieuwe single Anything Could Happen is werkelijk waanzinnig.! Nu hopen dat de cd ook zo waanzinnig is. Lights vond ik al helemaal wauw.

avatar van Fieke_28
Zeer veelbelovende eerste single!

avatar van Fieke_28
Ik heb de plaat net voor het eerst beluisterd en dat stemde mij erg blij! Naast de al uitgebrachte single "Anything Could Happen" en het prachtige "I Know You Care" staat er eigenlijk geen één nummer op wat niet werkt. Ellie weet een mooie balans te vinden tussen de up-tempo, meer electronische popnummers en de gevoelige nummers waar de aandacht vooral op de zang wordt gelegd. Haar stem, de zeer uitgebreide en variërende instrumentatie, hier en daar zelfs een koor op de achtergrond: het klopt allemaal.

Snel nog eens opzetten en ik denk dat deze plaat hoog gaat eindigen in mijn eindejaarslijstje!

avatar van erwinz
Ellie Goulding wordt heel makkelijk in het hokje toegankelijke electropop geduwd, maar alleen vanwege haar geweldige stem hoort ze daar al niet in thuis.

Op Halycon verrast ze niet alleen met geweldige zang, maar ook met uitstekende songs. Lekkere plaat met inhoud.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Ellie Goulding - Halycon - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Shinobi
Toevallig, ik keek even of mevrouw Goulding al een nieuwe cd uit heeft en warempel haar nieuwe cd wordt morgen uitgebracht, zal 'm wel even checken dan.

avatar van FRNKY
Vond Lights best te pruimen dus ga deze ook wel even checken.

avatar van Shinobi
Nou maar eens beluisterd en ik moet zeggen dat ik dit album beter vind dan haar debuut.
Het is allereerst veel meer up-tempo en er staan gewoon geen slechte nummers op en dat in combinatie met zo een prachtige stem kan al helemaal niet fout gaan.
Alles ligt gewoon wel lekker in het gehoor.

Dikke 4,0 sterren.

avatar van j.v.beekveld
Haar eerste album klinkt voor mij nog steeds alsof het gisteren is uitgekomen. Heerlijke nummers met goede en unieke producties. Ik krijg er geen genoeg van. Toch ben ik blij dat ik "Bright Lights" even kan vergeten om plaats te maken voor "Halcyon".

Wat was ik blij toen ik eerste single "Anything Could Happen" voor het eerst hoorde. Een plaat die gelijk je hoofd in kruipt en er de rest van de dag niet meer uit gaat. Kippenvel waar je het hebben kan. Geniaal nummer en zeker mijn favoriet van 2012 tot nu toe. Het wachten op het album duurde dan ook lang.

Het wachten is echter niet voor niets. Met "Don't Say A Word" doe ik gelijk wat het nummer me opdraagt. In alle stilte wordt ik meegesleept het album in. Ellie weet me vast te houden tot het midden van het album. Aangekomen bij "Explosions" heb ik het idee nog maar 5 minuten te hebben geluisterd. Niet omdat het eentonig is, in tegendeel, juist omdat het zo lekker in het gehoor ligt en je echt wordt meegesleept. Hierna verliest ze me echter wel even, de balladen weten me niet te pakken. Vreemd aangezien Ellie's stem er een is die zich goed leent voor rustige nummers. Misschien even wennen? Na wat tracks te hebben geskipt komen we bij de bonus nummers van de deluxe editie. Hierop wordt ik nog even getrakteerd op wat nummers die doen denken aan het debuut album.

Of dit album een aanrader is? Tja, als jij net zoals ik houdt van een plaat met variatie op zijn best, stevige beats die aan niets doen denken in de top 40, lyrics waar je u tegen zegt en dit overgoten met de heerlijke ruwe stem van Ellie Goudling dan is het antwoord zeker ja!

avatar van FRNKY
Hier is helemaal niks mis mee. Don't Say a Word vind ik zelfs erg vet.

Voor de rest een goede pop-plaat.

Zeedeveel
Ik heb haar vorige album nooit zo interessant gevonden. Bij het aanhoren van Anything Could Happen moest ik haar nieuwe cd toch een kans geven. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb want dit album luistert heerlijk weg. De combinatie van upbeat electronica en de manier waarop zij de nummers met haar stem weet aan te kleden, maken dit een fijne cd. Favorieten blijven Figure 8, Anything Could Happen, Halcyon en Atlanis. En eigenlijk vind ik Ellie haar cover van Hanging On toch een stuk mooier dan het origineel van Active Child. Dit is toch wel een kanshebber voor het eindjaarslijstje.

Wat een fijne verrassing is deze plaat! Ik had nog nooit van Ellie gehoord, maar ben na een paar luisterbeurten behoorlijk positief gestemd. Ook dat eerste album maar eens proberen.

avatar van meneer
Yep, ik vind het heerlijk, verfrissend ook. Minpuntje ? Soms het gevoel dat ze een lid is van de Kelly Family ( dat triltoontje in d'r stem ). Moet je van houden, natuurlijk ! Ik moet leren om dat niet te horen..

avatar van FRNKY
Verdomd, ik vind 'm echt leuk

avatar van f2sputnik
Heb hem een aantal keer moeten beluisteren, maar het album heeft mij aangenaam verrast.
Had nog nooit van haar gehoord.

f2sputnik schreef:

Had nog nooit van haar gehoord.

Ook niet van Starry Eyed? Dat was op zich wel een redelijke hit in Nederland.

avatar van coldwarkids
Under The Streets draaide ze ook regelmatig destijds op StuBru.
Dit album is natuurlijk minder dan haar eerste album. Ze doet het dit keer met mindere instrumenten als op Lights. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar Lights had zo z'n magistrale momenten.

avatar van Manuel
erwinz schreef:

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Ellie Goulding - Halycon - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Vind juist die 'electropop' wel een beetje afbreuk doen aan het album. Zonder dat 'hippe gedoe' zou ik dit album veel liever luisteren. Niet dat ik niet van elektronische muziek houd, maar niet helemaal op deze manier. Bovendien vind ik haar zoals erwinz ook zegt hier eigenlijk veel te mooi voor zingen. Als het iets rustiger was gehouden had ik dit een stuk fijner gevonden, maarja, niet mijn keuze

Nog steeds een sterk album.

3,5 - 4*

vreemd dat lights de nieuwe single is. staat toch niet op deze plaat ook?

gerre schreef:
vreemd dat lights de nieuwe single is. staat toch niet op deze plaat ook?

Als bonustrack, al staat dat hier niet vermeld. Hetzelfde geldt ook voor de track met Calvin Harris, I Need Your Love.

avatar van Booyo
Had geen idee wat voor muziek dit zou zijn, maar door alle lovende berichten hierboven eens goed voor gaan zitten. Op die manier heb ik dankzij musicmeter al vele pareltjes weten te ontdekken, maar het kan natuurlijk niet altijd een succes zijn. Helaas, maar dit soort muziek is absoluut niet waar ik van hou. Slam-fm achtige up-tempo pop, met elektronische invloeden. Wanneer stopt men eindelijk met die slappe halve dubstep invloeden? Pijn aan den oren.

1.5*

Ow Ow Ow Ow...wat vind ik dit serieus waar een waanzinnig gaaf album.
Vond Lights al best erg lekker klinken. Maar deze overtreft alles.

Live vind ik haar ook super.
Favo's momenteel>> Explosions, My blood...en het overgevoelige I know you care.

Zag dat ze na 1 week de top 100 alweer had verlaten. Maar deze cd moet het zelfs in ons kikkerlandje toch best redelijk gaan doen?
Ik vind dit zeer zeker de knaller van dit jaar!

Booyo schreef:

1.5*

Hier is echt geen enkel dubstep in te horen. ik weet niet waar jij dubstep onder versta. Luister Burial maar eens, dat is dubstep.
Deze meid is een apart iemand in haar genre. Het is juist goed als je een artiest met niemand kan vergelijken.

Dit vind ik trouwens minder dan haar eerste album.

avatar van Booyo
Ik zeg ook niet dat dit dubstep is, maar wel dat er een paar keer van 'die slappe halve dubstep invloeden' langskomen. Zoals bij het einde van Figure 8. Een trucje wat de laatste tijd regelmatig wordt toegepast, en ik echt verschrikkelijk vind.

avatar van coldwarkids
Oh ja.. dat is inderdaad verschikkelijk. Ik zou dan zeggen: doe het dan helemaal niet!
Het past ook niet bij Ellie Goulding, Jammer helaas.

Huh, ze flirt al jaren met dubstep. Is echt niet iets van de laatste tijd, dus om nou te zeggen dat het niet bij haar past.... dan houd je er gewoon niet van, dat is wat anders.

avatar van coldwarkids
Het past niet bij haar. Heb jij op het eerste album van haar, dubstep gehoord ? stuur me gauw maar iets waar dat uit blijkt dan
Voor de duidelijkheid, dit is dus haar 2de album. We kennen haar dus heel lang, en kunnen concluderen dat ineens haar halve dubstep in haar muziek dus niet bij haar past. Tussen al haar rustige ballads.

avatar van FRNKY
Rustige ballads zoals haar bekendste nummer Starry Eyed? Kenmerkend is nou net de variëteit in nummers.

Ze is een jaar lang samen geweest met Skrillex dan kun je toch niet heel erg verbaast zijn dat er minieme dubstep invloeden op het album staan.

coldwarkids schreef:

Album heb ik niet gehoord, maar wel haar singles waar je in 2009 al producers als Jakwob etc. tegenkwam. Daar vond ik nooit veel aan, dus heb me er nooit echt in verdiept verder. Het zou mij juist verbazen als er geen dubstep-invloeden te waren hier.

avatar van coldwarkids
nja alleen in Figure 8 en in een ander nummer op Halcyon staan halve dubstep beats erin. Verder heb ik Ellie Goulding nooit eerder gehoord met dubstep.