Macklemore & Ryan Lewis - The Heist (2012)

Label: Macklemore

1. Ten Thousand Hours (4:09)
  2. Can't Hold Us (4:18)

16. Castle * (4:18)
  17. My Oh My * (4:17)
  18. Victory Lap * (3:34)
jjw
Hier ben ik wel benieuwd naar. Thrift shop is in ieder geval een goed begin, lekker energiek nummertje met een hilarische clip, waar de zelfspot vanaf druipt. Het nummer Wings is een juweeltje. Hopelijk de rest ook.

avatar van Osiris Apis
3,5 miljoen views voor Thrift Shop en 6 miljoen voor Wing$.
Dat had ik niet verwacht toen ik dit album luisterde: Macklemore - The Language of My World (2005)

Maar Thrift Shop is wel een komisch nummer/clip.

De eerste jaren nam Macklemore zichzelf niet echt serieus. Dit is te merken op "The Language of My World". Toch vond ik op songs zoals White Privilege wel te merken was dat zijn teksten wat dieper gaan dan de meeste rappers tegenwoordig.

De vele views op youtube zijn te verklaren door de samenwerking met Ryan Lewis. Hij is enorm maatschappij kritischer geworden en veel volwassener/serieuzer. Dit is te merken bij songs als Thrift Shop, Wings, Same Love die wel degelijk een zeer diepgaande betekenis hebben.

avatar van He$$el_01
Las een paar dagen geleden een stukje over Same Love in de krant en ben daarna meteen dat nummer gaan luisteren. Erg mooi nummer met een goede boodschap. Ook de andere singles, en dan vooral Wing$, klinken erg goed. Als hij een heel album kan maken met lekkere muziek die tegelijk teksten als Wing$ en Same Love heeft wordt het een heel erg sterk album.

jjw
luister dan ook is het nummer 'otherside', staat niet op 't album, maar heeft ook een goed verhaal.

avatar van Rhythm & Poetry
Beetje van alles en nog wat op een plaat gekwakt zonder dat het echt weet te verrassen, zonder dat het echt weet te pakken. Zo nu en dan een geluid dat vergelijkbaar is met Blue Scholars, dan weer een track die doet vermoeden dat de heren nogal liefhebber zijn van Atmosphere en ook nog eens een handjevol popgeoriënteerde nummers in de stijl van bijvoorbeeld Wiz Khalifa of Lupe Fiasco. Allemaal fijne artiesten waarmee ik ze vergelijk, maar laat Macklemore en Ryan Lewis nu net overal duidelijk minder te zijn dan de voorbeelden. Nee, weinig boeiend album. Geen authenticiteit.

avatar van Holla
Redelijk album waarbij ik van een aantal nummers erg goed kan genieten en van anderen juist weer totaal niet. Ik vind het tussen de 2.5 en de 3.0 liggen, maar ik geef de man het voordeel van de twijfel door toch voor de 3.0 te gaan

avatar van MAS
MAS
Een paar nummers (oa Wings en Same Love) springen er boven uit maar de rest van het album ontstijgt nergens de middelmaat. Een album dat waarschijnlijk snel in de vergetelheid raakt.

avatar van Elohim
Ik vind het vervelend om hier een 3 voor te geven... Er staan in mijn ogen echt een paar pareltjes op. Same Love, Wing$ en Starting Over zijn echt heerlijke tracks die ik lang op repeat kan hebben.

Maarjah, dat kan toch echt niet opwegen tegen kotstracks als Castle of Gold. Drie eerdergenoemde tracks samen met Make The Money en Neon Cathedral zijn de enige tracks die ik echt draai, de rest sla ik altijd meteen over.

Jammer dit. Same Love, Wing$ en Starting Over zijn echt heel vette tracks.

avatar van Ashton
Ongelooflijk jammer dat Thrift Shop zo'n opzwepend blij nummer is en de rest van de plaat vol staat met melancholiek. En in dat laatste mist men, zoals eerder in de comments gemeld, een eigen sound.

avatar van BoordAppel
Leuk nummertje dat Thrift Shop.

avatar van My Addiction
MIJN HELD VOOR HET MOMENT

avatar van hond racisme
Dit lijkt wel Eminem in een blender gestoken met The Lonely Island...

avatar van TheFunkyM
Ik vind dat Macklemore ook wel wat heeft afgekeken bij Slug van Atmosphere denk aan Wings etc.

Vind het wel een leuke cd.

avatar van lennon
Ben helemaal niet van dit soort muziek (rap) maar Thriftshop is wel een heel erg lekker nummer.

Ik ben nu het album aan het luisteren, en dat valt me ook niet tegen.

Weet niet of ik dit veel ga draaien, maar tot nu toe verassend dat ik dit kan luisteren!

avatar van TheFunkyM
Jeetje de cd blijft maar groeien. Staan echt een hoop lekkere nummers op!

avatar van Gloeilamp
Thrift Shop en Can't Hold Us zijn toch wel erg fijne nummers! Snel maar eens dit hele album gaan beluisteren.

avatar van Shinobi
Uiteraard kende ik al Thrift Shop van deze heren, een lekker opzwepend nummer. Daarentegen is het album weer heel anders te noemen, er staan meer melancholische en diepzinnige tracks op. Iets wat mij op zich niet deert, maar toch een opmerkelijk contrast.

Al is het album niet constant, het is teveel een mengelmoes van verscheidene stijlen.

Voor nu 3,5 sterren.

avatar van sergifornia
Kon geen goede download van 'Can't Hold Us' vinden en heb dus maar het hele album van het internet geplukt. Net voor het eerst geluisterd en vind het nogal meh. nummers blijven niet echt hangen. Binnenkort een nieuwe kans geven.

avatar van Holla
Heb mijn punt verhoogd alles begint ineens beter te klinken nadat ik dit weer na een hele lange tijd oppak. Same Love is een prachtig nummer, mijn favo momenteel. De 2 radio-hits ben ik alweer eventjes beu

avatar van chevy93
Osiris Apis schreef:
3,5 miljoen views voor Thrift Shop en 6 miljoen voor Wing$.

Maar Thrift Shop is wel een komisch nummer/clip.
Wat dacht je inmiddels van bijna 300 miljoen?

avatar van KILLERBEE99
Commercieel en toch chill, kom je tegenwoordig steeds minder tegen. Maar deze 2 doen het

Rene1979
Ik vindt dit beter dan de gemiddelde persoon hier.. De singles vindt ik heerlijk en grappig.. Daarnaast kent dit album ook een serieuze ondertoon.. Gewoon een album dat heerlijk wegluistert.

avatar van kobe bryant fan
Na de drie geweldige singles gehoord te hebben werd ik benieuwd naar meer.
Want de 3 singles (Thrift Shop, Can't Hold Us en Same Love) klinken allen anders. Zo is het ook met de hele plaat. Commercie ontmoet kwaliteit met goede teksten.
The Heist heeft een mooi constant niveau al halen: A Wake, Gold en Cowboy Boots in mindere mate het hoge niveau niet. Maar ze zijn nog steeds wel lekker. Favorieten: Same Love, Neon Cathedral en Wing$.
Zijn er trouwens nog mensen die de stem van Macklemore op 'Make The Money' vinden klinken als Borther Ali? Vooral in het refrein.

avatar van Elohim
Nee.

avatar van Booyo
Flink contrast tussen de eerste en tweede helft van deze plaat zeg, waar de eerste (zeg t/m Neon Cathedral) beduidend beter is. Zonde, begon daardoor met hoge verwachtingen, maar deze zijn niet helemaal ingelost.

avatar van Gniuz
Lord Jamar heeft hier ook wel wat over te zeggen

avatar van catdog
Van dit album ken ik enkel nog de singles (+ Gold) die ik zeer kan waarderen. Dit album werd dus zojuist bekroond tot Best Rap Album bij de Grammy's met "good kid, m.A.A.d city" en "Yeezus" ook in de race. Ik ga me morgen dan maar eens aan het album wagen. Maar ondanks de leukheid van de singles denk ik nou niet dat ik hier een beter album uit kan halen. We zullen het zien. Ik ben benieuwd.

avatar van hond racisme
*kuch* Grammy's... Zegt al genoeg vind ik. Leuk stukje over Macklemore.