Everything Everything - Arc (2013)

Label: Sony

1. Cough Cough (3:43)
  2. Kemosabe (3:44)
  3. Torso of the Week (4:34)
  4. Duet (3:42)
  5. Choice Mountain (3:25)
  6. Feet for Hands (3:57)
  7. Undrowned (3:01)
  8. _Arc_ (1:29)
  9. Armourland (3:41)
  10. The House Is Dust (3:29)
  11. Radiant (3:50)
  12. The Peaks (5:27)
  13. Don't Try (4:14)
  14. Awe / Arc * (4:05)
  15. No Plan * (3:45)
  16. Justice * (3:06)
  17. Duet [Alternative Version] * (3:47)
  18. Don't Try [Everything Everything Remix] * (5:13)
  19. Distrikt! * (2:46)
avatar van coldwarkids
Cough Cough is fantastisch!
Nog beter dan het vorige werk.

Dan heb je kemosabe nog niet gehoord! Volgens mij wordt dit echt een top album dat hun voorgaande werk overtreft!

avatar van coldwarkids
Ja die heb ik natuurlijk ook al gehoord. Fantastisch en ook zeer origineel!

avatar van Sammy
Waar luister je dit album? Ik ben namelijk 'nauwelijks' te houden...

avatar van coldwarkids
Ik heb dit album als promo geluisterd. Via platenzaak waar ik werk.

avatar van PaKo89
coldwarkids schreef:
Ik heb dit album als promo geluisterd. Via platenzaak waar ik werk.

Vind je 'm beter dan Man Alive?
Cough Cough en Kemosabe zijn in ieder geval al 'kleine' meesterwerkjes.

Misschien zelfs beter dan alles op Man Alive met uitzondering van Final Form.

avatar van coldwarkids
Dit album is sowieso beter dan Man Alive. Vooral Choice Mountain en Armourland zijn pareltjes. Cough Cough en Kemosable zijn inderdaad meesterwerkjes.

Sammy schreef:
Waar luister je dit album? Ik ben namelijk 'nauwelijks' te houden...

Hij is op internet te vinden... Goed zoeken

avatar van coldwarkids
Op internet is hij nog niet te vinden hoor. Hij is in het openbaar iig nog niet gelekt.

coldwarkids schreef:
Op internet is hij nog niet te vinden hoor. Hij is in het openbaar iig nog niet
gelekt.

100% zeker weten van wel. Heb hem hier toch echt op mijn harde schijf staan. 128kbps versie maar toch...

avatar van Outlaw104
Is ook al te vinden op een server van een Russische universiteit, welke ook openbaar is te benaderen. (320kbps)

avatar van Eilord
Ik ken dit niet, maar iets zeg mij dat me dit goed zal bevallen. Waarschijnlijk de hoes...

Ik ken dit niet, maar iets zegt mij dat dit me goed zal bevallen. Waarschijnlijk de eerste 2 singles.

avatar van coldwarkids
Ze staan bekend om de 'hoge' universiteitspop.. Ala XTC (de band XTC)
Vooral in de tijd van het eerste album Man Alive.

Eerste luisterbeurt is erg indrukwekkend. Een soort Alt-j maar dan gekker. DE ontdekking van 2013 tot nu toe.

avatar van DirkM
Zegt ie op 10 januari . Ik ben benieuwd!

SOAD schreef:

Jij pikt gelijk Alt-J eruit.. misschien andere plaat beluisterd? Het komt totaal niet in de buurt van Alt-J en gekker is het zeker helemaal niet dit album is juist zo soft

Ik vind de vocalen wel degelijk overeenkomsten hebben. Ze doen me verder nog aan een andere band denken waar ik de naam van ben vergeten. Er staan inderdaad wat ballads op maar ik vind de uptempo nummers nou niet behoorlijk doorsnee te noemen.

avatar van coldwarkids
Zie mijn berichten daarboven.. Hogeschoolpop ala XTC (band XTC) Ontdek XTC dan eens, en het eerste album van Everything Everything. Beide bands zijn dus niet doorsnee te noemen. Alt-J wel trouwens.

coldwarkids schreef:

Alt-J doorsnee? Dat ben ik toch echt niet met je eens. Ik vind het een van de meest originele bands van de afgelopen jaren.

Onnodig hier over Alt-J te praten, zie daar mijn berichten waarom ze niet origineel zijn.

SOAD schreef:

Ontdekking van 2013? Ze gaan al een paar jaar mee hoor.

Kemosabe (de single) vind ik niet veel aan, dus ik sla dit maar over denk ik.

Ietwat nerveuze hippe adhd rock/pop en mischien dat ze daarom in het rijtje Clock Opera, Django Django of zelfs Alt-J geduwd worden.
Ik hoor er zelf een soort Bloc Party in maar dat zal wel door het ietwat nerveuze karakter van de nummers komen.

Onopvallende zang, wat drukke nummers en het lijkt allemaal erg hip. Smaakje van deze tijd denk ik dan maar en daardoor weet ik het niet zo goed. Het klinkt best lekker allemaal maar het is als een grote zak chips. Eigenlijk weet je van te voren dat je het na een paar happen zat bent en toch door gaat zetten. Je twijfelt even, scheurt de zak open en eten maar. Als de zak dan in de prullenbak terechtkomt weet je dat het eigenlijk maar niks was om het te doen terwijl het ook best wel weer smaakte. Nou ja, eventjes dan want op een gegeven moment weet je niet meer of het echt lekker is of dat die zak gewoon leeg moest.

Arc is leuke snelle snack voor mij. Meer niet. Of zou het dan toch dat ik hier ernstig op terug ga komen later?

aERodynamIC schreef:
Of zou het dan toch dat ik hier ernstig op terug ga komen later?

Zou zomaar eens kunnen want ik merk wel dat ik dit toch graag draai. Halfje erbij!

avatar van Booyo
The Peaks.... Mijn hemel, wat een goed nummer. Helaas bevalt de rest me nog niet helemaal, maar zal het vaker opzetten voor ik een echt oordeel kan vellen.

avatar van Thomas91
Het gekke begin met Cough Cough en Kemosable was erg wennen aan het begin, maar wel het meest memorabel van dit album. Nummers later op het album klinken helaas een stuk minder interessant

avatar van Booyo
herman schreef:

Kemosabe (de single) vind ik niet veel aan, dus ik sla dit maar over denk ik.

Ik zou het toch een kans geven Herman. Kemosabe is niet zozeer representatief voor het hele album. Daarnaast had het bij mij ook meerdere luisterbeurten nodig, maar vind ik het nu een zeer plezierig album. Vrijwel elk nummer is fris en vrolijk, alwaar the Peaks gewoonweg een schoonheid van de bovenste plank is. Diezelfde plank wordt daarentegen behoorlijk mis geslagen met Armourland, waardeloos nummer. Ze treden binnenkort trouwens op in Bitterzoet, ik ga maar is een kaartje kopen.

avatar van blur8
Positieve vooruitgang tov hun debuut uit 2010.
Songs zijn gelaagder en afwisselend.
De sound is rouwer en met meer emotie.
Fijne muzikale start van 2013.

avatar van keijzm73
Ik snap de associatie met Alt-J op zich wel. Daar wil ik voor mezelf 'Tame Impala' nog aan toevoegen. Niet dat deze bands te vergelijken zijn met 'Everything Everything'. Maar het zijn 3 bands die ik muzikaal zeer oké vind, maar een haat/ liefde verhouding ondervind met de vocalen. 'Tame Impala' komt daar bijvoorbeeld niet mee weg. Die te hoge piepstem verpest het merendeel van de nummers voor mij. Bij Alt-J was het wennen. Dat vind ik dan weer prima passen bij de algehele sound van het album. En in tegenstelling van wat 'aERodynamIC' schrijft ('Onopvallende zang') vind ik de vocalen bij 'Everything Everything' juist veelbepalend. Over het algemeen vind ik de meer up-tempo nummers prima qua zang. Maar daar waar de zang nog meer de hoogte ingaat irriteert het me soms. Ook hoor ik er soms een flard 'Chris Martin' in terug.

Ik heb een zwak voor nerveuze en afwijkende (drum)ritmes. Om die reden vind ik de opener 'Cough Cough' ook echt geweldig en het opvolgende 'Kemosabe' ook. Aanvankelijk vond ik het middenstuk (3 t/m 8 ) van het album wat matig overkomen. Maar na een paar luisterbeurten valt dat eigenlijk best mee. De zangstem die me daar regelmatig onaangenaam raakt. In tegenstelling tot 'Booyo' vind ik 'Armourland' wel erg fraai. In de coupletten weer die heerlijke 'tegenstrijdige' nerveuze drumritmes en vervolgens het melodieuze refrein dat eigenlijk veel te 'smooth'/ 'poppy' klinkt binnen dat nummer.

(+) 'Cough Cough', 'Kemosabe', 'Duet', 'Armourland', 'Radiant'.

Mijn favorieten zijn Kemosable, Choice Mountain, Armourland, Radiant, The Peaks

Daar springen Armourland en The Peaks het verst boven uit. Ook ik vind Armourland dus wel een pareltje.

avatar van Sfeermaker
Let's give it a go. Op het vorige album was alleen My Kz Ur Bf een outstanding track en de rest boeide me geen mallemoer. Als het té veel lijkt op Bloc Party (geen fan van die band helaas, Aerodynamic) ben ik gauw weer weg, maar daarom kan het alleen meevallen . Bijna halverwege, en nog steeds aan het luisteren...