Rod Stewart - Merry Christmas, Baby (2012)

Label: Verve

1. Have Yourself a Merry Little Christmas (4:31)
  2. Santa Claus Is Coming to Town (2:47)
  3. Winter Wonderland (2:26)

met Michael Bublé

4. White Christmas (3:49)
  5. Merry Christmas, Baby (3:53)

met Cee Lo Green en Trombone Shorty

6. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (2:51)

met Dave Koz

7. What Are You Doing New Year's Eve? (3:43)

met Ella Fitzgerald en Chris Botti

8. Blue Christmas (3:30)
  9. Red-Suited Super Man (3:11)

met Trombone Shorty

10. When You Wish Upon a Star (3:47)
  11. We Three Kings (3:27)

met Mary J. Blige

12. Silent Night (4:24)
  13. Auld Lang Syne (3:45)
  14. What Child Is This? * (4:17)
  15. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire) * (3:39)
  16. Silver Bells * (3:25)
avatar van Korreltje Zout
Rod Stewart, waar ben je mee bezig? Begin jaren 80 was je een grote ster met smaakvolle catchy en bovengemiddeld goede muziek (Baby Jane, Young Turks, Tonight I'm Yours). De laatste 15 jaar produceer je slechts bagger en zet je jezelf voor schut. Je lijkt Hilbrand Nawijn wel. Doe eens wat meer je best.

avatar van musician
Dit had ik ook graag willen schrijven, maar ik wil wel eerst het album gehoord hebben, voordat ik een voorspelbare standaard en te verwachten opmerking geef.

Ik geef direct toe, de meewerkende artiesten en de gekozen christmas classics doen bijvoorbaat het ergste vrezen.
Maar opschrijven kan ik het nog niet. Dat duurt nog ongeveer een maandje.

avatar van Korreltje Zout
Wil je deze plaat wel horen? Ik niet. Ik ben geen ramptoerist.

Ik herinner mij Rod Stewart liever als de zanger die hij was in de eerste helft van de jaren '80.

Derde Wet van Korreltje Zout: Kerstplaten zijn altijd slecht, ongeacht wie ze maakt.

Deranged
Ach, kerstplaat maken is toch gewoon leuk.

Als ie het maar naar z'n zin heeft.

avatar van Arrie
musician schreef:

Chris Botti en Trombone Shorty ken ik niet, maar ik denk dat Cee-Lo, Mary J. Blige en zeker Ella Fitzgerald juist lichtpuntjes zouden zijn op dit album.

;)
Jawel, maar Rod Stewart kan er op hun terrein niet veel mee (hoor bijvoorbeeld Soulbook). En bovendien verwacht de Rod Stewart aanhang een raspende Rod, vol rock en blues. Nu is dat al niet meer zo sinds 1980 maar men blijft hopen.

Korreltje zout schreef:

Uitzonderingen bevestigen de regel. Ik heb toch goede recensies gelezen over diverse kerstplaten, Kate Bush, Sting. Ik zou zelf bijvoorbeeld een lans willen breken voor Annie Lennox haar kerst-cd van 1 of 2 jaar geleden.

Maar in z'n algemeenheid: een plaat bagger noemen een maand voor het is verschenen lijkt mij voor een site als de onze onlogisch en zelfs onwenselijk.

avatar van Korreltje Zout
Ik heb zijn plaat geen bagger genoemd. Ik had het over zijn bagger van de laatste 15 jaar. Als je graag correct en zuiver wilt zijn op 'een site als de onze' en niet vooruit wilt lopen op de feiten, leg mij dan geen woorden in de mond. Dank u.

avatar van Von Helsing
Er is hoop:

Een nieuw album komt uit in de lente en het is weer een rock album met nieuw en fris geschreven materiaal door Rod zelf, met hulp van zijn oude collega Jim Cregan:

It's all done," Rod told Billboard. "I produced it myself.

"It's all finished, mixed, everything... Just a good, old-fashioned Rod Stewart album with a lot of mandolin and acoustic guitar and fiddles and good storytelling, I believe, too."

But Rod did admit that he wasn't initially enthusiastic about writing new material, which will be his first batch of original songs since 2001.

"About a year ago I was sitting at my house in England, and [long-time collaborator Jim Cregan] came around and said, 'Come on, let's try to write a song'," Stewart explained.

"And I said, 'No, I can't be bothered. Those days are over'. But we sat down, I started humming a melody and he took it away and sent it back and said, 'Listen, this is pretty good', so I wrote some words for it and ever since then it's been just flowing like a river.

"The songs just keep going. An issue which I thought had long past and which I'd given up, songwriting, has come back, and I'm thoroughly enjoying it."

Rod has revealed that he has recorded 10 new tracks so far, while an 11th - called 'Love the Life You Live' - is expected to feature as the set's title track.

The new collection is expected to be released in spring 2013.

avatar van Von Helsing
Maar als ik dit weer zie heb ik er weinig vertrouwen in

YouTube - Rod Stewart - Have Yourself A Merry Little Christmas, Las Vegas, Oct. 3, 2012

Met Gertjan Verbeek als gitarist en een Rod die rond 2:40 in slaap sukkeld en 16 seconden later weer wakker schiet en denkt "hé, jij ook hier" en verdwaasd om zich heen kijkt naar de nep sneeuwvlokken.

avatar van musician
Jezus. Ik kan nog afzien van de bestelling van dit album, zit ik te overwegen als Rod werkelijk met een nieuw rockalbum komt met Jim Cregan.

Wie op 3 oktober een kerstshow geeft van het slapste soort begint volgens mij alle tijd en dimensies uit het oog te verliezen. Nog maar gezwegen over dat juichende publiek.....

Eindelijk de langverwachte kerst CD van één van 's werelds grootste en beste zangers allertijden.

De passie die ROD STEWART met zijn unieke stemgeluid en stijl deze mooie standaard kerstnummers op deze CD heeft gezet is echt prachtig! Of men nou wel- of niet van kerstmuziek of van deze stijl van ROD STEWART houdt, voor dit genre is het werkelijk geweldig!
Maar ROD STEWART kan toch alle soorten muziek zó mooi brengen!

Volgend jaar komt hij inderdaad met een Blues CD uit. Moet beslist ook zeer bijzonder worden.
Dus beste mensen, blijft ROD STEWART steunen, want iedere keer komt hij ons (alle fans) weer met wat moois verrassen. Iedere fan komt heus wel met zijn/ haar smaak aan de beurt, want ROD is alround!

Op dit moment genieten ook zeer veel fans van ROD's MERRY CHRISTMAS BABY.

Iedereen alvast hele prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar toegewenst.

Eduard Sarosi.
(Amsterdam).

avatar van bikkel2
Deze sla ik effe over als je het niet erg vind.

avatar van musician
Om de één of andere reden vermoed ik een commercieel reclamepraatje bij eduardsarosi, z'n eerste bericht in twee jaar en ook z'n 2e stem in dat tijdsbestek.

Vooral de extra mededeling
is van uiterst discutabele aard, waar de constatering dat Rod al enige tijd de weg volledig kwijt is, meer op z'n plek is. 5***** doet hier ook het ergste vermoeden, inzake onpartijdig beoordelen.

Bovendien houdt het Engelse Amazon tegenover de kopers voet bij stuk: het album wordt niet eerder geleverd dan 16 november.
Ondanks de te verwachten slaapverwekkendheid, de valse Kerstsferen, de aanwezigheid van Michael Bubble en het feit dat Rod z'n stem al jaren niet meer om aan te horen is, wacht ik toch maar braaf op dit pakketje van de postbode.

Als ik de meneer van de UPS lachend door de straat hoor gaan zal ik het weten: zojuist heeft hij dan het Kerstcd'tje van Rod Stewart uit z'n lading getrokken. Wilt u hier even tekenen?

Bikkel2 en Musician, bedankt voor jullie reactie op mijn beoordeling. Ik kan er niets aan doen dat ik helemaal weg ben van Rod Stewart, zijn zangstijl en vooral zijn 5 CD's (Great American Songbook). Dat is echt de muziek waar ik mee groot gebracht ben en dat soort muziek daarom zo waardeer. Ook Merry Christmas Baby ligt in die stijl. Sorry, maar het is absoluut geen commercieel reclamepraatje van mij. ik mag toch wel mijn eigen mening hebben? Het heeft dacht ik niets met onpartijdig beoordelen te maken.
Als het zo overkomt, mijn excuses dan. Ik adoreer Rod Stewart gewoon en wilde vroeger zelfs op hem lijken, ook qua haarstijl en kleding.
Ik moet toegeven dat Rods stem niet meer zó goed is als voorheen, maar dat is gekomen sinds hij enkele jaren geleden aan keelkanker is geopereerd. Maar zijn zangstijl blijf ik fantastisch vinden. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar tot nu toe is Rod Stewart voor mij nog steeds de grootste artiest. Bikkel2 en Musician, shake hands?

Beste eduardsarosi,

Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor. Smaken en meningen zijn de sleutelwoorden hier op Music Meter.
Alleen kan het natuurlijk zo zijn dat wat jij geweldig vind, anderen dat niet vinden. Shit happens.
Ik heb Rod Stewart in zekere zin best hoog zitten, maar ik vind de weg die hij al een hele tijd bewandeld discutabel.
Rod Stewart is voor mij vooral de man van de rock, folk en smaakvolle ballads die het vooral in de 70er jaren prima deden.
De stem, zijn uitstraling .... niets mis mee.
Maar Rod in een setting van Songbooks, haardvuurmuziek en nu een kerstcd, tja, ik heb er niet veel mee.
Ik wil weer een plaat die rauw, oprecht en echt bij Rod Stewart past.
Tuurlijk is hij niet meer de jongste, maar deze stijl maakt hem veel ouwelijker.
Dus kom maar op met die bluescd.

eduardsarosi, verder even goeie vrienden hoor.

Beste eduardsarosi,

Natuurlijk mag je 5***** aan dit album geven.

Hoe komt het, dat je dit album al hebt gehoord?
En: zelfs de meest fanatieke aanhangers zullen toch erkennen dat Rod Stewart hier toch wel diep gezakt is, nog maar gezwegen over zijn American Songbook epos waar gezapigheid de boventoon voert?

De verschillen tussen dit en, laten we zeggen, Every Picture tells a story is toch zo groot dat de warme tranen je uit je ogen moeten rollen, als grote fan?

avatar van bikkel2
Nu is het met kerstcd's zo dat ik bij voorbaat al het verkeerde gevoel krijg. Dat is niet alleen bij Rod Stewart zo.
Het idee dat de albums al in een eerder stadium worden opgenomen( snik hete dagen bijv.) kan mij niet overtuigen dat dit met de juiste emotie en gevoel gemaakt kan worden.
En er zijn al zo veel kerstalbums. De toegevoegde waarde ontgaat mij nogal.
Net als kerst ook een groot commercieel circus is, zijn kerstcd's vooral in het leven geroepen om flink te verkopen. Ik moet er weinig van hebben.
Tegen de tijd dat de kerst er is, kun je bij wijze van spreken geen kerstlied meer horen.

Als toevoeging: Als je een bepaalde artiest adoreert en echt fan bent , dan kan het zijn dat die artiest maar weinig fout kan doen. Ik kijk er zelf niet zo tegen aan, maar ok.
In het geval van de Songbook albums. Ik herinner mij Stewart voornamelijk als de stoere rocker, en dan is het even slikken als hij dit repertoire bij de kladden pakt.
Het blijft uiteindelijk altijd een kwestie van smaak.

Beste Bikkel 2 en Musician,

Bedankt voor jullie prettige een eerlijke reacties op mijn beoordeling.
Uiteraard respecteer ik jullie mening, want inderdaad heeft ieder zijn eigen smaak. Gelukkig maar ook.

Musician, je vroeg wanneer ik het album heb gehoord. Op 31 oktober j.l. lag de gewone uitgave (niet de DELUXE) reeds in de winkels. De DELUXE uitgave komt pas volgende week op de markt.

Vriendelijke groeten,

Eduard Sarosi.

avatar van iggy
Bikkel kom op zeg. Een beetje muzikant kan best wel bepaalde gevoelens oproepen. Zonder dat hij / zij zich hoeft te verkleden in een kerstman. Dan moet vooral Rod zich vaak erg rot gevoeld hebben. Want hoe vaak heeft hij het niet gehad over zijn gebroken hart? Terwijl het toch vaak het omgekeerde was dacht ik zo. En kerstmis word bij mijn weten ook gevierd op warme plekken van moeder aarde ha. Nu moet ik ook toegeven dat ik ook geen kerstplaat of kerstmis fan ben. Dus ik laat deze rustig aan me voorbij gaan.

Hendrik68
Ik las van de week over de release van de Kerstplaat van onze Rod. Ik heb een bloedhekel aan alles wat met de kerst te maken heeft. Dus ook kerstplaten. Zelfs van Bob Dylan, waar ik groot liefhebber van ben, hoef ik geen seconde te horen van zijn kerstplaat. Toch ben ik hier benieuwd naar. Want Rod Stewart slaagde er vorig jaar in met een soort van Best of the Great American Songbook de ondergrens van de wansmaak met een paar procent naar beneden te verleggen. Dat was zonder meer het ergste wat een mens met muziek kan doen. Ik ben erg benieuwd of hij dat nog een keer kan.

Edit: Sorry Eduard, ik lees nu net je posts, waarin je ook je waardering over de de door mij verafschuwde Songbook serie uitspreekt. Ik respecteer uiteraard je smaak, maar ik geef alleen even aan hoe ik er naar kijk. Mijn mening is net zo onbelangrijk als ieder andere.

avatar van iggy
Maar wel effe duidelijk he hendrik ha ha

avatar van bikkel2
Iggy, In de tijd dat Rod met die gebroken hart nummers aankwam, had ik wel waardering voor zijn voordracht en ook muzikaal zat het wel snor.( wel fijn als dat samen klopt.)
Of Rod Stewart toen een gelukkig mens was.... misschien wel, misschien niet. Wij kunnen daar niet echt over oordelen. Geld en roem maken niet altijd gelukkig, evenals de zoveelste blonde stoot die kwam en ging.
Voor de zoveelste keer al die flauwe kerstdeuntjes weer uit de oude doos halen, heeft voor mij geen toegevoegde waarde meer. Nogmaals, welke artiest het ook is.
Natuurlijk heb je gelijk dat kerst ook in tropische landen gewoon kerst is.
Maar ja , wij hollanders hebben graag een winterbeeld met kerst. Slee in de sneeuw en zo.
Ach, je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van musician
Hoogdravende teksten heeft Stewart nooit gehad, dat hoeft van mij trouwens ook niet per se. Als de muziek maar goed is.

Stewart heeft een behoorlijk imponerende carriere, tot hij op het onzalige idee kwam om te beginnen met The American Songbook (2002).
Nu zal ik hem overigens nageven dat hij er in de VS behoorlijk wat succes mee heeft gehaald, met de hele serie.

Hij heeft vervolgens ook nog een soort van rockversie gehad in die zelfde serie (Still the same), een soulversie (Soulbook) en nu dus dan een Kerstaflevering. Creatief stelt het helemaal niets meer voor. Muzikaal volledig uitgeblust, vocaal is Stewart geen schim meer van wat hij ooit was.

Als je zo uitgesproken en gedreven was als Rod Stewart valt dat uiteraard ook heel erg op.

Ik verwacht van die Kerst cd dus helemaal niets, ook al heb ik hem dan gekocht. Eén of twee kerst cd's per jaar aanschaffen is nog wel te doen. Bob Dylan had ook een vreselijke Kerst cd, daarover gesproken.

Maar bij 5***** heb ik hele andere albums in gedachten bij Rod Stewart. Mocht ik ongelijk hebben in Merry Christmas, baby, zal ik in het openbaar ook boete doen. Voorlopig ben ik nog in afwachting van Amazon.

avatar van iggy
Het is wat mij betreft ook zeer verbazend dat Stewart met zijn American Songbook inderdaad veel succes heeft geboekt in de VS. Maar wel een feit. Persoonlijk heb ik hem geheel afgeschreven. Maar dat is eigenlijk al sinds eind jaren 80 zo. Net als de musician heb ik een aantal eigen inelkaar gedraaide compilatie's van de jaren 80 en 90 die ik af en toe draai. Ik heb ook totaal geen vertrouwen in zijn nieuwste project (zie bericht van Von helsink). En bij deze hoop ik er geheel naast te zitten

avatar van bikkel2
Rod zijn loopbaan vertoonde in de jaren 80 al discutabele trekjes.
Ik kan hem in dat decenia niet betrappen op echt goede albums. Every Beat Of My Heart is een positieve uitzondering.
Rod ging vooral met de stroom mee en dat uitte zich in gemakzuchtige pop met alle toeters en bellen die daar bij hoorden.
En dan komt ie uiteindelijk uit bij de Songbook reeks. Valentijnsdag achtige oude meuk die het overigens wel goed doen.
In dat opzicht ben ik het met Iggy eens. Hoe oprecht is Rod Stewart nog ?
Het is bekend dat hij geen componist van huis uit is, maar waar is het rock 'n roll hart gebeleven ?

Maar goed, dingen gaan zoals ze gaan en gelukkig is er nog veel goeds van hem, al is dat inmiddels heel lang geleden.
Ik hoop echt op beterschap betreft zijn volgende album. Ik hoop het oprecht.

avatar van iggy
Waar nu mijn eerdere bericht gebleven is??? Maar goed het lijkt er op dat we het redelijk met elkaar eens zijn. Kerstplaten zijn niet geweldig om het maar kort samen te vatten. En dan zeg ik het netjes

avatar van IntoMusic
En Rod blijft maar doorgaan. Hij heeft in ieder geval in geen jaren zo'n hoge beoordeling binnengekregen ?

beaster1256
ik heb altijd veel kunnen verdragen van Rod the Mod , maar dit erover , van rocker met the Faces , ( koop die box : 5 guys walk into a bar ) , zijn fantastische eerste soloplaten , zijn mindere periode met wat mooie ballads en disco singletjes en huppeldepupnummers , zijn mindere platen , maar wel soms prachtige Dylan - cover tot zijn , voor mij , dieptepunt , maar dat hij nu een cd maakt met kerstliedjes , is te veel voor mij , wat nog Rod , volgend jaar een cd vol Duitse schlagers misscien of misschien gregoriaanse gezangen , ach , Rod je bent binnen , tanx voor de goeie muziek maar ga nu maar gaan spelen met je speelgoedtreintjes !

avatar van senseisyl
ik vond Infatuation als 12-jarige helemaal te gek, maar dit...ik ga niet eens een poging wagen. ik zet wel skyradio op als ik kerstmuziek wil horen.

avatar van iggy
Een plaat waar ik erg hoge verwachtingen van had overgens. Want daar deed mijn old time favorite gitarist aan mee. Jeff Beck that is maar zelfs deze plaat wist rod behoorlijk te verknallen. Voor mij het teken dit gaat niet meer goed komen. Helaas ...