Cockney Rebel - The Human Menagerie (1973)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Hideaway (3:53)
  2. What Ruthy Said (2:33)
  3. Loretta's Tale (4:14)
  4. Crazy Raver (3:47)
  5. Sebastian (6:59)
  6. Mirror Freak (5:14)
  7. My Only Vice (2:51)
  8. Muriel the Actor (4:11)
  9. Chameleon (0:49)
  10. Death Trip (9:54)
  11. Judy Teen * (3:44)
  12. Rock & Roll Parade * (2:54)
avatar van HiLL
Ken de band niet verder, maar de versie van Here Comes The Sun is wel errg lekker! Die trouwens staat op en Beatles cover cd.

Sebastian is wel een hitje geweest en in ieder geval een nummer dat her en der wel eens gedraaid wordt. Ik denk dat je nog wel wat nummers kent, misschien uit de film Velvet Goldmine (Tumbling Down en Come Up (And Smile)).

Staat op die coversCD trouwens ook Belle and Sebastian's versie van Here Comes The Sun? Die is ook erg mooi!

avatar van HiLL
Nee die staat er niet op. Ben wel benieuwd er naar, dus ik zal eens kijken op Limewire.
Dank voor de tip!

avatar van Shangri-la
Wat mij betreft het beste album wat ze gemaakt hebben, samen met The Psychomodo.

avatar van indana
Ik ben het helemaal met je eens Shangri-la. En naast Sebastian staat hier ook nog eens het geweldige Death Trip op. Overigens is het live album Face To Face ook niet te versmaden.

indana schreef:

Wel jammer dat het daarna snel bergafwaarts is gegaan met deze band. Hun enige wapenfeit was nog de single Come up and see me (make me smile) en daarmee was het wel bekeken.

avatar van indana
Soms moet je blij zijn met wat je hebt...

indana schreef:
Soms moet je blij zijn met wat je hebt...

Da's waar.

avatar van wizard
Popmuziek zonder leadgitaar, maar met viool. Klinkt misschien gek, maar pakt op deze plaat erg goed uit. Sebastian en Death Trip zijn de uitschieters, zowel qua lengte als qua mooiheid. Maar ook Hideaway en Crazy Raver mogen er zijn.

Dit is hun beste.

avatar van Mr Raffles
Lp destijds 1973 gekocht, totaal grijs gedraaid, nu in bezit van de CD.Een wereld plaat met het uitstekende Sebastian en een bijna 10 minuten durende uitvoering van Death Trip, over een verslaafde. Deze uitvoering is ook live op DVD als extra bonus te koop.

Sebastian

avatar van Ampivinni
Shangri-la schreef:

enige platen die Cockney Rebel gemaakt heeft,
de rest waren allemaal Steve Harley platen met Cockney Rebel als
backing band

avatar van Omsk
Bij dezen wil ik de persoon die hem Sebastian noemde bedanken .

Father McKenzie
Verdorie toch.... ik zit best of's per jaar samen te stellen, volgens sommige bronnen zou dit album dus al in 1973 uitgekomen zijn, kan dat kloppen?
Ik vergelijk wat bronnen...
De single Sebastian was misschien al in 1973 gereleased, weet iemand dat met zekerheid??

Volgens Wikipedia.... is dit album van 1973:

"Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album"

avatar van Shangri-la
Klopt, ik heb de originele cd hier voor mij liggen en op het hoesje staat ook 1973. Ik zal het gelijk even doorgeven aan de crew.

avatar van captain scarlet
'n buitenbeentje destijds deze band....., dit album kunnen we rustig 'n klassieker noemen. Mijn favorieten: Hidaway, Mirror freak en het prachtige Death Trip.

avatar van bikkel2
Cockney Rebel stond toendertijd aan de goede kant van de razend populaire glamrock . Dus wel origineel , eigenzinnig en met het nodige eigen smoelwerk . Typerend eigenlijk dat de groep met opperhoofd Steve Harley relatief kort aan de weg timmerde , zeker in vergelijking met een Queen of Roxy Music die wel succes bleven behouden .
Dit album is prettig en helemaal in het tijdsbeeld van toen . Die zwijmel licht zeurende stem van Harley is nog altijd uniek . De liedjes zijn goed gesmeden en Sebastian werd terecht in al zijn bombast een hit . Geen egetripperij maar goed verzorgde popliedjes . Death Trip is inderdaad fantastisch .

Buffalotid
De 7 minuten versie van Sebastian (die van dit album) is en blijft een prachtig nummer. Ik word er altijd een beetje stil van.

avatar van reptile71
Nooit geweten hoe het nummer heette en van wie het was, maar al zo vaak gehoord: Sebastian. Te gek nummer hoor. En een heel behoorlijk album.

avatar van laxus11
Man wat blijft Sebastian een steengoed nummer zeg

avatar van vigil
Ik kom niet verder dan een krappe voldoende. Het al vaker genoemde Sebastian is behoorlijk goed en Death Trip zelfs fantastisch maar de rest blijft daar toch wel bij achter.

avatar van Musicdivide
Omsk schreef:
Bij dezen wil ik de persoon die hem Sebastian noemde bedanken .

Ik heb mij laten vertellen (zelf geen bronnen nagezocht) dat het nummer over Oscar Wilde ging die nadat hij veroordeeld was voor sodomie in Londen op de vlucht sloeg en in Parijs onder de naam Sebastian verder leefde. Of het zo is of niet, ik vind het een mooie ode aan een bijzonder mens!

Metgezel
De 7 minuten versie van Sebastian is werkelijk prachtig. Tekstueel nauwelijks te volgen maar de muziek staat dan ook centraal. De outro van 5:00 - 7:00 is schitterend gemusiceerd en ik vind het een hoogtepunt in de glamrock an sich .

avatar van teus
Metgezel schreef:

Helemaal met je eens ,heb het hier dacht ik, op MM al eens eerder bericht ,wat mij betreft......
Voor Sebastian ***** een van de mooiste songs uit de '70's

avatar van bikkel2
Sebastian is zo'n song die nooit verveeld.
De dramatiek muzikaal en de vervormde stem van Harley, dat het een nog meer duistere vibe geeft.
Een regelrechte klassieker.
Tekstueel schijnt het nog steeds niet duidelijk te zijn waar het nu eigenlijk over gaat.
Kennelijk heeft Steve Harley zich daar nooit over uitgesproken.
Komt bij mij over als typisch "glam."
"You look so gay"......tja, dat kan. Mannen zagen er uit als vrouwen....etc.
Misschien een eigen ervaring van Harley ( die overigens gewoon hetero is) of een situatie van een ander die gebeurt zou kunnen zijn, of iets wat juist niet gebeurt is.
Maar de dramatiek wordt perfect gebracht.

Mooi album deze.
Boxje in bestelling, met vanaf deze, Harley & Cockney Rebel's album's uit de 70's voor 25 Euro.
Daar val je geen bult aan.

avatar van Lontanovicolo
Maak me ook hard voor het live album Face to Face, wat toch tot één van mijn favoriete live-albums behoort

avatar van vanwijk
Dat was ook een van mijn favoriete albums, is daar nog aan te komen dan?

avatar van Lontanovicolo
[quote]vanwijk schreef:
Dat was ook een van mijn favoriete albums, is daar nog aan te komen dan?[/quote

Heb laatst de dubbel LP nog bij Concerto zien staan (2e hands) Heb hem zelf op CD

avatar van vanwijk
Thanx, zoek hem eigenlijk ook op cd!

avatar van scop
Voor mij is het gehele album een meesterwerk.