Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

Label: Aftermath (II)

1. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter (4:33)
  2. Bitch, Don't Kill My Vibe (5:10)
  3. Backseat Freestyle (3:32)
  4. The Art of Peer Pressure (5:24)
  5. Money Trees (6:26)

met Jay Rock

6. Poetic Justice (5:00)

met Drake

7. good kid (3:34)
  8. m.A.A.d city (5:50)

met MC Eiht

9. Swimming Pools (Drank) [Extended Version] (5:13)
  10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst (12:03)
  11. Real (7:23)

met Anna Wise

12. Compton (4:08)

met Dr. Dre

13. The Recipe * (5:52)

met Dr. Dre

14. Black Boy Fly * (4:38)
  15. Now or Never * (4:17)

met Mary J. Blige

16. Collect Calls * (3:57)
  17. Swimming Pools (Drank) * (4:07)
  18. County Building Blues * (4:18)
  19. Swimming Pools [Black Hippy Remix] * (5:14)

met Black Hippy

20. The Recipe [Black Hippy Remix] * (4:23)

met Black Hippy

avatar van Silky & Smooth
Het enige minpuntje wat ik tot nog heb kunnen ontdekken is dat 84 minuten best wel lang is. Dit is dan wel met bonus tracks, maar die mogen eigenlijk niet ontbreken. Verder ongelooflijk sterk album!

Wat een bonusknaller is The Recipe zeg!

avatar van D-Clutch
Wat een gruwelijk album.. ik had op de een of andere manier het gevoel dat het ging teleurstellen, maar dit is echt heel erg goed.

avatar van D-Clutch
m.A.A.d city

avatar van thgryda
Ik vond de eerste van Kendrick Lamar redelijk, helemaal niet de topper die de meeste er in hoorden. Desondanks erg benieuwd naar deze...

avatar van deagleking
Mijn god wat is dit hard. Niet echt meer de sound van zijn vorige plaat, maar dat is helemaal niet erg. Kendrick Lamar is uniek. Dit valt simpelweg niet in een hokje te plaatsen. Kan er niet veel zinnigs overzeggen, behalve dat dit echt top is

avatar van Rhythm & Poetry
Zeg ik hele gekke dingen als ik zeg dat de track m.A.A.d city mogelijk een van de hardste nummers van deze eeuw is? Mijn god.

avatar van Jordyp
Voor mij nu al het Hiphop album van het jaar, zonder ook maar enige twijfel

Een album vol met geniale producties en Kendrick die ondanks de lange tijdsduur totaal niet verveelt, op nog geen enkele track klinkt de man hetzelfde. De lange tracks zijn écht perfect bij deze producties en maken het album alleen maar nóg beter.

Het verhaal in het album moet ik nog een paar keer goed naar luisteren, maar maken het album duidelijk compleet. Erg sterk ook van Kendrick om een aantal uitstekende tracks niet op het album te zetten, deze zouden niet bij het verhaal van het album passen.

Er staan overigens wel een aantal mindere tracks op en de tijdsduur incl. bonustracks is misschien wat te lang, maar als geheel is het ijzersterk.

avatar van Gloeilamp

avatar van Jurrien
Money Trees

avatar van Rhythm & Poetry
Helemaal omvergeblazen door deze plaat. Er is al veel mooie muziek uitgebracht dit jaar, maar dit overtreft toch wel de overige albums. Geweldige beats (hoge diversiteit, zelfs binnen tracks veranderen de beats met regelmaat). Geweldige raps. Kendrick Lamar past zijn flow moeiteloos aan en heeft een sterke intonatie. Weinig rappers die met veel verschillende stijlen toch geloofwaardig over blijven komen. Kendrick slaagt hier moeiteloos in. Bovendien haalt deze plaat een constant hoog niveau (dat is de ondergrens) en staan er vervolgens ook nog eens absolute knallers op de plaat die het album naar een nog hoger niveau tillen (bijvoorbeeld m.A.A.d city en Compton). Of wat te denken van die pokoes met Drake en Jay Rock.

avatar van Jordyp
Jurrien schreef:
Money Trees

YA BISH, It go Halle Berry or hallelujah

Favoriete track

Ik wacht mooi tot ie op itunes is

avatar van He$$el_01
De eerste paar nummers vind ik niet zo lekker, hoewel de teksten wel goed zijn, maar daarna wordt het een stuk beter. Kendrick is tekstueel erg sterk o.a. door het gebruik van veel metaforen à la Lupe Fiasco. Ik moet het album wel nog een paar keer goed luisteren om alles goed op zijn plaats te zetten, maar het lijkt erop dat er weer een nieuw 'lyrical wonder' is opgestaan.

De producties vind ik wel wat wisselvallig. Sommige beats vind ik redelijk saai. Ook duren sommige refreintjes en bridges me een beetje te lang.

Nog even wachten dus met stemmen totdat het hele concept duidelijk wordt, maar tot nu toe klinkt het goed.

Wauw. gewoon wauw.

Kendrick heeft zijn flow en delivery nog sterker ontwikkeld en zijn rijmschema's zijn simpelweg geniaal. Dit is voor mij het album van het jaar toe nu toe.

Owja, M.A.A.D. City.... Pffff.... Kendrick goes all in

Rhythm & Poetry schreef:

Ja, best wel. Als je nou had gezegd: 'Het hardste nummer van dit jaar', dan waarschijnlijk nog steeds.

Jay Rock killed Money Trees wel even hard trouwens.

avatar van Rhythm & Poetry
Hmm. Vreemd. Jouw eisen zouden toch lager moeten liggen, want jij vindt Pacewon & Mr. Green het beste.

avatar van He$$el_01
Nee, dat is mijn favoriete nummer, oftewel het nummer waar ik altijd en overal blij van kan worden. Het kwalitatief beste nummer van deze eeuw is duidelijk I'm a G van Lil' Keke.

avatar van jassn
Ik ben benieuwd, morgen eens beluisteren ! m.A.A.d city is alleszins fantastisch

Rene1979
Ok. Ook maar eens luisteren.

avatar van KILLERBEE99
Geen idee wat is moest verwachten, maar dit klinkt op de eerste luisterbeurt al geweldig!

Rene1979
Even snel geskipt.. Niet mijn ding ben ik bang..

avatar van Rhythm & Poetry
Morgen stemmen de neutralen en de haters en gaat het gemiddelde weer met een vol punt omlaag.

avatar van Delars
Haters gaan altijd tegen het systeem in.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de beat, en de daardoor vanzelfsprekende vocale bijdrage, van Pharrell ook erg sterk!

Raffael1977
Rhythm & Poetry schreef:

En terecht met zo'n zwaar overschatte rapper maar wees gerust ik stem niet want dat is hij niet eens waard.

avatar van Ralph.
Raffael1977 schreef:

Hahahahaha

Ik heb nog niet geluisterd, dus ik haat iedereen die dat wel al heeft. Kijk nu al uit naar vnvd!

m.a.a.d. city is gewoon te dope man serieus

avatar van thgryda
Ik ben ook niet zo een Kendrick Lamar fan (de vorige vond ik degelijk zonder meer), maar dit album klinkt een stuk sterker. Stom van die skitstukjes wel, die maken het album onnodig lang.

Hahahahah die raffael haahahaaha