Het Goede Doel - Mooi en Onverslijtbaar (1986)

Label: Polydor

1. Liefde Schijnt Zo Mooi Te Zijn (4:36)
  2. Zwijgen (3:50)
  3. Franse Auto (3:37)
  4. Verliefd (3:23)
  5. Ik Zit Nergens Mee (5:00)
  6. Ik Dans, Dus Ik Besta (3:39)
  7. Atoombom (2:37)
  8. Net Zo Lief Gefortuneerd (3:09)
  9. Nooduitgang (3:50)
  10. Alles Geprobeerd (6:04)
avatar van FunkStar
Erg goed album. Dit album heb ik vroeger vaak gehoord omdat mijn moeder de LP had. Ken de nummers dus ook stuk voor stuk.

Favorieten zijn Nooduitgang, Alles Geprobeerd, Net Zo Lief Gefortuneerd en Zwijgen met het ge-wel-dige koortje met o.a. Angela Groothuizen!

avatar van bikkel2
De laatste goede plaat van Het Goede Doel . Opvolger Souvenir was eigenlijk niets meer dan een album met een aantal aardige ideetjes .
Nee , deze sprankelt lekker . Tekstueel zit het altijd wel snor bij de Henken , maar ook muzikaal gaat het wat breder . Blazers , damescoirtjes, ritmisch scherp en meer swing dan ooit .
Ik sluit bij Funk Star aan betreft de favorieten .
Belgie blijft overigens mijn favoriet . Die is wat zwaarder en donkerder in opzet en die pakt mij wat meer bij de lurven .

avatar van royh
Ook dit derde album van het Goede Doel is uitstekend, met het in mijn ogen monumentale Alles geprobeerd. Toen ik de cd onlangs kocht, wist ik eigenlijk al van tevoren dat dit geen miskoop zou zijn.
Het Goede Doel behoort mijns inziens nog altijd tot de beste nederlandse groepen, met een respectabel rijtje klassiekers. Daarnaast vind ik zowel de stem van Henk Temming als die van Henk Westbroek prettig om naar te luisteren.

avatar van sierrra
Heerlijk album. Mag naast Tempo Doeloe en Belgie niet ontbreken in de platenkast van iedere liefhebber van Nederpop.

goed album Het Goede Doel, begint al mooi met de titelsong alleen nooduitgang hoor ik echt te vaak mijn favourieten zijn geen hits (meestal bij mij zo) *4.0

Ik vind Zwijgen trouwens echt een zeiknummer, ik kan er gewoon niet naar luisteren.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
En waardoor komt dat? Vind je de tekst niet goed?

Simon Smith schreef:
En waardoor komt dat? Vind je de tekst niet goed?
Melodie meer, de tekst vind ik nog wel goed.

avatar van bikkel2
Teksten zijn meestal wel ok. bij Het Goede Doel. Dit album heeft een beetje het eind jaren 80 syndroom. Te gladde produktie, daarom vind ik Belgie maar ook Tempo Doeloe beter overeind staan tegenwoordig.

Inderdaad een knap staaltje nederpop. Als je de zang zou weglaten, blijft er een dijk van een plaat over. Ik heb de cd ergens in '88 al aangeschaft en zo af en toe trek ik hem uit de kast. Lekker hard draaien tijdens klussen of zo.

avatar van Poeha
stans schreef:
Als je de zang zou weglaten, blijft er een dijk van een plaat over.

De zang weglaten? Nee....die hoort er echt bij. Zonder de zang is het voor mij geen HGD meer.
Inderdaad niet het sterkste punt van de band, maar hoort er zeker wel bij.

@Poeha: nuancering mijnerzijds: ik bedoelde eigenlijk dat het instrumentaal ook al een dijk van een plaat is: drumwerk, gitaarpartijen etc. Daarboven op de zang van H+H maakt een een knaller!

avatar van Poeha
@stans: Die nuancering stel ik dan zeer op prijs

Het totaalplaatje blijft geweldig werken voor, wat mij betreft, de beste Nederpop band ooit.

avatar van Heer Hendrik
Eind jaren 80 syndroom? Mooi Predikaat Bikkel2. Klopt inderdaad, toch kan ik hier nog steeds van genieten. Voor die tijd was Het Goede Doel de best nederlandstalige band. Muziek en tekst zijn altijd als soort puzzelstukken in elkaar gepast.
Alles Geprobeerd was helemaal niet zo'n grote hit, dat kwam voornamelijk door dat het nummer te lang was. Dus werd het op de radio vaak na de zang weggedraaid en dan mis je dus nog 3 essentiele minuten vandat nummer. een beetje vergelijkbaar als November rain van Guns'n Roses wat weggdraaid wordt zodra slash los gaat.
Alles Geprobeerd werd in de jaren 90 vaak gebruikt in verschillende uitgaansfaciliteiten als laaste nummer, Mede door het malancholische eindstuk.

avatar van haythijs
Misschien ligt het aan mij Hendrik, maar November Rain wordt toch echt wel vaak in zijn geheel gedraaid op de stations die ik beluister. Soms wordt er in het midden geknipt bij het tweede kleine solootje ( wat voor mij ook wel wegkan), maar zeker niet in het outro weggedraaid. Maar wellicht luister jij dan naar de ultra korte radioshows;)

Wat dit betreft, heerlijke nostalgie. Prima album dit. In mijn beleving niet hun beste, maar kan hier toch van genieten. En alles geprobeerd is een geweldige afsluiter, die hoor je idd in zijn geheel draaien, ook het heerlijke intro met deze fade in is geweldig.

avatar van spoiler
Er zijn maar liefst 6 singles van deze plaat gekomen.

-Zwijgen
-Franse auto
-Ik dans dus ik besta
-Net zo lief gfortuneerd
-Nooduitgang
-Alles geprobeerd

Best veel op een plaat met 10 nummers.

Blijft een erg mooie plaat die ik graag mag draaien

avatar van Janz
Nederpopklassieker

avatar van edje1969
Alles Geprobeerd heeft 1 van de mooiste Nederlandse intro's. Prachtnummer. Tekstueel zijn de heren weer op dreef. Neem Franse Auto "maar als de motor nog wil lopen, dan is het plaatwerk al verrot"

NederTOP. Vooral Zwijgen, Franse Auto en Alles geprobeerd zijn juweeltjes.

Cured
Gaaf inderdaad, één van de beste Nederlandstalige albums van de 80's met energiek gitaarwerk van Sander van der Herk, mooie koortjes,blazers en sterke/catchy songs.

avatar van vielip
Prachtalbum van Het Goede Doel! Heerlijk geproduceerd ook. Die Henk & Henk kunnen toch echt wel mooie pareltjes schrijven zeg! En het gitaarwerk van van Herk is ook altijd smaakvol en energiek.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
vielip schreef:

De titel van het album is dus raak getroffen . Alleen bij Nooduitgang ben ik zo gewend aan de live-versie, dat ik hier de koortjes mis.

avatar van bikkel2
Ik prefeer eigenlijk ook de liveversie van Alles Geprobeerd. De solo van v. Herk is weergaloos.

Cured
Goed en voor mij beste album van de heren met blazers, koortjes en stevige gitaar injecties van Sander van der Herk. Ik geloof dat dit het enige reguliere Nederlandstalige album is dat ik in bezit heb, wat niet wil zeggen dat er geen andere goede zijn.

Enkele mindere nummers erop, maar genoeg goed werk (sterke nummers) dat het zonder meer mijn favoriete Nederpop album van de 80's is.

Fantastisch album van HGD. Uitschieters voor mij zijn Franse Auto, Nooduitgang en Alles Geprobeerd. Schitterende melodieën en productie top. Als ik deze plaat hoor voel ik me weer 15.

avatar van teus
Weer na lange periode, opnieuw beluisterd
mijn laatste indruk hierbij.... eigg een nog sterker album dan wat voorheen in mijn hoofd zat
Nu ben ik niet zo'n nederlandstalige freak ,maar er zijn albums waar je niet zomaar omheen kunt
Vind HGD sowieso de beste Nederlandstalige band uit die "zgn DoeMaar golf" periode,Later kregen we uit dit genre bands het nog betere... De Dijk ,die zeker ook favoriet is bij mij
Maar dit album, Mooi En Onverslijtbaar behoort wat mij betreft ook tot de beste nederpop albums ooit
Teksten zijn sterk ,begeleid met net zo goede muziek ,Mijn favorieten hierop zijn zeker,..Franse Auto/Zwijgen/Nooduitgang(Live idd nog beter)/en natuurlijk hoogtepunt hierop..de beauty..Alles Geprobeerd
Halfje erbij 4.5*

avatar van bikkel2
Ook in het kader van de fameuze top 20 album lijst, de revue weer even laten passeren.
De 3,5 blijft echter in stand.
Ik hoor de band het liefst zoals op de vorige albums, al is het zeker een aardige plaat.
Ik vind het hier en daar net even te volgepropt met de damescoirtjes en de blazers hoeven voor mij niet zo bij Het Goede Doel.
Bij een band als De Dijk werkt dat wel.
Pluspunten: De immer spitsvondige teksten en Alles Geprobeerd is natuurlijk een evergreen van jewelste.

avatar van Hans Brouwer
teus schreef:
Maar dit album, "Mooi En Onverslijtbaar" behoort wat mij betreft ook tot de beste nederpop albums ooit.
Wat mij betreft het beste Nederlandstalige Nederpopalbum. Dit album verdiend 5*****

enne Bikkel2.... van die dameskoortjes kan ik geen genoeg krijgen .

Hans Brouwer schreef:

enne Bikkel2.... van die dameskoortjes kan ik geen genoeg krijgen .

Ik was en ben nog steeds een beetje verliefd op Verliefd