Helloween - Keeper of the Seven Keys Part II (1988)

West-Duitsland
Label: Noise

1. Invitation (1:06)
  2. Eagle Fly Free (5:08)
  3. You Always Walk Alone (5:08)
  4. Rise and Fall (4:20)
  5. Dr. Stein (5:03)
  6. We Got the Right (5:07)
  7. March of Time (5:16)
  8. I Want Out (4:42)
  9. Keeper of the Seven Keys (13:38)
  10. Save Us * (5:16)
  11. Savage * (3:25)
  12. Livin' Ain't No Crime * (4:42)
  13. Don't Run for Cover * (4:45)
  14. Dr.Stein [Remix] * (5:05)
  15. Keeper of the Seven Keys [Remix] * (13:51)
Pitchman schreef:
Ik heb de cd uitgave die gewoon de elpee volgorde aanhoud . En dan is Save Us nummer 7 en Keeper of the Seven Keys het laatste nummer.

Dat klopt niet helemaal. Op de lp stond Save Us oorspronkelijk niet op: klik
En de cd sluit normaal gezien af met Save Us: klik
Voor zover ik heb gekeken op Discogs heb jij wellicht een Canadese versie.

avatar van Edwynn
Save Us was een cd-bonus volgens mij.

Edwynn schreef:
Save Us was een cd-bonus volgens mij.

Zo herinner ik het me ook inderdaad.

avatar van Kronos
Blijkt inderdaad een bonustrack geweest te zijn, op de achterkant van de cd (op discogs) te zien. Ik zal eens een correctie doorsturen.

avatar van Pitchman
Ik heb de usa persing. Nr.7 is dan Save Us. Beetje verwarrend , als ie er maar op staat.

avatar van vielip
Inderdaad! Is één van de beste nummers op het album vind ik.

bennerd
March of Time is een beresterke uitschieter hier.

avatar van Kronos
In de statistieken scoort dat nummer maar gemiddeld. Mijn favoriet is Eagle Fly Free.

avatar van vielip
Ik draai het liever om en noem makkelijker de mindere nummers. Voor mij zijn dat Rise and fall (met enige afstand) en in iets mindere mate Dr. Stein. De rest van de nummers vind ik ijzersterk. De bonustracks uitgezonderd overigens. Die zijn wel goed maar reken ik niet tot het originele album.

avatar van Jowanotti
Edwynn schreef:

Er zijn ook versies waar Save Us helemaal niet op staat. Volgens discogs was de cd er eerder dus is de trackvolgorde hierboven gerechtvaardigd. Alhoewel ik sterk het vermoeden heb dat het gewoon een cd bonusje was.

KLOPT HELEMAAL!
Op de elpee die ik als puber kocht en hier ter hand neem, is nergens een 'Save Us' te bespeuren en is de titelsong de afsluiter.

avatar van Jowanotti
Aaaaaaaaaa, Eagle Fly Free.
Mochten de heren van Helloween slechts in heel hun carriere één nummer, en enkel één nummer op plaat gezet hebben en dat nummer was het bovenstaande, dan nog verdienden ze mijn opperste respect en appreciatie.
Wat een nummer is dat toch, de powermetalsong der powermetalsongs.
De intro (invitation), het arrangement, dat geweldig melodieuze refrein, de geweldige zang, en laat ons de tekst natuurlijk ook niet vergeten.
Die draagt zo'n sterke boodschap uit. Mocht ik morgen deze aardkloot verlaten dan komt hij zeker in aanmerking om mijn uitvaart kleur te geven.

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het complete album in de wagen beluisteren een opdracht is geworden.
Mijn muzieksmaak is met het vallen van de bladeren ondertussen ook veranderd en verbreed, en soms vind ik het een nogal stressvolle, zenuwachtige herrie met die arrangementen op double speed en die overload aan kopstem.
Ik constateer dan ook dat ik met ouder worden meer van de rockschool hou en minder van de metalschool, al maak ik voor het machtige Priest en Maiden wel een uitzondering.

Songs die ik zeker nooit skip op dit album:
-het bloedmooie Eagle Fly Free
-het grappige Rise And Fall
-het nog grappigere Dr.Stein
-de swingende oorwurm I Want Out
-de epische, magistrale titelsong Keeper of the Seven Keys, met dat machtige refrein.

avatar van ShadowGallery79
Meer dan fantastisch album. Geweldig goede leuke pakkende nunmers zijn er op album te horen. Kiske doet het qua zang ook geweldig goed. Dikke 5 sterren waardering van mij voor dit album.

avatar van Wolfmother
Stiekem wordt dit album leuker elke dat ik het opnieuw opzet, best een opmerkelijke prestatie aangezien de zang soms echt tenenkrommend is. Niet perse slecht, maar er worden tonen gehaald waarop m'n lichaam nog geen juiste reactie heeft ontwikkeld
Nummers als I Want Out, Dr. Stein en Eagle Fly Free zijn perfect om je op een donkere dag vrolijk te krijgen.

1. Keeper of the Seven Keys Pt. 2
2. Keeper of the Seven Keys Pt. 1
3. Walls of Jericho

avatar van B.Robertson
Besteld op CD. Nooit meegekregen vroeger. Deel I wel maar plaatjes lenen van de bibliotheek liep op zijn eind toen II uitkwam. Deel I iets eerder besteld. Die heb ik destijds op cassette gezet en best wel vaak gehoord alleen dat is tig-jaar geleden. Deel II is een stuk langer en ook voor mij het euvel of die zang niet teveel wordt dan ik kan verdragen. Goede zanger, dat staat buiten kijf. En erg vrolijk allemaal. Eerst maar even alles op YouTube aangeklikt. Had deze sinds gisteravond al op de radar onder de noemer prijstips.

Beste power metal plaat ooit!!! (met keeper of the 7 keys part 1 er vlak achter)....dit niveau heeft helloween hierna nooit meer gehaald.....deze plaat staat anno 2023 nog steeds als een huis!....michael kiske had bruce dickinson moeten vervangen bij iron maiden destijds.....wat een gouden strot!...om over de rest van de band nog maar te zwijgen.