Status Quo - Quo (1974)

Label: Vertigo

1. Backwater (4:22)
  2. Just Take Me (3:35)
  3. Break the Rules (3:40)
  4. Drifting Away (5:03)
  5. Don't Think It Matters (4:52)
  6. Fine Fine Fine (2:32)
  7. Lonely Man (5:09)
  8. Slow Train (7:55)
  9. Lonely Night * (3:29)
  10. Junior's Wailing [Live at Paris L'Olympia] * (5:41)
  11. Backwater [Live at Paris L'Olympia] * (4:25)
  12. Just Take Me [Live at Paris L'Olympia] * (4:33)
  13. Claudie [Live at Paris L'Olympia] * (4:53)
  14. Railroad [Live at Paris L'Olympia] * (5:44)
  15. Roll Over Lay Down [Live at Paris L'Olympia ] * (5:36)
  16. Big Fat Mama [Live at Paris L'Olympia] * (5:45)
  17. Don't Waste My Time [Live at Paris L'Olympia] * (4:04)
  18. Roadhouse Blues [Live at Paris L'Olympia] * (16:53)
  19. Caroline [Live at Paris L'Olympia] * (8:00)
  20. Bye Bye Johnny [Live at Paris L'Olympia] * (7:02)
avatar van vielip
Maar wel één met die heerlijke onmiskenbare Quo drive.

avatar van berken
vielip schreef:
Maar wel één met die heerlijke onmiskenbare Quo drive.

Klopt, klinkt wel lekker maar hoort wel niet op dit topalbum thuis.

avatar van Faalhaas
berken schreef:

Klopt, klinkt wel lekker maar hoort wel niet op dit topalbum thuis.

Dat vind ik ook. Parfitt en Lancaster gingen goed los dit keer. Het contrast met Rossi's bijdrages waren nooit zo groot als op dit album. Voelt soms haast alsof je te maken hebt met twee verschillende acts die hun repertoire door elkaar gegooid hebben. Op andere albums heb ik daar minder last van, ervaar ik het meer als één geheel.

avatar van vielip
De eerste scheurtjes?

avatar van RonaldjK
Neeeee, Lonely Night is gewoon lekker! Ja, je hoort iets van Rossi's liefde voor country en dat is anders dan de rest van deze Quo, maar Coghlans roffelende drumwerk (best apart in zo'n liedje toch?!) en de twinsolo van gitaar met bas maken dat dit een lekkere 'deep cut' is, zo'n verborgen pareltje.
Of beter: een aangename bonus, ik snap ook wel weer dat ie niet het oorspronkelijke vinyl haalde.

kan me nog herinneren dat ik deze plaat regelmatig meenam naar feestjes : t was een beetje te druk voor het gemiddelde publiek: toen al ouwe lullen

avatar van The Wep
Volgens mij als Status Quo liefhebber is dit album het ruigste wat ze geproduceerd hebben of ......

avatar van Faalhaas
The Wep schreef:

Joah. Lancaster en Parfitt waren goed op dreef hier. De enkele Rossi nummers zijn juist vrij braaf.