Lionel Richie - Can't Slow Down (1983)

Pop / Soul
Label: Motown

1. Can't Slow Down (4:42)
  2. All Night Long (All Night) (6:22)
  3. Penny Lover (5:30)
  4. Stuck on You (3:10)
  5. Love Will Find a Way (6:12)
  6. The Only One (4:15)
  7. Running with the Night (5:55)
  8. Hello (4:07)
  9. All Night Long (All Night) [12" Version] * (6:42)
  10. Penny Lover [7" Remix] * (3:48)
  11. All Night Long (All NIght) [Instrumental Version] * (6:43)
  12. Running with the Night [Instrumental Version] * (6:57)
  13. Can't Slow Down [Alternate Version] * (4:55)
  14. Ain't No Sayin' No [Unfinished Demo] * (4:57)
  15. Tell Me [Unfinished Demo] * (4:57)
  16. All Night Long (All Night) [Demo Version] * (7:20)
  17. Penny Lover [Alternate Version] * (6:24)
  18. Stuck on You [Demo Version] * (3:00)
  19. Can't Find Love [Unfinished Demo] * (5:50)
  20. Love Will Find a Way [Demo Version] * (6:35)
  21. The Only One * (4:28)
  22. The Groove [Instrumental Interlude] * (1:15)
  23. Running with the Night [Undubbed Version] * (6:14)
  24. Hello [Demo Version] * (4:26)
  25. Lionel Richie Blues [Studio Jam] * (1:12)
avatar van Edski
Tja... natuurlijk een stel draken van nummers... maarreh toch wat jeugdsentimenten die om de hoek komen gluren.
Overigens durf ik zonder gene te beweren dat Running with the night een echt lekker stukje gitaarsolo bevat!
(als ik het me goed herinner want uiteraard ligt deze cd diep in donkere krochten verborgen)

avatar van musicfriek
Lekkere zoete cd ja.... Bij mij ook hoop jeugdsentiment hierbij. Running is idd enige track die nog aardig uit de voeten komt. En dan heb je Hello...

avatar van Jazper
Onder het mom van jeugdsentiment mag je alles mooi vinden! Draken van nummers of niet.

avatar van Edski
Soms zou je willen dat bepaalde jeugdherinneringen aan andere muziekjes gekoppeld waren...
Maar ach het kan altijd nog erger waarschijnlijk.

avatar van musicfriek
De video van Hello is me wel ontzettend bijgebleven. Vond het erg lieve video met dat blinde meisje. Wat is Lionel toch een goede vent...

avatar van Jazper
musicfriek schreef:
Wat is Lionel toch een goede vent...

Een goedzak is het!

musicfriek schreef:

De titeltrack vind ik anders ook erg lekker!!

teutoon
@ Hans Brouwer

Ga je nog stemmen op deze gepassioneerde muzikant?

1,0
Ha die Hans. Ben je ook te vinden op deze site? Gezellig.
Met een lichte vorm van schaamrood op de kaken moet ik trouwens bekennen dit album ook te hebben. Daarbij wil ik trouwens wel aantekenen dat dat nimmer mijn bedoeling is geweest. Ik heb het ooit eens gekregen van een vriendinnetje, die dacht mij hiermee blij te maken. Het vriendinnetje in kwestie heb ik niet meer, het album nog wel. Als herinnering aan een donkergrijs verleden.

Hans Brouwer schreef:

Goedemorgen Rayman, vriend!!

goh...dacht toch echt dat ik net had uitgelegd dat het door een storing kwam waarbij mijn berichtje niet werd geplaatst (dus pagina terug, en nog een keer op de knop drukken).

Die grap was al gemaakt, en ik heb er zelf ok al wat zelfspot aan gewijd.

Maar goed..
inhoudelijk: de ballads zijn mierzoet, maar van de zomerplaatjes Running with the night en All night long word ik altijd nog best vrolijk.
Bij laatstgenoemde moet ik trouwens altijd denken aan zijn optreden bij de olympische spelen van L.A. in '84.

Marcel²
rayman schreef:
Ik heb het ooit eens gekregen van een vriendinnetje

Zou ik ook zeggen als ik hem had

1,0
Damn, ze hebben me door.

avatar van VanDeGriend
Ah..Lionel Richie...heb deze cd ooit een keer gekregen van een vriendinnetje

1,0
Hou maar op. Dat gelooft geen hond hier. Als ze er bij mij niet in trappen, dan bij jou al helemaal niet.

avatar van musicfriek
En ik heb hem ook, maar kan hem niet draaien. Hij is zo groot en zwart en past niet in mijn cd-speler...

1,0
Gewoon door blijven duwen. Kan geen kwaad.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

Zou ik ook zeggen als ik hem had

Ik heb 'm ook hoor mensen. Gekregen van een vriendinnetje ...... of heb ik 'm nou gewoon gekocht. Tja dat weet ik eigenlijk niet meer zo goed. Ik heb, geloof ik, een beetje last van beginnend geheugenverlies, zo nu en dan. Maar ik vind "Can't slow down" helemaal zo'n slechte plaat niet!! De videoclip "Hello" staat mij nog helder voor de geest, ja met dat blinde meisje. Stamt nog uit de tijd dat je Lionel bij wijze van spreke met twee handen kon beet pakken. Tegenwoordig lukt dat niet meer, meneer glibbert zo weg tussen je vingers

Marcel²
Ik ben al een tijdje bezig om mijn cd collectie op volgorde te krijgen, en je wil niet weten wat ik tegen kwam. Ja, Lionel Richie met Can't Slow Down sterker nog, ik kwam er nog een tegen Dancing On The Ceiling.
Ik zal maar gelijk eerlijk zijn, het bonnetje zit er nog in , wanneer die gekocht is. Kan me niet voorstellen dat ik dit album zelf gekocht heb. Op het bonnetje staat 30-10-1984. Het nadeel is weer als je erg veel cds heb, dat de helft in de schuur staat. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik deze op 11 jarige leeftijd zelf gekocht heb, maar goed. Slecht nee, dat ook weer niet, dus Hans ik heb hem toch ook.

Zo'n slechte smaak hadden zelfs mijn vriendinnetjes niet
1 sterretje voor de moeite

avatar van Madonna
Dit vind ik het beste album van Lionel Richie. De mooiste nummers staan op deze klassieker. Mijn favoriet "Love will find a way"! Prachtig nummer. Detail: Richard Marx zingt mee op de background vocals. Heerlijke zwijmel album dit, romantisch........aaaahhhhhh.

-5-

Ben het geheel met Madonna eens, vroeger vond ik het matig. Maar nu, heb de LP eens 2dehands gekocht, en idd naast de hits, nog een paar juweeltjes "Love will find a way" is 't mooiste nr. Ik weet dat 'Back to front' (als verzamelaar) en qua prijs eerder voor de hand ligt. Maar koop dan toch maar dit! Leuk dat detail, wist ik niet van dhr. Marx.

-4,0-

avatar van Marty McFly
Dit is mijn eerste elpee (ik kreeg 'em van de kerstman, ik denk in 1984). Daarom zal ik altijd wel een zwak voor deze plaat houden. Ik doe dan ook niet mee aan het "Lionel-bashen" van de heren/dames hierboven. Het blijft m.i. een mijlpaal in de soul/R&B-historie en dhr. Richie is gewoon een sympathieke no-nonsense liedjeszanger.

Ik weet wel dat de muziek soms wat gladjes/overgeproduceerd aandoet, maar dat was bij "Thriller" ook zo nietwaar? In ieder geval waren het niet alleen Jacko en Prince maar zeker ook Lionel die er destijds voor zorgden dat er ook eens een keer "zwarte" videoclips op het überblanke MTV te zien waren (dit wordt door de intelligentsia gemakshalve nog wel eens over het hoofd gezien, Lionel is immers een stuk minder cool dan die andere 2...).

In ieder geval, in 1983/84 was de man een fenomeen en zeker voor kleine Marty! En de elpee had nog zo'n fijne uitklaphoes ook! En de teksten zaten erbij!

avatar van Janz
Marty McFly schreef:

In ieder geval, in 1983/84 was de man een fenomeen.

Van de 8 songs op dit album wist hij er maar liefst 5 de hitparade in te zingen. Ik geloof dat er van Thriller zelfs 6 singles getrokken zijn.

avatar van Poeha
Wat is het toch dat mensen zich verexcuseren c.q schamen voor Lionel Richie!!!!!??

Natuurlijk, het is muziek van 20 jaar geleden en heeft niet iedereen dezelfde smaak!

Maar ik vind dit album (samen met Dancing On The Ceiling)een geweldig album.

Vooral Penny Lover, Running With The Night en All Night Long zijn super tracks!

Nog een keer beluisteren voor de waardering, maar nu al in ieder geval 4* (geen enkele moeite!!!!!!).

avatar van monique
ik vind dit album nog steeds het beste van lionel ritchie,vooral ''hello'' en running with the night zijn goede nummers.

avatar van FunkStar
Het beste werk van Lionel! Met de vele hits, Hello, All Night Long, Stuck On You, Penny Lover en Running With The Night.

avatar van Poeha
@ FunkStar

FunkStar schreef:

Het beste werk van Lionel is te herkennen aan een andere naam op het hoesje: namelijk The Commodores

avatar van Hans Brouwer
Ach Pipo..., de albums "Can't slow down" en "Dancing on the Ceiling" zijn nog enigszins te pruimen, daarna is het inderdaad huilen geblazen met de heer Richie.
Ik hoor Lionel ook liever als zanger van The Commodores .
Binnenkort komt de beste man in het kader van zijn "Coming Home" tour naar Nederland. Mij zul je daar dus niet zien .

avatar van Rinus
Raar, dat het album met zo veel grote hits. zo'n lage waardering heeft hier. Het is best een goed album, mooi geproduceerd en Lionel wordt door een stel hele grote namen ondersteund (zoals de jongens van Toto). Op vinyl.