Black Rebel Motorcycle Club - Howl (2005)

Label: Echo

1. Shuffle Your Feet (2:54)
  2. Howl (4:21)
  3. Devil’s Waitin’ (3:50)
  4. Ain’t No Easy Way (2:36)
  5. Still Suspicion Holds You Tight (4:24)
  6. Fault Line (2:57)
  7. Promise (4:46)
  8. Weight of the World (3:41)
  9. Restless Sinner (3:12)
  10. Gospel Song (4:31)
  11. Complicated Situation (2:36)
  12. Sympathetic Noose (4:17)
  13. The Line (8:19)
avatar van otherfool
gsalmon schreef:

Gaan ze hier fans mee afstoten? Wellicht een aantal, ja.

(steekt hand op)

Wat is er van die leuke band van weleer gebleven? Deze move is niet aan mij besteed. Misschien dat ik ooit het licht nog ga zien en mee ga groeien, kan altijd natuurlijk...

Voorlopig 1,5*.

avatar van Flipman
Ik geef een vijf ! Ik vind deze 'gedaanteverandering' subliem!! Ik zou eigenlijk "Keep On Your Mean Side" kopen en effe luisteren naar dit album, luisteren of 't wat was. Maar ik kocht toch maar deze !

Niet echt mijn genre, maar toch geweldig! Dit album opent deuren, eerlijk waar! Ik zal hem direct in mijn Top-10 zetten!

avatar van laboomzaa
Moest even wennen...maar daarna niet meer uit mijn cd speler te slaan!!!

avatar van Flipman
Heeft iemand hier gehoord van de EP "Howl Sessions?" Ik heb hem per ongeluk gepindakaasd, in de veronderstelling dat het "Howl" was. Dat album heb ik dan weliswaar op CD, maar ik vond pindakazen toch makkelijker.

Op "Howl Sessions" staat een nummer getiteld "Mercy," wat denk ik het allermooiste nummer is dat ze tot nu toe hebben gemaakt!!!

en hoe meer je luistert hoe beter gewoon. Restless Sinner vind ik nog steeds het meest fantastische lied. Eenvoudig maar zooooo mooi.

avatar van LittleBox
Ik las net dat in april 2007 de opvolger van Howl in de winkels ligt! Jihaaa!

O ja, in de tussentijd kun je alvast luisteren naar Passover van The Black Angels. Past perfect in de sfeer van de eerste twee BRMC platen! Aanrader bovendien!

tondeman
tondeman schreef:
ik vind hem lekker, nu 2 keer gehoord en hij is niet bepaald heavy maar wel lekker rauw. wat mij betreft een geslaagde verandering.

ik vind hem geweldig, nu 10 keer gehoord en hij is niet bepaald heavy maar wel lekker rauw. wat mij betreft een zeer geslaagde verandering.

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Black Rebel Motorcycle Club

avatar van starsailor
Schoenmaker blijf bij je leest. Wie zat hier nou op te wachten???

Mojo Pin
Kijk naar het gemiddelde en oordeel zelf...

avatar van starsailor
Oh, dus als Jantje Smit een nummer 1 hit heeft, is het vast een goed nummer?

mijn oordeel is al gevelt. 1.5 ster.
Ik vond ze goed vanwege de eerste 2 albums. Was Howl hun eerste geweest had ik nooit naar ze omgekeken.

tondeman
Dit is nochtans hun beste album.

avatar van LittleBox
starsailor schreef:
Schoenmaker blijf bij je leest.

De heren zijn zelfs uitstekend bij hun leest gebleven maar dan de versterker eruit en een klein stukje terug de historie in. Grote klasse. Met dit album laten ze zien waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Dit neemt overigens niet weg dat de Howl-nummers (zoals Sympathetic Noose) ook in versterkte vorm goed uit de verf komen zoals twee jaar terug in Het Paard bleek. Tjonge, wat was dat een goed optreden.

Vind ik niet.
Als je lekkere vuige en ruige rock'n'roll maakt en je trekt de stekker er vervolgens uit, blijft daar nix meer van over. En dat in combinatie met jouw 'stapje terug de historie' in, ben je volgens mij behoorlijk van je leest afgeweken, als band zijnde.
Als ze met Howl als debuutalbum waren gekomen had ik nooit naar ze omgekeken, maar dat is persoonlijk.

avatar van KidChino8
tondeman schreef:
Dit is nochtans hun beste album.
Helemaal mee eens

avatar van SiSsY bOY
Wat een prachtplaat is dit ook zeg!. Als je deze plaat voor het eerst opzet weet je niet wat je overkomt. Het is zo totaal anders dan wat je van de Black Rebels gewend bent maar tegelijkertijd ook zo verhelderend.

De teksten zijn zo oprecht en gemeend. Dit is een van de weinige bands die wat mij betreft écht oprecht is. Door dit album ben ik eigenlijk de eerdere albums (vooral de eerste) nog meer gaan waarderen.

De nummers die mij het meeste doen zijn, devil's waitin' (wat een tekst), Promise en Sympathetic Noose. De sfeer die gecreeerd wordt met dit album is ongeëvenaard.

Hieronder vind je een link naar een youtube filmpje waarin de band uitleg geeft over dit album.

"Try to stay away from the beast"

ik vind overigens niet dat dit hun beste plaat is, dat blijft toch echt B.R.M.C. die zich hoog nestelt in mijn top 10 en misschien ooit wel eens naar de nummer 1 zal gaan.

khonnor
jij mag deze plaat gerust een absolute kutplaat vinden, geen enkel probleem mee...

hier heb ik het wel moeilijk mee:

"Als je lekkere vuige en ruige rock'n'roll maakt en je trekt de stekker er vervolgens uit, blijft daar nix meer van over."

een goeie song is een goeie song, of daar nu kletterende gitaren en harde drums overheen zijn gegooid of niet. maar, jij verwacht harde vuige rock n roll van brmc op basis van hun eerste twee platen (terwijl ik net vind dat je onder die fuzz gitaren en noise van de eerste twee platen al duidelijk kon horen dat brmc eigenlijk even zwaar beinvloed is door ouwe blues en psychedelica) en geeft me de indruk niet te willen luisteren naar dit album omdat de elektrische gitaren plots verdwenen zijn. dat noem ik kinderachtig.... en je geeft me de indruk dat je de band dit kwalijk neemt. een groep doet toch nog altijd waar ie zin in heeft?

khonnor schreef:

hier heb ik het wel moeilijk mee:

Vuige en ruige rock'n'roll unplugged bestaat wat mij betreft niet.

Dat hier er zowel plugged als unplugged blues/psychedelica invloeden zitten kan ik niet ontkennen.
Akoestische muziek kan ik zeer goed pruimen alleen dit niet, gek genoeg. Heeft verder nix met kinderachtigheid te maken, maar met de manier waarop het gemaakt is.
Ik neem het in ieder geval de band kwalijk alhoewel zij zich daar natuurlijk totaal niet druk om maken en ook jij moet dat niet doen.
Goede bands moeten zeker doen waar ze zin in hebben, maar het zijn nog altijd de fans die bepalen of het goed is.
Kijk naar Radiohead met hun drieluik Kid A, Amnesiac en HTTT. Wat mij betreft ook grotendeels bagger alhoewel er hele volksstammen bestaan die het heilig vinden.
En ik ben toevallig een fan die dit niet goed vind. Get used to it.

avatar van L_T_B
Twee scheldberichten er tussen uit gehaald.

L_T_B schreef:
Twee scheldberichten er tussen uit gehaald.

khonnor
starsailor schreef:

En ik ben toevallig een fan die dit niet goed vind. Get used to it.

Jij moet dat een band niet kwalijk nemen. zoals gezegd, bands doen toch gewoon waar zij zin in hebben. als een band naar zijn fans moet kijken om te bepalen of ze iets al dan niet op plaat gaan pleuren, waar zijn we dan al mee bezig.... Dus, als een band even iets anders doet, get used to it....

By the way, deze wordt algemeen aanzien als de allerbeste brmc plaat

khonnor schreef:

By the way, deze wordt algemeen aanzien als de allerbeste brmc plaat

Ik zei al....BRMC trekt zich niets van mij aan, who the f*ck am I, tenslotte.
Als een band, welke band dan ook, iets anders doet wat mij niet aanstaat, zal ik daar never aan kunnen usen. Dat is toch wel even de wereld op zijn kop zeg!. Dat ik alles maar moet slikken wat die bands uitpoepen!!

Ook aan jouw laatste zin, heb ik totaal geen boodschap.
De laatste CD van Frans Bauer wordt ook al zijn beste werk gezien.

Ik vind het erg fijn voor je dat jij deze plaat kan waarderen. Ik niet.

avatar van Chronos85
Ik begrijp de vergelijking met the Beatles grotendeels niet. Alleen een nummer als Promise zou in het repertoire van George Harrison passen, verder zie vooral invloeden van Black Crows, Bob Dylan, Led Zeppelin en de Amerikaanse country-rockers.

avatar van Madjack71
Spread your Love is mijn kennismaking geweest met BRMC. Vette, vuige smeerolie rock 'n roll.
Dit is van een geheel andere orde....probleem? Niet voor mij. Ik ben hier zeer van gecharmeerd. Veel invloeden uit de afgelopen decennia. Dylanesque, Stonesque, muziek uit het moeras van het zuiden. Ruige mondharmonica's, stuwende ritmes, hypnotiserende melodieen.
Schoenmaker blijf bij je leest...fanbase vergroten, verkleinen...plug in of eruit....voor mij maakt dat geen ene buttplug uit. Het bevalt je of niet en dat is prima...lang leve de vrijheid van meningsuiting. Ik kan genieten van een ruige BRMC en dit kan ik evenzo waarderen. Als Frans Bauer and now for something completely different gaat en het klinkt als een klok, zal ik er graag naar luisteren.

Mij gaat het erom of het je wat doet, word je er vrolijk van, melancholiek, krijg je er een prettige Deja-vu gevoel van, mooi! Doet het je broek volhoesten en vind je dat niet prettig, laat het dan maar aan je voorbij gaan. Let it Be en vooral Don't get used to it.

Dit album wandelt op een prettige wijze langs een veelheid aan invloeden en behandelt deze op een respectvolle, pakkende wijze en geven de kwaliteit van deze heren aan. Ruw en smerig klinken, versterkers open, kan en is heel mooi op zijn tijd. Maar kan ook bepaalde beperking in kwaliteiten verdoezelen. Door het maken van dit album, laten ze m.i blijken dat met de plug er grotendeels uit, de kwaliteit er nog steeds is.
Enig minpuntje kan zijn, dat de stem van Levon -als ik het goed heb- niet altijd even veel kracht en charisma heeft om die nummers te dragen en het soms te veel op de oppervlakte dreigt te blijven.
Daar kun je bij een Springsteen, Cash, Young, Dylan nog om komen.

Edoch, meerdere malen geluisterd en ik kan er nog steeds van genieten. Het verveelt me niet.

Madjack, dat heb jij mooi gezegd! Ik kan mij hier grotendeels bij aan sluiten, alleen vind ik dat zijn stem het wel redt. Ik hoor veel liever Levon dan Dylan, maar dat is smaak.
Normaal hoor ik ook liever plugged, dan unplugged: maar deze uitzondering bevestigt de regel.

Toch verlaagd naar 3,5*. Gooi wat mij betreft die stekker er maar snel in: dan klinkt de Black Rebel Motorcycle Club een stuk beter!

Toch nog 3,5* vanwege een aantal sterke tracks: Howl, Ain't No Easy Way, Promise, Weight of the World & Gospel Song.

avatar van Bartjeking
Voor mij is dit het beste album van BRMC; en dat is niet omdat ik de vuige rock 'n roll schuw: integendeel. Toen ik deze plaat voor het eerst hoorde dacht ik in eerste instantie aan een goede americana band en was engzins verbaasd te horen dat dit BRMC was. Hopelijk maken ze in de toekomst nog zo'n parel van een cd, maar ik geloof dat de diehard-fans ze liever zien beuken.

Er staan teveel goede tracks op, dus toch weer omhoog naar 4,0*

En dan draai je zo'n cd nog eens rond hun concert in Tivoli van gisteren en dan denk je, wat heb ik toch moeilijk zitten doen over dit album. Dit is toch echt heel erg lekker allemaal. En verhoog ik 'm uiteindelijk naar 4,5*

avatar van Madjack71
Misschien ook door een klein beetje voorpret, op wat je wachten stond in Tivoli...