A Tribe Called Quest - People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm (1990)

Label: Jive

1. Push It Along (7:42)
  2. Luck of Lucien (4:32)
  3. After Hours (4:39)
  4. Footprints (4:00)
  5. I Left My Wallet in el Segundo (4:06)
  6. Pubic Enemy * (3:45)
  7. Bonita Applebum (4:11)
  8. Can I Kick It? (4:52)
  9. Youthful Expression (4:01)
  10. Rhythm (Devoted to the Art of Moving Butts) (3:33)
  11. Mr. Muhammad (5:27)
  12. Ham 'N' Eggs (3:54)
  13. Go Ahead in the Rain * (3:54)
  14. Description of a Fool * (5:41)
  15. Footprints [Remix] *

met CeeLo Green

16. Bonita Applebum [Pharrell Williams Remix] *
  17. Can I Kick It? [J. Cole Remix] *
avatar van Jordy
Net als bij bv. Public Enemy en GangStarr een voorbeeld van een debuut waar hints zijn van groot talent, maar waar het nog niet helemaal naar boven komt

avatar van Kos
Kos
Had het niet beter kunnen verwoorden.

avatar van MJ_DA_MAN
aardig album, maar het grote muzikale succes boeken ze pas een aantal jaren later, Jordy geeft de verdere beschrijving...

avatar van levenvergeten
Waarschijnlijk ben ik de enige die dit album beter vind dan 'The Low End Theory',(overigens ook erg goed). The beats zijn relaxt, teksten goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Low End Theory is niet te vergelijken met dit album. Deze is wel aardig, maar stelt niet al te veel voor. Wel een paar aardige nummers zoals I Left My Wallet in el Segundo, Can I Kick It en Pubic Enemy, maar hoger dan een 3* komt ie niet bij mij. Geen klassieker, Low End Theory en Midnight Marauders wel. Maar wel beter dan Beat Rhymes & Life en Love Movement, die stelden me echt teleur...

avatar van Dielie
GEEN KLASSIEKER!?

ok, wij worden nooit vrienden, echt

avatar van MJ_DA_MAN
Dit albums is absoluut geen klassieker

avatar van levenvergeten
levenvergeten schreef:

Dat neem ik terug, het blijft een leuk album, maar the Low End Theory is beter. Die moest groeien.

Relax
Zo tezien hebben deze mannen steeds 1 perfect nummer op 1 album, zoals, Can I Kick It, de beat en de tekst komen goed over.
Alleen jammer dat de 2de rapper (weet ff niet wie) de flow van Q-Tip gebruikt in dat nummer >,

Pauper
Wat een boel faute reacties hierboven. Dit is naar mijn mening het beste A Tribe Called Quest album dat er te verkrijgen is. De beats liggen lekker in de oren en zijn naar mijn mening van een hoger niveau dan in Midnight Marauders en The Low End Theory. Op dit album voel je de Jazz muziek echt terug, en je moet niet 1 of 2 keer luisteren, de muzikale deuntjes zijn zo briljant in elkaar gedraaid. Neem nou Footprints, Youthful Expression, Luck of Lucien als voorbeeld, briljante combinatie van een toffe bassloop gekoppeld aan een hele dikke melodie. Als dit geen klassieker is dan weet ik het niet meer, ik ben echter wel van mening dat na de eerste 10 nummers het album wat afzwakt. Veel diepgang zit er nog niet in, maar het is een hele lekkere jazzy plaat die de basis legt voor het latere werk van de mannen en een goede basis legt binnen het genre.

Relax schreef:

Phife?

avatar van Niek
Pauper, je spreekt jezelf een tikkie tegen geloof ik. Je zegt dat dit de beste ATCQ-plaat is en je zegt dat deze plaat de basis legt voor het latere werk. Dus als dit enkel de basis is voor ander werk, dan is dat andere werk tot verder/beter?? Of bedoel je er wat anders mee.
Verder ben ik het ook niet met je eens. Dat van die basis wel. Ik vind dat je op deze plaat goed kan horen waar ze toe in staat zijn maar ook dat het er nog niet goed uit komt. Op The Low End Theory komt echt alles op zijn plaats. Dat vind ik de perfecte mix van al hun kwaliteiten. Midnight Marauders schiet weer iets tever de andere kant op.
Maar dit album is ook van hoog niveau. Ik vind de openingstrack Push it Along meteen een van de betere. 3,5*

sut
Juist omdat dit album niet zo profi overkomt is het wel de grootste klassieker die ze ooit gezet hebben.

Pauper
@ Niek Ik zie echt niet in welk opzicht dit album een 3,5 verdient en om antwoord te geven op je vraag; het legt de basis voor later werk, qua geluid en flows maar tevens ook voor mannen uit het zelfde genre en de hiphop scene in het algemeen. Bovendien, er staan meer toffe tracks op dan Push It Along en Can I Kick it, ik raad je aan het album nog eens in de CD Speler te steken en nog eens aandachtig te gaan luisteren!

avatar van FunkyMonk
Bonita Applebum, you gotta put me on....bonita binita bonita! zalig nrtje

avatar van T.O.
Toch blijft de remix beter

avatar van Kos
Kos

avatar van FunkyMonk
Die van the Fugees toch niet? Get outta here...

Niek schreef:

én Footprints, naast luck of lucien, Bonita en Can i kick it, ook een heel leuke track.

FunkyMonk schreef:

Jep, en After Hours en Bonita Applebum. Can I Kick it is me wat gaan vervelen overigens..

echt heeeeeeerlijk! weer een halve ster verhoogd naar 4,5. ik vind hem ongeveer niveau midnight marauders maar deze sound vind ik lekkerder.

avatar van Shelter
Lekker album maar er staan zeker 2 tribe albums boven deze. Heeft net niet dat hele speciale, maar nog steeds erg vet --> 4,5 ster

Sven Bersee
Ik heb slechts Can I Kick It en ik ben niet van plan om de rest te gaan binnenslepen. Goed idee van mijn persoontje. Of niet? jawel.

Sven Bersee schreef:

avatar van John Doe
Geen goed idee. Het is weer dik genieten van deze Quest. Zeker 4 sterren. De leukste artiesten die ik sinds een tijd heb ontdekt. En als we het over favorieten gaan hebben, After Hours, iemand?

John Doe schreef:
En als we het over favorieten gaan hebben, After Hours, iemand?
Zeker! Heerlijk sfeertje dat nummer. Twijfel altijd tussen die en Push it Along over welke ik nou echt de beste vind.

avatar van T.O.
After Hours is erg relaxt, ook in de oorspronkelijke zin van het woord

raffael77
Heerlijke hiphop van bovenste plank.

avatar van Niek
Albumpje blijft groeien. 4,5* ondertussen, en waarschijnlijk komt hij mijn top10 binnen in korte tijd. Waar ik eerst het nummer Ham 'N' Eggs helemaal niets vond, vind ik het nu heerlijk om mee te bleren met die track. Hoe Q-Tip op een gegeven moment 'Bridge!' roept... dat is geweldig. A Tribe heeft is echt heer en meester in tracks maken over de meest - zo op het oog - stomme onderwerpen. Ze bewijzen dat het dagelijks leven interessant genoeg is en dat het niet altijd over racisme, oorlog en dergelijke hoeft te gaan. Op die manier creeëren ze ook een sfeertje dat uniek en onbetaalbaar is. Fantastisch!

Raekwon the chef
Push It Along steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit.
de rest is toch nog steeds uitmuntend goed

avatar van T.O.
Eerlijk gezegd vind ik dat één van de mindere nummers. De flows en teksten op dat nummer zijn een beetje te simpel en braaf.

Phife klinkt zelfs een beetje alsof ie zn tekst opleest