A Tribe Called Quest - People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm (1990)

Label: Jive

1. Push It Along (7:42)
  2. Luck of Lucien (4:32)
  3. After Hours (4:39)
  4. Footprints (4:00)
  5. I Left My Wallet in el Segundo (4:06)
  6. Pubic Enemy * (3:45)
  7. Bonita Applebum (4:11)
  8. Can I Kick It? (4:52)
  9. Youthful Expression (4:01)
  10. Rhythm (Devoted to the Art of Moving Butts) (3:33)
  11. Mr. Muhammad (5:27)
  12. Ham 'N' Eggs (3:54)
  13. Go Ahead in the Rain * (3:54)
  14. Description of a Fool * (5:41)
  15. Footprints [Remix] *

met CeeLo Green

16. Bonita Applebum [Pharrell Williams Remix] *
  17. Can I Kick It? [J. Cole Remix] *
BattlePack
Can I Kick It?

avatar van Niek
Wat een FAN-TAS-TISCH-E rap van Q-Tip op Push it Along!! Hoe geweldig kun je je discografie beginnen? En dan zijn tweede vers:

the boom bip. the boom bip

Wat een held !

avatar van Aghora
BattlePack schreef:
Can I Kick It?

Yes, you can!

avatar van principal2000
Naar mijn mening een net-niet klassieker. Het album bevat zowel commerciële- als artistieke successen. ATCQ straalt plezier uit; dat zag je niet vaak meer (buiten the native tongues). Beats zijn erg goed, lyrics prima. Alleen werd het nog net iets beter. The Low End Theory wordt algemeen beschouwd als hun klassieker en ik kan me daarbij aansluiten. Ik ben overigens ook een groot fan van Midnight Marauders. Laten we maar stellen dat deze jongens gewoon veel goede muziek hebben afgeleverd.

avatar van rubuh
is het raar als ik deze 'beter' vind dan The Low End Theory? volgens mij is dat het geval namelijk...

avatar van Pooiertje
Ik vind deze ook beter hoor , dus zo raar is het niet

avatar van rubuh
gelukkig maar, ben ik niet alleen

avatar van funkdoc
Deze vind ik ook leuker dan de volgende platen. Oké, op the low end theory en midnight marauders staan ook fantastische nummer, zoals electric relaxation, award tour, enz. Maar deze plaat klinkt zo heerlijk onschuldig, geeft een beetje de sfeer weer van Spike Lees Do The Right Thing. Een jeugdig album die zoals bij velen hier een glimlach op mijn gezicht doet verschijnen. Télkens weer. Dáárom is dit het beste ATCQ-album.

P.S. Waarmee ik iedere keer weer strijk lig, zijn de volgende woorden op Luck Of Lucien: Voulez-vous? Mangez-Vous? Cou-Cou? Les poupouuuuuu

avatar van Outblasty
Erg lekker debuut van mijn favoriete groep. Het is allemaal nog wat speels maar dat maakt het misschien wel extra leuk.

Ik stem voorlopig een 4* maar als het album even houdbaar is als zijn twee opvolgers zie ik hem nog wel stijgen.

Favoriete nummers zijn: Pubic Enemy, I left my wallet in el segundo, Can I kick it en bonita appelbum. Al zijn deze inwisselbaar voor een aantal andere goede nummers.

avatar van josbosvos

avatar van Shelter

kijk wij kunnen praten
Ik vind Phife echt de meester flower bij tribe...q-tip is heel goed, maar Phife is geweldig

avatar van WeztSide
Hier hadden ze het nog niet, en waren ze een beetje experimenteel.
Tribe is helaas ook niet helemaal m'n vibe.
*2 omdat ik hem nauwelijks luister

avatar van josbosvos
WeztSide schreef:
Hier hadden ze het nog niet, en waren ze een beetje experimenteel.
Tribe is helaas ook niet helemaal m'n vibe.
*2 omdat ik hem nauwelijks luister

Belachelijk redenatie als je het mij vraagt.

MAS
Goed album dat op een of andere manier iets minder indruk maakt dan zijn opvolgers. Dit kan nog best wel eens hoger worden bij mij.

josbosvos schreef:

Belachelijk redenatie als je het mij vraagt.

Weet je wat het is: ik luister het, en ik snap dat mensen het goed vinden, maar het grijpt me helemaal nergens.

avatar van Oldfart
gewoon nog even groeien, jij dan

avatar van Shelter
WeztSide schreef:

Ik had het in het begin bij dit album van ze ook hoor. Ik ben een groot liefhebber van de groep en dit is het laatste album dat ik van ze kocht simpelweg omdat ik her daarvoor niet altijd fantastisch vond.
Midnight Marauders grijpt je meteen dat vind ik het beste album, deze vond ik eerst minder maar nu super vet. Alleen the Love movement kan ik nog steeds niet super waarderen.

Lekker album, Muhammed is een zwaar ondergewaardeerde producer, hij gebruikt dan weliswaar heel veel samples, maar doet dan wel op een perfecte manier. Phife en Q komen met doordachte lyrics en het collectief klopt dan ook gewoon.

avatar van WeztSide
Nog steeds een leuk albumpje, maar alleen voor een paar nummers.
Q-Tip heeft me helaas nog nooit echt weten te vermaken, maar dat geldt voor al z'n albums (eigen smaak!) en tracks als Go Ahead in the Rain ben ik zo weer vergeten

avatar van j.b.b.l
Dit album vind ik leuker dan zijn opvolgers(had ik totaal niet verwacht).De producties zijn perfect gevuld.Q-tip is heel erg leuk bezig,Phife vind ik hier nog niet echt top maar dat maakte hij later goed.De nummers op dit album zijn van begin tot eind van hoog niveau maar hoe dit album wordt afgesloten(Ham 'N' Eggs,Go Ahead in the Rain en Description of a Fool ).Verder draai ik Bonita Applebum regelmatig,Afterhours is ook leuk.Het hele album is gewoon heel erg leuk.

Verademing, ook als je het vergelijkt met het overgrote deel aan troep dat heden ten dage wordt gemaakt. Rap Meesterwerk. 4,5

avatar van j.b.b.l
j.b.b.l schreef:
Dit album vind ik leuker dan zijn opvolgers(had ik totaal niet verwacht).
Dit neem ik terug,ik vind The Low End Theory net zo leuk als deze.

avatar van Arrie
Jammer dat Phife zo weinig rapt op dit album

Inderdaad, één van de weinige minpunten op het album, plus dat het wat aan de lange kant is. Bonita Applebum en Mr. Muhammad zouden er wat mij betreft afmogen. Verder is elk nummer gewoon goed, en dus een zeer aangenaam album, met ook nog eens erg leuke teksten.

Hendrik68
Ik zal nooit een hip-hop specialist worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van kan genieten. Als je mijn top 10 ziet wekt het misschien wat verbazing om mij enthousiast te zien bij hip-hop. Maar soms ben ik even toe aan wat anders. Iets waar ik zelden naar luister, maar waar ik wel van kan genieten. En ach, soms ik vind ik de stap van Bob Dylan naar hip-hop helemaal niet zo groot. Draai ik dan hip-hop dan is A Tribe Called Quest mijn favoriet. Al geef ik direct toe dat ik verder niet heel veel acts ken. Deze CD en de opvolgers Low end theory en Midnight Marauders zijn voor mij in ieder geval toppers. Deze CD maakt me altijd helemaal vrolijk. Low end en MM zijn volgens mij kwalitatief weer wat beter. Maar ik ben de eerste om toe te geven dat ik er geen verstand van heb.

MAS
Voor iemand die geen verstand heeft van hiphop heb je wel (een van de) beste groepen uit het genre uitgekozen.

Hendrik68
Dank je. Het is voor mij een combinatie van heerlijke beats, relaxte rap. Ja moeilijk uit te leggen. Stemmen doen over het algemeen veel bij mij. Eigenlijk is het met alle acts: alles staat of valt met de stem. Ligt die je niet dan kan ik direct wel stoppen over het algemeen. Pas daarna komt de rest. In dit geval de sound, de lekkere relaxte sfeer. Niet dat demonstratieve boze gedoe, daar heb ik niks mee. Ik voel gewoon de perfectie bij deze groep in alle opzichten. Zijn er meer hip-hop acts die in het verlengde hiervan liggen? Of zijn er Nederlandse acts waarvan je direct ziet dat ze bij ATCQ de mosterd vandaan hebben?

MAS
Je zou De La Soul en Jungle Brothers eens kunnen proberen. Zij vormden samen met ATCQ destijds de basis van de Native Tongues Movement.

avatar van principal2000
Probeer Digable Planets, Black Star, Guru's Jazzmatazz (deel 2 kan ook), Black Sheep of deze van Common (Be, One Day It'll All Make Sens, Finding Forever en Resurrection kunnen ook) eens.

Ulfat-e-Zulmat
The Pharcyde, sowieso The Pharcyde.