Simple Minds - 5x5 Live (2012)

Label: EMI

1. Intro (2:13)
  2. I Travel (4:53)
  3. Thirty Frames a Second (4:24)
  4. Today I Died Again (3:31)
  5. Celebrate (5:17)
  6. Life in a Day (3:47)
  7. Calling Your Name (5:14)
  8. Scar (3:22)
  9. King Is White and in the Crowd (4:19)
  10. Hunter and the Hunted (5:20)
  11. Wasteland (3:26)
  12. Love Song (4:42)
  13. This Fear of Gods (5:02)
  14. Pleasantly Disturbed (6:39)
  15. Room (5:21)
  16. The American (5:01)
  17. 70 Cities as Love Brings the Fall (4:40)
  18. In Trance as Mission (4:13)
  19. Sons and Fascination (4:12)
  20. Sweat in Bullet (4:02)
  21. Changeling (4:04)
  22. Factory (4:39)
  23. Big Sleep (4:02)
  24. Premonition (5:10)
  25. Promised You a Miracle (4:17)
  26. Someone Somewhere (In Summertime) (5:04)
  27. Theme for Great Cities (4:32)
  28. Glittering Prize (4:13)
  29. Someone (3:57)
  30. Chelsea Girl (4:02)
  31. New Gold Dream (81 / 82 / 83 / 84) (5:12)
avatar van vigil
De hoes is niet alles maar wat er op staat zal vast beter smaken gok ik zo

Hij staat op MuMe.
De hoes is als een ticket om een concert bij te wonen. Hij heeft wel iets, maar zou mooier geweest zijn zonder het kader met woorden.
Heel naïef hoop ik nog op een deluxe-editie met bijhorende dvd.

avatar van goldendream
Na de lof enige kritiek:
Wat volgt? Juist, ja, een greatest hits-cd en een greatest hits-tournee. Wie zit daar nu op te wachten? Nogmaals een cd met 'Don't You' en 'Alive & Kicking', nog maar eens zo'n voorspelbare hitlijst tijdens een concert.
Veel liever zag ik een echt nieuw album verschijnen, en ofwel een tournee met het nieuwe album centraal, ofwel een vervolg op de 5x5. Dus 5 nummers uit Sparkle, Time, Years, Life en News.

Maar als ze toch een dvd bij het komende album stoppen, is alles vergeven.

Hendrik68
Zouden ze dan toch naar Emmen komen? Vorig jaar ketste een optreden af omdat de heren geen oude hits wilden spelen. Althans niet alleen maar. Onlangs werd bekend dat Retropop 2012 een week naar voren zou worden gehaald, omdat een grote band was gecontracteerd die alleen een week eerder op 1 juni nog plek had. Een band waar ze al jaren mee bezig waren. Ze zouden in november een nieuw album uitbrengen en een nieuwe wereldtour beginnen. Pas dan zouden ze de naam bekend maken. Nu ze dan een heus Greatest Hits Tour starten zou de cirkel rond moeten zijn. Een andere band die genoemd wordt is Status Quo, met alle respect, daar verzet je geen festival voor. Dus laat maar komen deze Schotten.

Ze verzinnen het wel.
5 x 5 = 25

Er staan 31 nummers op.
Alleen daarom hoef ik hem al niet.

avatar van goldendream
31 nummers, omdat er ook zoiets bestaat als bisnummers + ze niet tijdens elk concert al de nummers op de cd's speelden.

Ziegler
Hoeveel nummers staan er op "Alle 20 goed!"?

avatar van thefook
"+ bonus tracks" staat er op de hoes....
Er werden minstens 5 nummers per album gespeeld. In Paradiso bijvoorbeeld bestond de setlist uit 26 nummers (6 van Empires And Dance). Ik ben blij dat ze ALLE setlist variaties op CD hebben gezet!

Ziegler
Ik zit natuurlijk maar te dollen, maar "alle 20 goed" met 2 bonustracks . . . .
Noem dat album dan gewoon "alle 22 goed". Tenzij die bonustracks niet goed zijn . . . . .

avatar van thefook
Albumtitels zijn idd wel onzorgvuldig... zo ook de data: 14 februari - 3 maart. Een aantal nummers op deze CD's zijn later tijdens de 5X5 zomerfestivals opgenomen...
Hoe dan ook: ik hoor hier 'definitieve' live-opnames van King Is White, Hunter And The Hunted, This Fear Of Gods en Theme for Great Cities!
70 Cities As Love Brings The Fall vond ik in Paradiso erg gaaf, maar wordt hier ontsierd door 'festivalgebabbel' van Kerr: hoorde ik nu zelfs het gevreesde 'let me see your hands'?!? (op nog een paar andere nummers ook terug te horen).
Al met al vind ik het (muzikaal) een goede release!

avatar van Premonition
Van hun huidige tour in Australië, die tot midden december duurt, worden nu "instant live recordings" gemaakt. Je woont een concert bij en je loopt met een CD van hetzelfde concert naar huis.
Een slimme marketing truc misschien, maar ik krijg daar een vreemde bijsmaak van. Daarom staat deze live CD ook in een ander licht. Ik heb genoten van het concert in Paradiso, maar zal deze toch niet snel kopen.
Ik herhaal me zelf, maar waarom geen CD/DVD van "oude" opnamen uit hun glorietijd uitbrengen waar deze nummers worden gespeeld of zou dat met rechten te maken hebben van ex-bandleden?

avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:

Ja, die wil ik ook!

En de rechten van oud-bandleden zou het probleem toch niet moeten zijn. Iedereen verdient er aan.

avatar van Premonition
Het schijnt dat het recht op de naam Simple Minds bij Kerr/Burchill hoort, dus de opbrengsten van deze CD komen helemaal op hun conto. Dat ligt volgens mij anders bij het uitbrengen van een CD/DVD uit b.v. 1982, dan delen McNeil en Forbes ook mee in de winst en daar ligt volgens mij het struikelblok....

avatar van Chameleon Day
Kerr en Burchill zien dus af van extra inkomsten (wat betreft uitbrengen oude live-opnames) omdat ze het McNeil, Forbes en McGee niet gunnen.

Wat betreft de data:
16-2 Barcelona: Sons and Fascination
23-2 Brussel: 30 Frames a Second, Life in a Day, Scar, Wasteland, Chelsea Girl
24-2 Birmingham: Today I Died Again, Calling Your Name, Love Song, Pleasantly
Disturbed, Changeling, Factory, Premonition, Theme For Great Cities, Someone
25-2 Glasgow: I Travel, Room, Sweat in Bullet
2-3 Londen: Promised You A Miracle
21-7 Arles: King Is White And In The Crowd, This Fear Of Gods, In Trance As Mission
25-7 Antibes: Celebrate, The American
31-7 Catania: Hunter And The Hunted, 70 Cities As Love Brings The Fall, Big Sleep,
Someone Somewhere In Summertime, Glittering Prize

Ben wel blij met deze CD. Heb het concert in Paradiso bijgewoond en dat was één van mijn concert-hoogtepunten.

Wat betreft de CD heb ik wel een minpuntje: ik vind dat het publiek tussen de nummers er vrij onnatuurlijk is tussengemixed: ineens hoor je wat juichende mensen en zodra het volgende nummer begint, wordt het publiek ook weer heel snel weggedraaid. Het zorgt ervoor dat je toch niet helemaal het live gevoel hebt bij deze CD. Ook al is de CD niet zo doodgeproduceerd als bijvoorbeeld Live in the City of Light.

Ben ik de enige met deze kritiek?

avatar van matthijs
Ik was er ook bij in paradiso, ook voor mij een van mijn concerthoogtepunten. Wat jij storend noemt was mij nog niet opgevallen. Misschien dat het me gaat storen nu ik jouw reactie heb gelezen.
Je bedoelt dat t een beetje onnatuurlijk klinkt?

Ja, tijdens de nummers hoor je helemaal niets aan publiekgeluid en tussen de nummers door wordt het er ineens heel onnatuurlijk tussen-gemixed.

avatar van matthijs
Ziegler schreef:
Ik zit natuurlijk maar te dollen, maar "alle 20 goed" met 2 bonustracks . . . .

Ge-wel-di-ge CD, met perfect geluid. Wat mij betreft de release van het jaar. Ook ik was in Paradiso en vond het in één woord fantastisch. Wat mij betreft mogen klassiekers als Don't you en Alive and Kicking voorgoed van de setlist verdwijnen.
Na de laatste shows vóór deze tour was ik eigenlijk wel klaar met deze band. Na Paradiso en deze cd staan ze bij mij weer helemaal op de kaart!

Ook fijn dat ze Big Sleep niet hebben gespeeld in Paradiso.

MotleyKoen
Hoezo is het nummer "Intro" als enige niet beschikbaar op Spotify?

Ziegler schreef:
Ze verzinnen het wel.
5 x 5 = 25

Er staan 31 nummers op.
Alleen daarom hoef ik hem al niet.

Dit ga je niet menen, toch?

Het is gewoon een duidelijke verwijzing naar de tournee die kwam naar aanleiding van de 5X5-box met de eerste 5 albums. Niks mis mee, vind ik.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe ze anno nu de nummers naar het podium vertalen.
Ik neem aan dat dit wel een fijn live-album is als ik zo op de tracklist af ga .

avatar van orbit
Dit zijn inderdaad allemaal nummers uit de periode dat ze nog goed waren, het meeste spelen ze live volgens mij ook vrijwel nooit.

kaztor schreef:

5 songs from their first 5 albums. Ik kom niet op 31.

avatar van kaztor
25, tel daarbij een intro en het bonus-album Sister Feelings Call en je komt op 31, al is die beschrijving inderdaad wat onhandig.

Ziegler
Gezocht is het woord dat ik dan gebruik. Onhandig is als je per ongeluk koffie morst op de broek van je chef waarvan je een vrije dag probeert los te peuteren.

avatar van kaztor
Onhandig kan ook heel goed betrekking hebben op iets dat op een wat onnozele wijze geformuleerd wordt. Dat idee heb ik hier.

avatar van borland
Als ze Derek Forbes in de band hadden gehad en Colours Fly and Catherine Wheel hadden gespeeld had ik echt een harde gekregen van deze cd.