Nooit te laat om Toto te ontdekken.
Ik ken ze al vanaf het begin (de hitjes alleen dan) en in korte tijd chronologisch hun eerste 6 albums aangeschaft.
Uitschieters zijn "Hydra" "Turn Back" en vooral deze !
Vrijwel alle songs klinken erg lekker en staan op zich, de stevige vlotte opener "Carmen" die meteen herkenbaar in je kop zit.
Knap hoe ze van het logge "Lion" met die ietwat achterhaalde blikken synths gewoon een te gekke song maken, mede door de dominant aanwezige hoge zang.
"Stranger in Town" was de ijzersterke single die helaas nooit de status heeft gehaald van hun stukgedraaide hits van "Toto IV" en dat is misschien maar goed ook.
Het is net alsof ik naar een verzamelaar zit te luisteren, vrijwel alle songs zouden op zich als single uitgebracht kunnen worden zo ook het vlotte "Angel Don't Cry".
"How Does It Feel" kan zo op Sky Radio maar dat geeft niet, Toto weet ogenschijlijk simpele deuntjes zoals "Endless" toch interessant te laten klinken door sterke refreinen.
Het titelnummer kent stevig gitaarwerk en "Mr. Friendly" heeft niets speciaals is als enige wat minder als de rest.
Wordt ruimschoots goedgemaakt met "Change of Heart" vocaal ook zeer sterk gezongen, de single "Holyanna" herbergt invloeden van andere muzikale genres, beetje country en rhythm & blues en sluit op niet representatieve wijze dit zeer sterke Toto album af.