DANGERDOOM - The Mouse and the Mask (2005)

Label: Epitaph

6. Old School (2:40)

met Talib Kweli

7. A.T.H.F. (3:03)
  8. Basket Case (2:34)
  9. No Names (Black Debbie) (3:07)
  10. Crosshairs (2:26)
  11. Mince Meat (2:33)
  12. Vats of Urine (1:48)
  13. Space Ho's (3:29)
  14. Bada Bing (4:35)
  15. Skit 1 * (1:19)
  16. El Chupa Nibre [Remix] * (2:45)
  17. Perfect Hair 2 * (2:20)
  18. Korn Dogz * (3:01)
  19. Skit 2 * (3:20)
  20. Sofa King [Remix] * (2:50)
  21. Space Ho's [Madlib Remix] * (3:52)
  22. Mad Nice * (3:11)

met Black Thought en Vinny Price

23. Spokesman * (2:26)
panjoe (moderator)
Madvillainy gaat dieper .

avatar van Harderwiek
Net voor 6 euro op de kop kunnen tikken op de platen- en CD-beurs hier...:) Komt alleen van het label LexRecords.... Weet iemand hoe dat precies zit?

avatar van Harderwiek
Zie het al op discogs...

avatar van Timmie
Wat een album . Elke track is dope, de intro alleen al: "why did you buy this album etc". Ik heb het album nu 3x geluisterd en ik had dit niet verwacht .

Het blijft geweldig 4,5

avatar van niels94
Super relaxt album. Dangermouse is sowieso één van mijn favoriete producers (mede vanwege zijn werk voor Gorillaz) dus eigenlijk vreemd dat ik deze nog niet eerder heb gecheckt. Van MF Doom ben ik doorgaans niet zo'n fan als sommige van jullie hier, vind hem vaak een beetje saai en soms onduidelijk rappen. Doomsday en Madvillainly vind ik daardoor aardig, maar niet geweldig. Dit album is echter stukken beter, mede door de geniale producties van Dangermouse en de grappige skits, die ook niet storen zoals ik op die andere albums soms heb. Lekker voor de zomer

avatar van maxinator
De producer heet Dangermouse

niels94 schreef:
Super relaxt album. Dangerdoom is sowieso één van mijn favoriete producers (mede vanwege zijn werk voor Gorillaz)

En zijn werk op Broken Bells

maxinator schreef:
De producer heet Dangermouse

Foutje, had het de tweede keer in het bericht wel goed geschreven dus was gewoon een foutje Even verbeterd, bedankt.

Die skits zijn echt grappig met die kerel die op het eind helemaal boos wordt

Ik ga dit een 4* geven, trouwens. Het vermakelijkste Doomalbum dat ik tot nu toe heb gehoord. Erg vermakelijk dus

Die skits zijn echt grappig met die kerel die op het eind helemaal boos wordt

De skits zijn met personages van Adult Swim - de "volwassenenafdeling" van Cartoon Network. Een groot deel van de personages komt uit de briljante serie Aqua Teen Hunger Force (die ook worden beschreven in A.T.H.F.), ook zeker het checken waard!

avatar van niels94
Luister dit continu, geweldig. 14 geweldige nummers met 14 geweldige beats, geweldige verses, geweldige gastartiesten en als klap op de vuurpijl: geniale skits. Wat een album Beste Doom album by far.

Ik overdenk serieus om deze op 5 sterren te zetten. Wat een album

avatar van kobe bryant fan
Ja ondertussen staat hij in mijn top 10 op een mooie negende plaats en alles zit zo goed in elkaar.
De skits in het begin en op het eind van een song, Doom die vet rapt en Dangermouse maakt zieke beats. Mijn favoriete song is: The Mask Doom rapt geniaal en ook Ghostface Killah doet het goed en die skit op het eind maakt de song nog meer af.

De Schaafkaas
I am Sofa King Retard-ed!

avatar van Timmie
haha zegt tie dat ik vind dat ookaltijd zo'n cool zinnetje maar ik dacht altijd dattie zij I am Sofa King We Tod ed.

panjoe (moderator)
Op de LP staan ook die lyrics en hij zegt We Todd Ed idd . Ik dacht dat het We taught Ed was maar wat maakt het ook allemaal uit.

wat betekend het eigelijk

avatar van jordkaka
Briljant album, geweldige beats, geweldige raps. De skits, of hoe ik het moet noemen zijn echt geniaal. 4.5*

Timmie schreef:
wat betekend het eigelijk

Niks zinnigs, het zijn gewoon woorden die samen klinken als "I am so fucking retarded".

avatar van Nr.4
Tof album. De stem van Doom is zo gruwelijk, en het sfeertje klopt gewoon. Wel erg zonde dat ik een of ander gecensureerd exemplaar heb met een andere voorkant ook, keertje via Bol besteld ofzo.

avatar van niels94
Vergis je niet, er wordt in de eerste track 'gepiept', maar dat hoort er gewoon bij, voor het geval dat het is.

avatar van Harderwiek
Moet je maar kijken of die hier tussen staat.

panjoe schreef:

haha nu snap ik hem pas haha haha zo'n stem zegt dat je het heel snel achter elkaar moet zeggen xD. "you say funny things"

avatar van Nr.4
niels94 schreef:

nee, dat weet ik, maar is op de hele plaat. Geloof dat ik een UK versie heb ofzo.

avatar van GijsV
Wat een heerlijke producties zijn dit!

avatar van Harderwiek
pff, benzi box is inmiddels een van mijn favoriete tracks geworden, heerlijk gewoon!

avatar van thgryda
Jaaaa benzi box

avatar van Ralph.
I'll make mince meat out of that beat mouse!

avatar van Timmie
Dit album nog eens opgezet!
Eigenlijk is er geen slechte track op te vinden.
De producties zijn goed en er zitten ook veel grappige stukjes in.
Echt een chill album

avatar van Flipm0de
Timmie schreef:
Dit album nog eens opgezet!
Eigenlijk is er geen slechte track op te vinden.
De producties zijn goed en er zitten ook veel grappige stukjes in.
Echt een chill album

Staat bij mij de laatste weken ook weer geregeld op, samen met MM..Food. Heerlijke albums, en ondanks dat ik DOOM ook heerlijk klinkt op de Madlib beats, geniet ik hier meer van!