vielip schreef:
Ben normaal niet zo'n liefhebber van dubbel live albums op vinyl (kant 3 is wat dat betreft een mooi en treffend voorbeeld van waarom). Maar voor dit geweldige live album maak ik graag een uitzondering! En kant 3 sla ik dan wel over
Ik voel met je mee, vielip. Ik heb deze al op CD en hoewel het leuk is dat dit het volledige concert nu op een dubbel-LP verschijnt, wacht ik toch nog ff af. Ook ik heb moeite met uitgerekte bas- en drumsolo's op de plaat. Live vind ik het allemaal prima, omdat je daar ook de 'showmanship' van de betreffende muzikant bij krijgt, maar in de huiskamer werkt het toch een stuk minder goed, vind ik.
Daarnaast vind ik het jammer dat ze de originele hoes niet intact hebben gelaten. Die straalt wel een beetje een 80s-gevoel uit, maar dat hoort bij het tijdsbeeld waarin deze plaat werd opgenomen. Dat de studiotrack en tevens titelnummer ontbreekt, vind ik dan weer wel een logische zet, net zoals ze dus die titel op de nieuwe release niet hebben overgenomen. Zo wordt het in zekere zin toch een ander album, en misschien is dat uiteindelijk een betere beslissing.
Ik kijk het nog even aan, laat het ook een beetje afhangen van de prijs van deze dubbel-LP. Ik hoop eigenlijk dat er ook een CD-versie van verschijnt, maar dat is niet mneer zo vanzelfsprekend tegenwoordig.