Thirty Seconds to Mars - A Beautiful Lie (2005)

Label: Virgin

1. Attack (3:09)
  2. A Beautiful Lie (4:05)
  3. The Kill (3:51)
  4. Was It a Dream? (4:15)
  5. The Fantasy (4:29)
  6. Savior (3:24)
  7. From Yesterday (4:07)
  8. The Story (3:55)
  9. R-Evolve (3:59)
  10. A Modern Myth (2:58)
  11. Battle of One * (2:47)
  12. Hunter * (3:54)
  13. The Kill (Rebirth) * (3:39)
  14. A Beautiful Lie [Acoustic] * (3:42)
  15. The Kill [Acoustic] * (3:45)

met Pitty

16. Attack [Live] * (4:49)
  17. Was It a Dream? [Acoustic] * (4:25)
avatar van tbouwh
Matig rockalbum. A Beautiful Lie, The Kill en met name From Yesterday zijn goede nummers, maar voor de rest vind ik dat er weinig bijzonders tussen zit. Vind dat Leto zich in veel andere nummers te veel overschreeuwt, en in combi met het feit dat de nummers al minder leuk zijn wordt het dan al minder aantrekkelijk om naar te luisteren. Een band met potentie, maar ze laten het er hier maar met vlagen horen. Onvoldoende, 2,5*.
Wel een goede acoustische versie van A Beautiful Lie nog op de bonus editie.

avatar van james_cameron
De belofte van het debuut wordt hier absoluut niet ingelost en dit tweede album viel me aanvankelijk flink tegen, maar door de jaren heen ben ik het toch meer gaan waarderen. De overwegend korte, compacte songs zijn behoorlijk aanstekelijk en nestelen zich al snel in je hoofd. De meer experimentele, progressieve aanpak van het vorige album blijft een gemis, maar ook ditmaal zit alles knap en verzorgd in elkaar. Hier en daar schiet de zang van Jared Leto wat uit de bocht en één en ander mag absoluut wat subtieler, maar eigenlijk vind ik dit inmiddels toch stiekem wel een lekker album.