Thirty Seconds to Mars - A Beautiful Lie (2005)

Label: Virgin

1. Attack (3:09)
  2. A Beautiful Lie (4:05)
  3. The Kill (3:51)
  4. Was It a Dream? (4:15)
  5. The Fantasy (4:29)
  6. Savior (3:24)
  7. From Yesterday (4:07)
  8. The Story (3:55)
  9. R-Evolve (3:59)
  10. A Modern Myth (2:58)
  11. Battle of One * (2:47)
  12. Hunter * (3:54)
  13. The Kill (Rebirth) * (3:39)
  14. A Beautiful Lie [Acoustic] * (3:42)
  15. The Kill [Acoustic] * (3:45)

met Pitty

16. Attack [Live] * (4:49)
  17. Was It a Dream? [Acoustic] * (4:25)
Het eerste nummer is in ieder geval niet slecht.

avatar van Sammy
Wat me opvalt na de eerste 5/6 luisterbeurten is de toegankelijkere sound op dit album. Waar het debuut vaak een spannende en mysterieuze sfeer wist te creeeren, is het bij deze cd vooral het voorspelbare, tegen de gelikte 'nu-metal' aanhikkende songstructuur die de overhand heeft. Vrij voorspelbaar album dus, met weinig onverwachts wat de eerste cd zo goed maakte. Nog steeds is het niveau erg goed n weet Leto je te raken met zijn prachtige stem, maar toch een lichte teleurstelling na het prachtige debuut. Voorlopig 3.5*

ik ben het echt met sammy eens. het st-album was veel en veel beter, minder standaard en gewoon heel erg uniek. het debuut was echt apart, heerlijk.
minder interessant, maar toch af en toe leuk om naar te luisteren.

avatar van candlebox
Dit album is wel wat minder vernieuwend dan z'n voorganger maar in z'n genre is het wel 1 van de betere. Ik hoor deze cd liever dan bijvoorbeeld het 2006 album van pearl jam. Het is veel meer emo dan de eerste cd.

ik heb de eerste cd nog niet gehoord maar deze vind ik toch best aardig 3,5*

avatar van Haveaniceday
Ik kan hier nog steeds geen genoeg van krijgen.. En na ook de eerste cd minstens 6x geluisterd te hebben, blijft deze de betere. Ik hou het nog steeds op 4.5*

Za, 03/02/07 20.00 uur Tivoli Utrecht. Dat jullie het maar even weten, mijn kaarten zijn iig binnen

avatar van Haveaniceday
Polipipianovic schreef:

4am_forever
Mijne ook:)

Mojo Pin
'The Kill' kwam laatst voorbij tijdens Brand New op MTV. Apart.

Mojo Pin schreef:
'The Kill' kwam laatst voorbij tijdens Brand New op MTV. Apart.

Ge-wel-di-ge clip, echt supertof.

The shining meets donnie darko. Letterlijk haha.

Heb ik nog iets anders in die clip gemist?? (pas 1x gezien)

Ga eens wat meer hiervan luisteren, lijkt mer errug leuk!!

Mojo Pin
De video is al een jaar oud ofzo. Ontzettend 'brand new' dus

The Kill is zooooooooo mooi

avatar van luc011190
Wat een af-schuw-lijk nummer is dat zeg, pfff

luc011190 schreef:
Wat een af-schuw-lijk nummer is dat zeg, pfff

Iedereen zo zijn eigen smaak zullen we maar zeggen...

Laurora
Isaja schreef:

Ge-wel-di-ge clip, echt supertof.

The shining meets donnie darko. Letterlijk haha.

Volgens mij mis ik het Donnie Darko gedeelte? Of hebben we het dan over het gedeelte met de man in een pak?

4am_forever
From yesterday is ook een érg goede clip..

Concert was ook goed btw, wel weinig van het 1e album, maar veel maakt me dat niet uit aangezien dit album toch beter is. Wél Buddha for Mary gelukkig!

Kid A(cid)
Wat kan ik hier van verwachten? Iets in me zegt 'emopop!' maar, ik heb ze wat clips zien hosten op Go!TV, waaronder Radiohead, Björk, UNKLE en Depeche Mode, waardoor het misschien wel goed met hen komt ofzo door die invloeden.

Nou ik weet het niet, maar in het liedje The Kill, wil hij wel heel graag met iemand trouwen.

Liedje heeft eigenlijk wel iets, maar tot nu toe nog niet genoeg. Ik vind dat er een stukje "overdrevenheid" in zit. En dat heb ik ook nog steeds met My Chem. Rom.

Maar mij valt dan weer op dat erg veel amerikaanse bands dit hebben. Niet mij ding

avatar van Snappy
Wat een heerlijke plaat! Misschien is deze plaat niet origineel, maar klinkt wel lekker en direct. Dus ik knal hem
(of verhoog) naar de 4,5#. Enige minpunt kan zijn dat ie op termijn kan vervelen door het gemis van " complexiteit".

avatar van UmmaGumma 44
Omdat ik van Snappy goede verhalen heb gekregen over deze plaat, ben ik hem ook maar gaan draaien... de eerste luisterbeurten zitten erop en ik vind het tot nu toe lekker klinken... begin met een 4,0!!!

avatar van JohnS
Het is inderdaat een lekker album.
Hetr is een mix van the cure/ linkin park/ u2.
Wordt met elke draaibeurt beter.

avatar van Phoebe318
"The Kill" is erg goed!
Hou van dat nummer! ^_^

Bobiej
Guuske schreef:

Come, break me down
Bury me, bury me
I am finished with you

Ik vind 'The Kill' een heel aardig nummer, een van de weinige zogeheten 'emo' nummers die me aanspreken, maar als ik de andere clips van dit album bekijk, heb ik totaal geen neiging dit te luisteren .

Ik hou het maar op De Moord .

The Kill,,Attack en From Yesterday zijn wel de beste nummers van dit album vind ik de rest ben ik eigenlijk zelfs een beetje vergeten zoveel vond ik aan het album

*3.5

avatar van voskat
Dat is veel sterren voor een album waarvan je maar drie nummers bij zijn gebleven.

handsome_devil
Inderdaad. Ik vind dit zelf oersaaie muziek, te glad, te gemaakt, te naar, te nep. Mij is geen nummer bijgebleven.

dimwit
Verschrikkelijke band dit. Die jankerige stem van die zanger en die neppe gladde kutmuziek, hoe kan iemand dat goed vinden?!

avatar van Snappy
dimwit schreef:

Ik toevallig!! Idiot!

dimwit
Ik toevallig helemaal niet.