2Pac - Me Against the World (1995)

Label: Interscope

1. Intro (1:40)
  2. If I Die 2Nite (4:01)
  3. Me Against the World (4:40)

met Dramacydal

4. So Many Tears (3:59)
  5. Temptations (5:00)
  6. Young Niggaz (4:53)
  7. Heavy in the Game (4:23)

met Richie Rich

8. Lord Knows (4:31)
  9. Dear Mama (4:39)
  10. It Ain't Easy (4:53)
  11. Can U Get Away (5:45)
  12. Old School (4:40)
  13. Fuck the World (4:13)
  14. Death Around the Corner (4:07)
  15. Outlaw (4:32)

met Dramacydal

Kill_illuminati schreef:
Ik vind z'n flow in combinatie met z'n flow juist goed.

Je bedoeld denk teksten in combinatie met flow.. Totaal mee eens!

Naamloos schreef:

(verwikkeld in een schaterlach) Gast je maakt een grapje toch...?

Tupac heeft een fijne flow en goede teksten, maar er zijn rappers die qua flow en rijm technisch op een hoger niveau dan Tupac staan. Maar dat was niet mijn punt. Wat ik eigenlijk wilde zeggen was dat Tupac's sterkste punten niet zijn flow en teksten zijn, maar de passie die hij in de nummers stopt. Volgens mij was dat wel duidelijk..

Social_Mask schreef:

Jouw punt over technisch op een hoger niveau blijft jouw mening. Het is geen absoluut feit.
Zijn flow vind ik juist een van zijn sterke punten evenals zijn inhoudelijke teksten, die beide onlosmakelijk verbonden zijn aan de emotie/passie die hij heeft.

Social_Mask
Dat is dan wel zo, maar veel rappers zijn niet in staat om de emotie die ze op papier zetten over te brengen op de mic. Tupac wel, dat maakt hem ook zo goed. Zijn flow mag jij dan sterk vinden(vind ik ook hoor), maar Gift of Gab rapt Tupac er zo uit .

Naamloos schreef:

Je bedoeld denk teksten in combinatie met flow.. Totaal mee eens!

Eigenlijk bedoelde ik delivery in combinatie met flow.

Social_Mask schreef:

Gift of Gabs is niet veel ingewikkelder dan de zijne het is gewoon anders. Als dat zo was dan was Percee P de eindbaas maar dat gaat er niet om. Ik zie 2pac niet zo snel snel flowen omdat hij flow technisch de beste wil zijn, hij rapt op eigen manier omdat zich daar fijn in voelt. Emotie komt volgens mij toch niet zo sterk aan als het snel gerapt wordt.

avatar van No Surrender
Tekstueel kan dit album misschien wel erg goed zijn. Vind sommige nummers tamelijk saai. Temptations is een kwel voor je oren. Hogepunten zijn toch wel So Many Tears, Me Against the World, Heavy in the Game en Young Niggaz.

No Surrender schreef:

Licht toe..? Ik vind het juist een van de heerlijkste, op een sowieso niet saai album. Betere rap-albums heb ik nog niet gevonden.

avatar van Outblasty
Naamloos schreef:

Dat is omdat je niet verdder kijkt dan Tupac, heb ik ook een tijd gehad. Zoek eens wat rond hier op MuMe en je zult vele betere hiphopalbums tegenkomen.

Dat neemt niet weg dat dit een heel erg lekker album blijft .

Outblasty schreef:

Dat neemt niet weg dat dit een heel erg lekker album blijft .

Je doet alsof dit album geen degelijk grote kwaliteit bevat. Misschien zal dit album in zijn opzicht altijd de beste blijven.

avatar van Game
En dan komt er nog bij dat dit album ook veel minder bekend dan All Eyez On Me. Dit album is gewoon zeer ondergewaardeerd. Het heeft een cultstatus terwijl het een algemene klassieker moet zijn.

Die laatste is regel is mijn mening natuurlijk.

avatar van Shelter
Ik dacht serieus altijd dat dit het bekendste album was van Tupac...
Vanwege hits als Me against the world en Dear Mama.
Ook So many tears heeft toch behoorlijke bekendheid.
Maar goed ik ben niet super bekend met Tupac en zijn albums.

avatar van Kill_illuminati
Dit was het album dat Tupac een legende schijnt te hebben gemaakt. Dit wordt gezegt op meerdere "reviews" waaronder op Allmusic.com. Persoonlijk vind ik de Makaveli album het best van pac.

avatar van Niek
Wat 2Pac een legende heeft gemaakt is zijn charme, charisma, niet een album oid. Er gebeurde altijd van alles als hij er bij was, er was altijd nieuws rondom 2Pac en als ie dan ook nog een de pan uit gaat zoals ie dat is gegaan, dan draagt dat alleen nog maar meer bij aan zijn status.
Bovendien denk ik dat All Eyez On Me van al zijn platen de grootste impact heeft gehad.

avatar van Shelter
Ik vind zijn teksten voor een "gangsta" rapper ook veel meer diepgang hebben dan de gemiddelde in dat genre.

avatar van Game
2Pac is geen gangsta rapper, zo wou hij ook niet erkend worden. Maar ja, zijn fout was ook om naar Death Row te gaan. Daar heeft hij dat imago grotendeels aan te danken.

avatar van Shelter
Zijn teksten gaan iets teveel over gangs, thugs, ghetto crime etc om geen gansta rapper te zijn
Maar goed ikbegrijp wel dat hij niet in dat genre wil, want zijn teksten zijn gewoon met meer diepgang.

avatar van principal2000
In de tijd dat hij uitkwam, heb ik hem grijs gedraaid. Ik stond toen nog redelijk welwillend tegenover urban. Inmiddels draai ik dit album nooit meer. Staat voor mij toch gelijk aan het verval van hiphop, de opkomst en popularisering van urban en de intrede van het gevecht tussen east en west. Hier is alleen maar ellende van gekomen.

avatar van Game
Heb je het over dit album?

Dit is het beste werk van 2Pac. De beats zijn niet geweldig maar de teksten... Man, de teksten en het gevoel die hij erin legt is gewoon verschrikkelijk mooi. Toen dit album uitkwam was die hele West vs. East beef niet eens bezig. 2Pac werkte op dit album samen met Easy Mo Bee, die ook heel veel produceerde op Biggie's debuutalbum (Ready To Die, 1994).

Nee, van dit album is echt GEEN ellende van gekomen hoor. Dat begon pas toen 2Pac zich bij Death Row schaarde en daarna All Eyez On Me uitbracht.

avatar van MJ_DA_MAN
principal2000 schreef:
Ellende als? En de muziek is er alles behalve minder op geworden.

avatar van Kill_illuminati
Waarschijnlijk heb je geen idee hoe de East/West vete is begonnen. En het album One Nation zal je ook vast niets zeggen.

Kill_illuminati schreef:

Menigeen heeft geen idee hoe 2Pac's leven was, hij is een van interessantste persoonlijkheden in de hiphopwereld allertijden...

Naamloos schreef:

Daar ben ik het wel mee eens. Dit album is een belangrijk deel van het verhaal dat Tupac heet.

Social_Mask
Jammer dat hij niks zegt over z'n tijd als ballerina .

avatar van Kill_illuminati
Op Resurrection toch of niet? Ik heb die film al een tijdje geen draai gegeven.

avatar van jordidj1
It Ain't Easy is zo relax nummer!

avatar van HiLL
Wat berichten verwijderd.

avatar van Niek
Toch maar weer een halfje omhoog. Als je hem niet te vaak luisterd, dan winnen de goede tracks het toch zeker van de wat mindere. If I Die 2Nite is misschien Pac's beste ooit. Dat ik het sterretje voor Temptations wit laat, zegt zat over het rijke aanbod goede tracks op de plaat. En Dear Mama heeft toch wel een duidelijk x-factor. Altijd fijn die track te horen. Productioneel is dit sowieso 'zijn' beste werk. Jammer van tracks als Young Niggaz en van het feit dat 2Pac geen uur lang écht boeiend kan blijven.

AirMaxJohnny
Dear mama vind ik de meest bagger track in de Hip-Hop historiek....

avatar van catdog
Onderbouw dat dan eens.