kaztor schreef:
We hebben sinds kort The Collection, een boxsetje met alles tot en met The Seventh One en een live-dvd. Turn Back is inderdaad ook aanwezig.
Hele fijne plaat waarbij er, in tegenstelling tot een Toto IV of Seventh One, niet bij stil is gestaan om te kunnen scoren.
Een mooie collectie, met het beste werk van Toto, zou ik wel durven zeggen. De band heeft toch wel verschillende muziek gemaakt, binnen hun eigen bandbreedte. Waarbij Turn Back ook een prima album is.
Ik heb daar wel eens eerder over nagedacht en mij ook over uitgesproken. Zou je denken dat bij de opnames van elk nieuw album (ongeacht de band overigens) er doelbewust zou worden nagedacht over wel of niet scoren, bewust een keuze voor een commerciële opzet? Je ziet zo'n band bij elkaar zitten en dan de beslissing: dit jaar een verkoopsucces!
Eigenlijk geloof ik dat niet. Ik kan mij wel voorstellen dat de band zelf de ene keer meer tevreden zal zijn dan een andere keer. Als de single Rosanna op Turn Back had gestaan was Turn Back misschien wel een commerciële klapper geworden in plaats van Toto IV.