Mr. Borntoolate schreef:
in eerste instantie denk je te maken te hebben met een andere band en verlang je naar de smoothness van Rosanna en Mushanga.
Ja, er zat weliswaar vier jaar tussen, maar eigenlijk is de sound van dit album diametraal het tegenovergestelde van het gepolijste geluid van The Seventh One. Flink wat ruiger, voor Toto-begrippen dan, en meer in lijn met de veranderende tijdgeest. Al staan er ook een paar ballads op die wel weer bij het eerdere werk zouden passen.
Maar wat blijft is dat het allemaal prima uitgewerkte composities zijn. De stem van Lukather gaat mij in de loop van het album een beetje tegenstaan. Hij kan best zingen, maar slaagt er niet in het hele album te dragen.
Wat dat betreft is de afsluiter wel goed gekozen: de instrumentale work-out Jake to the bone. Op die manier hoor ik Toto ook graag: een mix van (hard)rock, fusion en groovy pop. Het is mijn favoriete nummer van dit album. Alleen al die drumtrack is pure perfectie. Ze zouden dat kunstje op het hierop volgende album nog eens dunnetjes overdoen met Dave's gone skiing