Linkin Park & Jay-Z - Collision Course (2004)

Rock / Hip-Hop
Label: Roc-a-Fella

1. Dirt Off Your Shoulder / Lying from You (4:07)
  2. Big Pimpin' / Papercut (2:38)
  3. Jigga What / Faint (3:33)
  4. Numb / Encore (3:27)
  5. Izzo / In the End (2:47)
  6. Points of Authority / 99 Problems / One Step Closer (4:55)
Niet de beste cd van linkin park. Een paar goede nummers zijn bijvoorbeeld numb/encore en big pimpin'/papercut. Tijdsduur vind ik erg kort. Ik had er meer van verwacht geef het album 3.5*

Improvision
de nummers van Jay-z en LP verkracht!

Is dit maar 21 minuten? Ik kan me herinneren dat het toch als een volwaardig album werd uitgebracht

avatar van BoordAppel
Volgens mij is de DVD het belangrijkste van deze uitgave.

avatar van mir
mir
2* vind het zo jammer, samen met jay-z, waarom lp? waarom?

Numb / Encore was zeker een succes, maar de rest is niet allemaal even goed. Toch nog 3.5*

Album is goed 4*

super groep en met jay z is het eens een beetje anders echt super liedjes maar dat zijn we gwn van linkin park he maar ik hoor ze liever als ze zonder jay z zingen hoor maja deze cd viel best nog mee voor deze een 3/5

avatar van nevyn
0,5
Ik vind dit echt heel jammer. Linkin Park, die het echt moet hebben van hun puberale aggressieve teksten, met Jay-Z, een toch vrij volwassen rapper... De nummers worden er echt niet beter van ofzo. Ik vind het echt niet meer dan 1* waard.

Bobiej
Eén van de vele albums uit mijn Nu-Metal periode...en ook nog eens slechte muziek... 1,5*

Bobiej schreef:

Je praat erover als of het 10 jaar geleden is, maaruh het album is hoogstens 2 jaar oud...

Trouwens; zo slecht is het album ook weer niet. Dat Jay-Z er tussendoor blêrt er soms wat irritant doorheen, maar om het nu nou meteen 'nog eens slechte muziek' te noemen...

btw: ik vind het 2* waard, omdat veel nummers het niveau missen.

HaWe schreef:

btw: ik vind het 2* waard, omdat veel nummers het niveau missen.

Mijn Nu-Metal periode was dus ongeveer 3 jaar geleden begonnen en toen kocht ik veel van Linkin Park en Limp Bizkit enz. Dit is dus een van die vele albums, snappie? Mijn Nu-metal periode stopte overigens 1 jaar geleden...

dollie
encore/numb was goed, de rest vind ik wat minder geslaagd, ze hadden beter elk hun ding blijven doen, voor hier een apart album van te maken vind ik het niet goed genoeg.

Opzich lekker achtergrondmuziekje als je allebei de artiesten wel goed vind.

Maar 6 nummers op een cd is te kort.Numb/encore was zo goed maar t'gaat nie anders 1.5 .

eazyfan
Jay-Z bewijst met deze Cd niet meer serieus genomen te worden, al je tracks laten remixen met rock ,echt zwak .

avatar van HaWe
waarom zwak? gewoon een andere kant op... daar is op zich toch niets mis mee?

Bobiej
Alleen jammer als het dan de verkeerde kant op gaat.

okay

Pauper
Vroeger vond ik Linkin Park wel leuk (heel lang geleden)... tsjah, wie niet? Maargoed, gekocht, zwaar tegengevallen, veelste kort, en eigenlijk alleen Numb/Encore is vet.. geldverspilling, dus nu weer Reasonable Doubt luisteren

Het is kort ja, en de Linkin Park van vroeger vind je niet terug op de cd. Daarom ook geen Nu-Metal cd
Project opzich is leuk, met een paar goede tracks (vooral op de live DVD)
3,8* normaal, dus worden het er 4

Numb/encore vet goe nummer en 99 broblems ook wel.Maar 21 minuten echt weinig.Toch maar ne 3/5.

vondeich
Ik vind dit een knap staaltje werk, wat Linkin Park en Jay-z hier laten zien. Het is wel jammer dat het zo kort duurt allemaal maar het zijn goede mash-ups!

avatar van seanpuffy
goede cd alleen spijtig van de weinig tracks

avatar van Opschuiven
0,5
Mix de kutherrie van Linkin' Park en het eeentonige gebler van Jay-Z en daar heb je het: mijn ultieme nachtmerrie! 0,5* (omdat 0,1 niet kan)

Dit trekt dus even op geen zak, het onnodig samenstellen van liedjes van Jay-Z (een rapper die ik echt niet kan uitstaan) met de liedjes van Linkin Park, een band die ik vroeger geweldig vond, maar die ik nu dus beu ben.
De enige eerredder is nog nummer 6, dat haalt best nog een goed niveau.

1.5*

avatar van Kos
Kos
Op zich lijkt me dit ideaal voor die nu-metal liefhebbers. Je hebt dezelfde muziek als normaal bij Linkin park, maar dan met iemand die zowaar kan rappen in plaats van iemand die een matige poging tot rappen doet.

Kos schreef:

Nee hoor, toch niet, en ik ben een nu-metalfan (maar dan van de iets hardere nu).
Het enigste wat een nu-metalfan iets kan doen is het laatste nummer, zoals ik al gezegd heb.

Echt een vett album! Goeie combinatie Rap en Rock, maar het is niet iets nieuw ofso, 't werd vroeger egt wel vaker gebruikt, als je kijkt naar Cypress Hill, ook een soort Rap/Funk/Rock, uuh, Run DMC en Aerosmith hebbe het ook al gedaan (Walk this Way). Ja, ik kan er nog veel meer opnoeme...maar doe ik nu ff niet... Enneuh iedereen heeft erover dat Numb/Encore het beste nummer is, het is gewoon het commercieelste nummer, kvind Dirt of Your Shoulders/Lying from You eigelijk het beste nummer. En khou normaal ook niet van Eastside Hip-Hop, maar Jay-Z is toch wel een legende!

headup
Kos schreef:

slaat natuurlijk nergens op. Dit is geen nu metal te noemen maar snel bij elkaar gepoepte, totaal nutteloze onzin om eens even goed op te schijten