Linkin Park & Jay-Z - Collision Course (2004)

Rock / Hip-Hop
Label: Roc-a-Fella

1. Dirt Off Your Shoulder / Lying from You (4:07)
  2. Big Pimpin' / Papercut (2:38)
  3. Jigga What / Faint (3:33)
  4. Numb / Encore (3:27)
  5. Izzo / In the End (2:47)
  6. Points of Authority / 99 Problems / One Step Closer (4:55)
Goed 'album/EP, aparte combinatie. Maar het klinkt desondanks toch heel lekker . Numb/Encore zonder twijfel beste nummer

*3,5

Elvan
LP is echt heel goed. Jay-z wat minder. Vooruit *5 Sterren alleen omdat het LP is...

Relax

Of anders was het 0.5 zeker
Je stemt alleen die 2, je moet gauw veranderen kwa stemmen.

Elvan schreef:

Luister jij alleen Linkin Park, Elvan? Stel; Linkin Park maakt een kutalbum; zeg maar, het nieuwe album - Minutes to Midnight - valt je enorm tegen, sterker nog, je vind het waardeloos. Zou je dan alsnog 5* geven, omdat het Linkin Park is?

Bobiej schreef:

Elvan, je stemgedrag kun je beter even aanpassen en de albums waarop je stemt even luisteren voordat je er op stemt. Dat is eigenlijk de bedoeling en wel zo fijn voor de medegebruikers.

Elvan
Hallloww k heb dese album ook geluisterd hoor. En nee ik luister niet alleen LP ook S.O.A.D en Within Temptation en nog een paar artiesten. Maar t gaat erom dat ik dese album dus wel heb geluisterd clutch!!! Dus denk ook eerst ff na voordat je hier een bericht zet. Dat is eigenlijk de bedoeling en wel zo fijn voor de medegebruikers.

Elvan schreef:

Nadenken zou jij eens moeten doen voordat je gaat stemmen. Je geeft alles van LP 5* omdat je Linkin Park zo gewelig vind. Kom op. Er moet toch wel een album zijn dat je iets minder vind van Linkin Park? Deze bijvorbeeld. Je zegt dat je Jay-Z iets minder vind, dan kun je dit album eigenlijk al geen 5* meer geven. Luister nog eens goed naar dit album en denk nog eens na of dit album echt 5* waard is. Als iedereen zou gaan stemmen zoals jij, zou het hier een zootje worden en een waardeloze site. Ik hoop dat je dat begrijpt.

Elvan
Oke hier heb je wel gelyk ik zal wel m'n stem verlage voor dit album. Maar voor de andre albums van LP niet dat vind ik serieus gwoon egt 5* waard. En ik ben ook heus niet de enige die stemt zoals ik, als ik een album goed vind geef k gwoon 5* niet 4 of 3.5 en als ik een album slegt vind geef k t gwoon 0.5*. Dat is gwoon myn manier van stemmen daar heb jy niks over te zeggen ik stem gwoon op me eigen manier. Dat doet iedereen en dus moet je niet tege mensen gaan zeggen dat ze anders moet stemme zoals jou!

Elvan schreef:

Het grootste gedeelte van de gebruikers op deze site neemt, in tegenstelling tot jou, deze site wel serieus. En dat niet voor niets. Dit is een mooie site voor muziekliefhebbers zoals ik. Jammergenoeg zijn er mensen zoals jij die dat niet snappen en als een kip zonder kop goed lomp op albums gaan stemmen. Maar ach, je komt er nog wel achter. Toen ik hier voor het eerst kwam was mijn stemgedrag net zo kut als dat van jou. Ook ik werd daarop aangesproken. Op het begin keerde ik alle reacties van me af net als jij nu doet, maar op ten duur had ik door dat ik degene was die fout was. Daar kom jij ook nog wel achter.

clutch
En dan nog even over het album:
Dat geef ik 1*, geen 0.5* omdat ik het laatste nummer nog wel geslaagd vind. Lekker nummer van Linkin Park met het gebler van Jay-Z eroverheen pakt in dit geval wél goed uit.
De rest is natuurlijk een brute verkrachting.

Elvan schreef:

Dus je stemt alleen 0,5? Dus het is een goed album, maar met enkele rotte plekken op de appel - de meeste users stemmen 3, of 3,5. Maar uit jou bericht uit te lijden stem je óf 0,5 of 5. Dit stemgedrag - van de meeste users - zorgen ervoor dat je een mooi gemiddelde krijgt, en een goede indruk van albums.

PS: Zou je je posts met correcte spelling, komma's en punten willen doen, dat is veel makkelijker lezen voor de rest van de site.

Edit: Oh, en dan zie je even dat Elvan gebant is, net als je zin hebt in een discussie .

wat een kutalbum zeg bwuuuuuuh

Bobiej
...en gelukkig zijn er óók nog users die hun meningen met sterke argumenten onderbouwen.

Bwuh.

clutch
En kijk eens wie er weer het slimme wijze mannetje komt uithangen.. neem jezelf eens niet zo serieus man

haha ja beswel zuurpruimerig!

Ik vind dit wel een goed album, behalve Big Pimpin'/Papercut. Die achtergrond bevalt me niet :-[. POA/99/OSC mocht wel wat meer LP stukjes hebben! Een 4.5. Wacht ff, het is Numb/Encore, niet Encore/Numb!

clutch schreef:

Clutch, waarom wind je je hier zo over op?

avatar van Mr. Rock
1,0
Bobiej schreef:
Eén van de vele albums uit mijn Nu-Metal periode...en ook nog eens slechte muziek... 1,5*

Ook zo lekker onderbouwd

Mr. Rock schreef:

Ook zo lekker onderbouwd

Oeps ...

Eh...jong en naïef?

*probeert zich eruit te kletsen*

Maar goed, ik geef toe dat ik soms wel wat overdreven serieus kan doen.

Op naar het 'just a joke' topic...

Bobiej schreef:

Clutch, waarom wind je je hier zo over op?

Ik wind me hier eigenlijk niet echt over op, maar op veel plekken waar ik reacties lees van jou vind ik je toch iets té serieus.
Maar ja, de een is net iets serieuzer dan de ander, en ik wil daar verder ook niet moeilijk over doen. Sorry als dat zo overkomt

djeffibrelich
clutch en bobiej moeten samen even lekker een biertje gaan drinken ofzo.
het komt dan wel helemaal goed denk ik.

clutch schreef:

No problemo .

@ djeffibrelich: Still underage...

Points of Authority/99 Problems/One Step Closer

Briljant nummer, de lyrics sluiten briljant op elkaar aan. Voor de rest vind ik dit weinig bijzonders...

rico-bballer
klinkend best goed en wle netjes gedaan enzo. Maar niet bijzonder en sommiger teksten combo's kloppen voor geen meter plus sfeer encore en numb? :S Die beat vind ik dan wle weer super 2.5 ik zou eigenlijk 2.75 willen geven

Social_Mask
Encore / Numb is geweldig. Eerst had ik niks met dat nummer, maar toch wel erg lekker. De rest van vies vies tegen. LP kan ik zo op zn tijd best wel waarderen net als Jay, maar dits slecht.

avatar van Cynthia83
Ik vind allen "jiggawhat/ faint" en "numb/ encore" goed van dit album....................ik heb het niet zo op de rap van Jay- Z.

avatar van Shinobi
Lekker album om naar te luisteren, de DVD is ook leuk om te zien hoe ze die nummers hebben opgenomen + natuurlijk het live optreden van Linkin Park en Jay-Z.
Een minpunt vind ik wel dat er te weinig nummers opstaan, maar de nummers die er opstaan passen wel bij elkaar. Ik vind niet dat er één slecht nummer opstaat.

Ik geef 'm 4 sterren.

Shinobi schreef:
... Ik vind niet dat er één slecht nummer opstaat.

over welk album heb jij het?

avatar van kaztor
'Wat zullen we nu weer eens uitbrengen?'

- 'Geen idee.... outtakes?'

'Nee, ik denk dat onze fans daar niet echt op zitten te wachten en daar kunnen we ook geen hit uit halen'.

- 'Jaja, dat is waar.... He, wat we wel kunnen doen is er een beroemde rapper bijhalen. Dat verkoopt gegarandeert!!'

'Jaja, okee, maar dan moeten we natuurlijk wel eerst nieuwe nummers schrijven!'

- 'Welnee, man! We gebruiken gewoon een paar oude nummertjes en gooien daar die rapper overheen. Kassa!!!'

'Geweldig idee! Snel verdient ook! Nou, dan praten we zo even met onze manager, gaan achter een rapper aan en klaar is Chester!'

- 'Ja, goed idee!'

kaztor schreef:
'Wat zullen we nu weer eens uitbrengen?'

- 'Geen idee.... outtakes?'

'Jaja, okee, maar dan moeten we natuurlijk wel eerst nieuwe nummers schrijven!'

- 'Ja, goed idee!'

Zal ik je even uit de droom helpen?

Er werd aan Jay-Z gevraagd met welke rockband hij graag zou willen samenwerken voor de MTV's Mash Ups show.
Het initiatief kwam dus van hem uit en niet van Linkin Park.

Hoewel ik dit ook verreweg het minste LP-album vind (alleen PoA/99P/OSC vind ik goed), wou ik even op de feiten wijzen in plaats van "keloel" zonder enige kennis van zaken