Queen + Paul Rodgers - Return of the Champions (2005)

Label: Parlophone

1. Reaching Out (1:06)
  2. Tie Your Mother Down (4:33)
  3. I Want to Break Free (3:55)
  4. Fat Bottomed Girls (5:50)
  5. Wishing Well (4:34)
  6. Another One Bites the Dust (3:53)
  7. Crazy Little Thing Called Love (4:45)
  8. Say It’s Not True (4:16)
  9. ‘39 (4:37)
  10. Love of My Life (5:00)
  11. Hammer to Fall (6:44)
  12. Feel Like Making Love (6:27)
  13. Let There Be Gene (3:44)
  14. I’m in Love with My Car (3:35)
  15. Guitar Solo (7:00)
  16. Last Horizon (4:35)
  17. These Are the Days of Our Lives (4:36)
  18. Radio Ga Ga (6:00)
  19. Can’t Get Enough (4:21)
  20. A Kind of Magic (6:07)
  21. I Want It All (5:00)
  22. Bohemian Rhapsody (6:23)
  23. The Show Must Go On (4:36)
  24. All Right Now (6:54)
  25. We Will Rock You (2:34)
  26. We Are the Champions (4:34)
  27. God Save the Queen (1:21)
In mijn ogen een beetje een overbodig project. Queen = Freddie.
Toch ben ik wel benieuwd wat de echte fans nu vinden van een live-album als dit.

avatar van HiLL
Ik vind het echt belachelijk. Queen bestaat gewoon niet meer! Mercury was, natuurlijk met de anderen Queen. In mijn ogen is Mercury niet vervangbaar.

avatar van avdj
Toch heb ik veel positieve verhalen gehoord.

avatar van HiLL
Ja de hits klinken al snel weer gaaf voor de fans, maar toch.

Ik ben al fan sinds 1976 en heb maar een woord voor dit project: Afschuwelijk!
Ik heb me met pijn en moeite door een bootleg heen geworsteld en vind dit echt helemaal niks.
Niet alleen mis ik Freddie (en John Deacon), maar de playlist is ook belabberd gekozen. Queen onwaardig!!!

avatar van dynamo d
aERodynamIC schreef:

In mijn ogen een beetje een overbodig project. Queen = Freddie.

Queen bestaat niet zonder Freddie Mercury. Toen hij overleed voelde ik het alsof een stukje van mijn jeugd wegviel. Overigens vond ik de albums na 'The Works' allemaal wel wat minder.

avatar van avdj
Playlist kan inderdaad een stuk beter. Maar misschien dat bij deze nummers Freddie's stem het minst gemist word? Ik heb nog niks hiervan gehoord namelijk.

Ben al fan sinds 1989 en ik vind dat het Queen + Paul rodgers live gebeuren zeeer geslaagd was!
Voor vele jongere fans was dit natuurlijk de kans om Queen een keer live te zien.
Daarom ben ik blij dat er nu een live cd en dvd uitkomt,om nog van alles na te genieten en te beluisteren.
Ja oke Freddie mercury was een heel groot verlies.
Maar dat geeft niet de kans voor Brian en Roger om in de toekomst niks meer met Queen te doen.
Freddie zong ooit 'The show must go on'
En dat moet ook doorgaan.

avatar van Music4ever
............................snap niet dat Queen er niet gewoon mee kapt.
Queen zonder Mercury is geen Queen meer. Die stem van Rodgers is zoveel minder dan de geniale stem van Mercury.

avatar van avdj
Tja, ik vind persoonlijk dat ze onder een andere naam moeten optreden maar ja... Rodgers' stem ken ik trouwens niet.

wel een mooie hoes

Wizzard schreef:

Tja, die hadden in 1998 ook de kans om naar Brian May te gaan in Groningen en Utrecht, maar door het gebrek aan belangstelling destijds speelde die in relatief kleine zaaltjes.
Voor mij persoonlijk echt top trouwens, want je stond er overal dichtbij!

avatar van BlauweVla
Music4ever schreef:

............................snap niet dat Queen er niet gewoon mee kapt.

Ik vind Paul Rodgers een zeer mooie stem hebben, behoorlijk anders als die van Freddie Mercury, maar zeker niet minder goed.

avatar van bonothecat
Er is natuurlijk al veel gezegd over het nut van dit album.. Het voegt erg weinig toe aan wat we van queen al kennen. En dat er maar twee van de oorspronkelijke queen leden meespelen is ook een beetje aan de karige kant. Aan de andere kant vind ik het erg leuk om de oude queen klassiekers weer een keer te luisteren. En ik stoor me ook totaal niet aan Paul Rodgers. Dus al met al een lekker album om te luisteren, zonder dat er ook maar enige orginaliteit aan te pas komt. 3,5*

avatar van Eddie
Jammer Jammer, de songs zijn uiteraard geweldig maar waar freddie een stem had uit duizenden klinkt rogers zoals zoals duizend anderen niets bijzonders hij draagd voor mij niets bij aan de nummers in tegendeel waar freddie ze naar een hoger plan tilde blijven ze bij roxgers in de grijze middemoot steken.

Je kunt Paul rodgers toch niet met Freddie mercury vergelijken.
Paul rodgers zingt op zijn eigen manier de Queen liedjes
er zijn zoveel bands die met een 2e zanger zijn doorgegaan waar het toen minder mee klonk.

Als echte Queen-fan vind ik dit juist een zeer geslaagd project. Gelukkig hebben ze niet geprobeerd het precies te kopieren van de tijd met Freddie, maar het toch wel een eigen draai aangegeven. En voor mij was het de eerste keer dat ik Brian May's solo's live kon horen, dus dit is een mooie herinnering aan die mooie dag in Arnhem!

bonothecat schreef:
...En dat er maar twee van de oorspronkelijke queen leden meespelen is ook een beetje aan de karige kant.....

Overigens is het niet helemaal waar dat er maar 2 meededen. Spike Edney speelde de laatste jaren dat ze nog met Freddie optraden ook al mee op de keyboards (bijvoorbeeld ook op de Live at Wembley CD) en dus is het eigenlijk 2,5 van de 4,5 dat speelde....

avatar van Eddie
TheHitman schreef:

Dat weten wij toevallig maar wat Bono bedoeld is dat er van Queen maar twee leden meden in de persoon van Brian May en Roger Taylor, zonder John Deacon en Freddie Mercury is er voor mij oog maar 50 % Queen aanwezig, en zal het mij een rotzorg zijn dat er een toetsenist meedoet die ook tijden het wmbley concert aanwezig was, en ik blijf vinden dat de stem van Paul Rogers niet bij queen past.

Ik ben het met the Hitman eens het is een geslaagd
project.
Het is zeker geen kopie van freddie mercury.
En de zanger zingt de liedjes op zijn manier.
En ach wat Roger taylor een lange tijd geleden in een interview aangaf,
of er mensen zijn die rodgers wel of niet goed vinden
Ze gaan gewoon door.

avatar van BlauweVla
Eddie schreef:

Ik ken maar één zanger die in de buurt komt van de geniale Paul Rodgers; Chris Robinson van The Black Crowes

Zo zie je maar Paul rodgers klinkt niet zoals duizenden

avatar van Witch-king
Een vriend van mij is fan van Queen, ik ben benieuwd wat hij ervan vindt dat Queen terug is met Paul Rodgers.

miloz
Ik vind het leuk dat zo'n project opstarten. Maar waar halen ze het lef vandaan omdat onder de naam Queen te doen? Queen is dood. Dat zeiden ze bij het benefiet concert van Freddie zelf ook. Ze hadden dit gewoon los van Queen moeten laten. Dan hadden ze een stuk minder kritiek gehad omdat er anders naar werd gekeken.

avatar van Carow
Ik ben het eens met miloz over het leuke project, maar oneens over dat ze de naam Queen niet zouden moeten gebruiken, hoe hadden ze dan verder moeten gaan? Als een andere band, maar wel met alle liedjes van Queen. Ik denk dat dit vooral voor de fans van Queen is bedoeld. En qua kritiek maakt het weinig uit denk ik, als je dan toch met de helft van de leden doorgaat, en alle liedjes speelt, waarom niet onder de naam Queen? Oké, Mercury is onvervangbaar, zijn stem is uniek. Maar die Paul Rodgers kan het toch ook best wel goed doen?

Maar ik begrijp miloz standpunt wel, omdat ze hetzelfde deden met mijn favoriete band. Leadzanger is dood, en nu gaan 2 van de gitaristen 20-25 jaar na datum door met de liedjes en onder de zelfde naam. Zelf vind ik dat project ook niet echt geslaagd, dus begrijp de echte Queen-fans ook wel.

E
laat de dooien toch met rust....
Foei! (lelijk)
grtz e (oldtime verslaafde aan Free & Bad Co )
grtz e (& Jazz, night @ the en day @ the...)

avatar van Drs. DAJA
Erg gerslaagd project. Ik heb ze live gezien in Arnhem. De DVD van deze CD gisteren gekocht, en het is echt verbazingwekkend goed. Je moet natuurlijk ook geen Queen verwachten zoals dat vroeger was. Maar dit is een geweldig alternatief.

ze zijn ook niet doorgegaan onder de naam Queen, maar als Queen + Paul Rodgers. Dat is nu de 'band' naam.

En natuurlijk moeten ze ergens de Queen verwijzing in hun naam gebruiken, hoeveel mensen zouden er naar een concert van Roger Taylor + Brian May + Paul Rodgers afkomen? Dan hadden ze misschien net de HMH kunnen vullen... Nu hebben ze toch mooi Ahoy en (bijna) het Gelredome volgekregen! Niet slecht aangezien de meest recente hit die ze spelen uit 1991 is...

DonDijk
ik keek er eerst ook nogal sceptisch tegenaan, maar sinds ik een stuk van een concert van hun heb gezien, moet ik toch eerlijk toegeven dat het los staat van de originele Queen.ze zijn wat harder geworden in hun muziek imo, wat meer rock.bijv. met I want it all en ik vind daardoor de stem van Paul Rodgers er uitstekend bij passen.natuurlijk heeft hij niet het talent van freddie m, maar dat is ook niet eerlijk om te vergelijken.

DonDijk

avatar van Drs. DAJA
ledo schreef:

Ik wil niet veel zeggen maar Brian May heeft Utrecht en Rotterdam vol gekregen, solo.