Queen + Paul Rodgers - Return of the Champions (2005)

Label: Parlophone

1. Reaching Out (1:06)
  2. Tie Your Mother Down (4:33)
  3. I Want to Break Free (3:55)
  4. Fat Bottomed Girls (5:50)
  5. Wishing Well (4:34)
  6. Another One Bites the Dust (3:53)
  7. Crazy Little Thing Called Love (4:45)
  8. Say It’s Not True (4:16)
  9. ‘39 (4:37)
  10. Love of My Life (5:00)
  11. Hammer to Fall (6:44)
  12. Feel Like Making Love (6:27)
  13. Let There Be Gene (3:44)
  14. I’m in Love with My Car (3:35)
  15. Guitar Solo (7:00)
  16. Last Horizon (4:35)
  17. These Are the Days of Our Lives (4:36)
  18. Radio Ga Ga (6:00)
  19. Can’t Get Enough (4:21)
  20. A Kind of Magic (6:07)
  21. I Want It All (5:00)
  22. Bohemian Rhapsody (6:23)
  23. The Show Must Go On (4:36)
  24. All Right Now (6:54)
  25. We Will Rock You (2:34)
  26. We Are the Champions (4:34)
  27. God Save the Queen (1:21)
avatar van Hans Brouwer
Ik mocht Queen altijd graag horen. Ik vond Paul Rodgers altijd een geweldige zanger. Heb dan ook de nodige platen van zowel Queen als Bad Company. De combinatie Queen/Rodgers kan mij echt niet bekoren. Zag enige tijd geleden de concertregistratie op tv bij Veronica. 'k Heb na een half uur maar een andere zender opgezocht.
Ik zou zeggen Paul ga terug naar Bad Co of zo, Brian ga lekker rentenieren, je hebt je schaapjes toch wel op het droge mag ik hopen .
Queen zonder Mercury is Queen niet meer en dat moet U zich heel goed realiseren mr. May.

avatar van Sinner
Persoonlijk vind ik Queen + Paul Rodgers een heel mooi eerbetoon aan Freddie Mercury. Er staat overigens heel duidelijk "+ Paul Rodgers" op de hoes, en als er iemand is die op de naam Queen aanspraak kan maken is dit May, dus heb ik er verder ook geen probleem mee dat dit met de huidige noemer/bezetting gebeurt. De beste manier om Mercury's naam in leven te houden is door het spelen van zijn muziek, en als dat gebeurt op de huidige manier vind ik het absoluut kunnen.

Natuurlijk vind ik Rodgers sowieso al een goede zanger, en dat blijf ik ook op deze live registratie vinden. Hij zingt de nummers beduidend anders dan Mercury op momenten maar zijn interpretatie is er zeker niet minder om. Ik vind met name The Show Must Go On en A Kind Of Magic heel mooi uit de verf komen.

Echte minpunten heb ik dan ook niet, en ik vind het zeker kunnen als je er met de juiste ingesteldheid naar luistert. (dus niet van een reunion of geldklopperij, maar gewoon van een stelletje veteranen dat een eerbetoon aan een overleden grootheid brengt).

Sinner schreef:
Persoonlijk vind ik Queen + Paul Rodgers een heel mooi eerbetoon aan Freddie Mercury. Dus niet van een reunion of geldklopperij, maar gewoon van een stelletje veteranen dat een eerbetoon aan een overleden grootheid brengt.

Als je het zo bekijkt heb je wellicht gelijk Ik zal m'n stem naar boven bijstellen!

Ik kan het niet beter formuleren dan hoe het hier (bij Sinner) beschreven staat... Ik ben bij het concert geweest vorig jaar in Ahoy en stond 2 uur lang met kippevel te luisteren naar de muzikaliteit van die gasten.

avatar van rudiger
queen zonder freddy is geen queen want freddy was queen en king, stoppen met die hap , en dit is een totaal overbodige plaat

Sheplays
Ik vind dit een vreemde money spinner met een tamelijk wrange titel. Een concert is altijd leuk maar nu lijkt het wel klassieke muziek te gaan worden.

Heeft Fleetwood Mac ooit een album uitgebracht met de Peter Green songs uitgevoerd door Lindsey Buckingham en Stevie Nicks? Queen doet er beter aan met geheel nieuw werk te komen.

Overigens vind ik Killer Queen echt de allerbeste song van Queen. Gelukkig hebben ze die met rust gelaten.

Berichten verplaatst naar Queen

avatar van Germ
Germ (crew)
Allemaal hardstikke leuk hoor, dat Roger en Brian graag bezig willen blijven. Thuis zitten is immers ook niks. Maar moesten nu echt hun hobbyprojectje de naam Queen meegeven?

Queen is voor mij Freddie, Roger, Brian en John. Na Mercury's dood had men meteen door moeten gaan, met nieuw materiaal en nieuwe zanger of gewoon nooit meer iets met Queen doen.

Waar is John Deacon op dit album?

Hoe goed Paul Rodgers de nummers ook zingt, het heeft natuurlijk niks met Queen te maken.

De enige die als persoon die als persoon én entertainer in de schaduw van Mercury mocht staan is m.i. George Michael. Misschien was het dan nog een beetje Queen waardig geweest.

EVANSHEWSON
Germ schreef:

Waar is John Deacon op dit album?

Inderdaad vreselijk dat dit zomaar als een Queen plaat mocht worden uitgebracht. vreselijke geldklopperij, ik heb hier geen goed woord voor, en muzikaal kan mij dit totaal niet grijpen.

* voor de moeite om toch nog bezig te blijven (het rusthuis is ook niet alles, dat is waar!) maar vooral : weg met die handel!

avatar van Thunderball
Helemaal mee eens!
Hoe kun je je zelf nog Queen noemen wanneer je alleen nog maar met de gitarist en zijn drummer over gebleven bent?!
Sinds de rustigste van het stel, de introverte basist, zich uit gesproken heeft en weigert onder die naam nog langer muziek te maken, is hij wat mij betreft een held: John Deacon, you're the MAN!

avatar van stuntman_jasper
Ik vind al dit gezeur hier een beetje om niks.

May en Taylor hebben genoeg geld om de rest van hun leven in rijkdom te kunnen leven. Ze hoeven dit niet te doen. Maar ze doen het toch. En waarom? Omdat muziek maken hetgene is dat ze het liefste doen. Al dit gezeur over uitmelken en Rodgers die niet goed genoeg zou zijn vind ik regelrechte onzin. Ze willen gewoon weer muziek maken. En dat willen ze onder deze naam. Geloof me, ik ben een echte Freddie fan, maar ik vind Rodgers erg goed. En waarschijnlijk zijn de meeste mensen die hier zeuren over Rodgers niet naar een Q+PR concert geweest. Dat ben ik wel, en ik kon je vertellen, het gevoel was er. Ik heb Freddie nooit live gezien (toen was ik nog niet geboren) maar heb wel veel dvd's gezien. En ik kan zeggen dat het Q+PR concert een spektakel was. Ik respecteer jullie mening, maar kan me er niet in vinden

avatar van kaztor
Sheplays schreef:

Daar noem je wel een interessante combi op!

avatar van LucM
Overbodige en inspiratieloze liveregistratie waarvan de nummers niets toevoegen aan het repertoire van Queen.
Bovendien is Queen zonder Freddie Mercury even ongeloofwaardig als the Doors zonder Jim Morrison, U2 zonder Bono, Nirvana zonder Kurt Cobain ...
Paul Rodgers is wel een goede zanger, maar past niet bij het geluid van Queen.
Kortom, te mijden deze dubbel-CD.

LucM schreef:
Paul Rodgers is wel een goede zanger, maar past niet bij het geluid van Queen.
Kortom, te mijden deze dubbel-CD.
Niemand op dit forum is groter fan van Freddie Mercury dan mij. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Maar tevens ben ik ervan overtuigd dat niemand een groter fan is van QUEEN dan mij. En Queen was veel meer dan alleen Freddie Mercury. Brian en Roger spelen nog steeds op erg hoog niveau en je hoort nog steeds een deel van het Queen geluid als zij samen op het podium staan(en zij zijn nu Queen). Paul Rodgers is ook een subliem artiest en hij brengt iets totaal anders. Maar anders hoeft toch niet slechter te zijn? Mensen moeten leren aanvaarden dat freddie dood is en niet zal opstaan uit de doden. Voor wie deze combinatie een kans geeft, gaat er een wereld met heel wat moois open. De rocknummers zingt Paul Rodgers fantastisch(tie your mother down, the show must go on, we will rock you..). De lichtere nummers doet hij minder overtuigend, dat wel. Vergeet niet dat er maar 1 Freddie Mercury is, totaal uniek.
Mensen luisteren gewoon met de verkeerde verwachtingen. Of met de verkeerde instelling. Brian en Roger en paul verwijten maken, vind ik dan een beetje belachelijk.

Brian en Roger doen niets liever dan samen op het podium staan. En dit is nu een nieuw project. Vergelijken met vroeger is zinloos. Geniet gewoon van de muzikaliteit en het verzamelde talent. Gisteren op het optreden voor Mandela waren ze trouwens briljant.

En wie stelt dat ze het voor het geld doen, heeft er echt compleet niets van begrepen.

avatar van Thunderball
Een nieuw project zou ik dan niet Queen blijven noemen.

Queen is niet de gitarist en zijn nog onbelangrijkere drummer,

maar WAS Mercury, May, Taylor EN Deacon.

Thunderball schreef:
Een nieuw project zou ik dan niet Queen blijven noemen.

Queen is niet de gitarist en zijn nog onbelangrijkere drummer,

maar WAS Mercury, May, Taylor EN Deacon.
Het gaat hem niet om de naam maar om de muziek. De naam is een merk. Roger en Brian hebben samen met de andere 2 die naam tot merk gemaakt en zij hebben alle recht om daarmee te doen wat ze willen. en er is totaal geen sprake van een gebrek aan respect ten aanzien van de andere 2 Queen leden. John geeft trouwens zijn zegen.

En Roger onbelangrijk noemen..... Freddie zou het moeten horen! Ze waren alle 4 belangrijk. Nu is er een nieuwe band en die bestaat uit wat nog overblijft van Queen en Paul Rodgers. Zo simpel is het.

De naam is het laatste waar ik me zorgen over maak.

Ik maak graag de vergelijking met de songtitels(g spot tornado, don't eat that yellow snow, why does it hurt when i pee:-) van Zappa. Uiteindelijk gaat het om de muziek. Een naam is echt niet het meest boeiende aspect.

avatar van LucM
Freddie Mercury was uniek en onvervangbaar. Paul Rogers probeert in de voetsporen van Freddie Mercury te treden maar slaagt daar niet in om eerder genoemde redenen. Dat ik hoge verwachtingen heb van Queen is logisch, het was een topgroep en één van de favoriete bands uit mijn jeugd.

De naam Queen is inderdaad een merk, maar producten verkopen juist goed vanwege het merk. Wat Brian en Roger doen is het merknaam Queen gebruiken voor louter commerciële doeleinden.

Queen is wat mij betreft, een belangrijk stuk popgeschiedenis uit het verleden en is begraven met de dood van frontman Freddie Mercury. Laat dat zo blijven. Als Brian en Roger pérse terug op het podium willen, dat ze dan een nieuwe band oprichten, maar niet hun verleden opgraven en het repertoire van Queen te grabbel gooien.

Deze live-CD is nostalgie met een nare bijsmaak. Als ik Queen wil horen luister ik naar de CD's van de ECHTE Queen met Freddie Mercury en niet naar een surrogaat-Queen.

bikkel
Ik had het nooit verwacht, maar Queen blijkt kennelijk springlevend.Minus John Deacon en Freddie mercury.
Het is echt wel het Queengeluid wat je hier hoort.Het is alleen flink wennen als Paul Rodgers zijn strot openzet.Geweldige zanger , maar een heel andere dan Freddie.
Ik was er bij in 2005 in Ahoy en heb me prima vermaakt.Toch blijf ik deze setting wat vreemd vinden.De nummers worden prima vertolkt(ook de Bad Company en Free nummers)De veteranen kunnen echt nog wel wat.
Ik heb steeds het idee dat Freddie het podium op komt springen en mis hem gewoon in de meeste nummers.
Rodgers heeft godzijdank zijn eigen manier van doen en dat maakt een hoop goed.
Ik hoop alleen dat ze bij de volgende tour het Queenverleden wat meer laten rusten,en zich meer zullen focussen op het op stapel staande nieuwe werk.
Als je dan nog zo nodig wilt spelen ga dan de uitdaging aan.Dat is pas Queenwaardig.

avatar van Thuurke
Ik heb ze vrijdag bezig gezien op het Nelson Mandela Concert, maar ik vind All Right Now het beste nummer dat Queen ooit gespeeld heeft. Paul Rodgers blijft gewoon de zanger van Free en Bad Company en die af en toe een Queen nummertje zingt.

avatar van rudiger
Thuurke schreef:

DonDijk
Vond het optreden van afgelopen vrijdag inderdaad niet geweldig en dat had imo niet zo veel te doen met Rodgers, want dat is echt wel een goede zanger maar meer met de rest van de band. Veel foutjes in nummers die ze toch niet voor de 1e keer speelden.

DonDijk schreef:
One vision was niet zo goed maar dat is begrijpelijk aangezien het de eerste performance in 22jaar was en de eerste met Paul Rodgers. De andere nummers vond ik wel sterk. En op de Return of the champions cd klinken ze toch ook uniek en tight. Vergeleken met de rest van het deelnemersveld in hyde park waren ze geweldig;-)

Sstttt
Queenlive schreef:
Altijd lachen met Queenlive!

Sstttt schreef:
Altijd lachen met Queenlive!
Blij dat je je amuseert.

Brian en Roger willen gewoon hun beroep uitoefenen. Doen wat ze best kunnen en liefst doen. Dat ze daarbij veel geld verdienen, is aangenaam maar niet de motivatie om het te doen.

Trouwens, jij bent dan 1 van die mensen die er niets van begrijpt. Grappig dat je met je eigen onwetendheid lacht

avatar van Hans Brouwer
Ik lach lekker mee met Sstttt om die opmerking van Queenlive . Een hoonlach wel te verstaan . Natuurlijk doen May en Taylor het voor de poen . Het is toch godsgeklaagd dat twee Queen bandleden de nagedachtenis aan Freddie zo te grabbel durven gooien . Van liefde en respect van de kant van Taylor en May richting Freddie Mercury is in ieder geval geen sprake . Dus kan slechts geld de enige motivatie zijn om je zelf zo voor schut te zetten.

Hans Brouwer schreef:
Ook aan jou kan ik enkel zeggen: probeer je wat te informeren. Lees interviews met Brian en Roger. Bekijk hoe ze zich door de jaren heen hebben gedragen. Ze benadrukken steevast dat Freddie uniek was en dat ze hem bij deze niet proberen te vervangen. Ze dragen Freddie op handen. wel willen ze verder met hun leven. Ik kan hen dat niet verwijten.

En op welke manier gooien ze Freddie's nagedachtenis te grabbel? Voor mij staat de periode 71-95 volledig los van wat nu gebeurt.
Dit is iets totaal anders.

Ze doen het ABSOLUUT niet voor de poen. Dat beweren is en blijft een domme uitspraak. De boodschapper uitlachen, is dan misschien leuk maar het verandert niets aan het gegeven.

En ze zetten zichzelf absoluut niet voor schut. Wat ze doen, is van heel hoog niveau. Muzikaal klopt het als een bus. Ze spelen geweldig.

avatar van Hans Brouwer
Queenlive dat je een echte Queenfan bent is wel duidelijk. Je verdedigt alles wat maar enigszins naar Queen ruikt door dik en dun. En dat siert je ook wel weer. Ook ik heb de muziek van Queen hoog zitten. Echter met dit laatste kunstje van May en Taylor heb ik gewoon moeite. Maar...... laten we de discussie maar sluiten. Geniet jij maar lekker van Queen + Paul Rodgers. Ik draai liever oude cd's van Queen, zoals Queen II en Sheer Heart Attack, of cd's van Free c.q. Bad Company.

avatar van Germ
Germ (crew)
Queenlive schreef:

Dit is iets totaal anders.

Zoals ik hier boven ook al eens geroepen heb, ik kan best begrijpen dat May en Taylor iets willen doen. Je kan immers niet de hele dag stofzuigen. Maar dat ze hun nieuwe gezamenlijke project dan toch Queen noemen, riekt toch echt naar geldklopperij.
Los van het feit dat Mercury niet meer leeft, maar waar is bijvoorbeeld John Deacon en met een zanger als Rodgers (wat overigens een uitstekende zanger) klinkt de muziek meteen heel anders. Waardoor het met Queen helemaal niks meer te maken heeft.

Daar komt nog bij dat de bandnaam Queen door Mercury is bedacht en in feite dus bij hem hoort.
Misschien had dit project beter Smile genoemd kunnen worden.

avatar van LucM
Het feit dat dit project onder de naam "Queen" wordt uitgebracht stoort mij nog het meeste. De modale muziekliefhebber zal deze CD aanschaffen vanwege de naam Queen dat een grootheid is in de popmuziek en teleurgesteld zijn na het beluisteren, omdat hier enkel oude koeien uit de gracht worden gehaald, met een andere en mindere zanger. Dit is inderdaad louter geldklopperij.
En inderdaad heette de groep voordien Smile en is de naam Queen door Freddie Mercury bedacht toen hij als zanger bij de groep kwam.

Hans Brouwer schreef:
Ik verkies ook het oudere werk, hoor. Het feit is gewoon dat Brian en roger nog steeds erg goed spelen en het nog steeds erg graag doen. En het is vanuit die motivatie dat ze nog op tournee gaan.

Dat ze voor de naam Queen opteren is omdat ze als Brian May en Roger Taylor inderdaad minder(of zelfs weinig) publiek zullen trekken. Dat is inderdaad een commercieel gegeven. Maar anderszijds is dat ook wel begrijpelijk als je jarenlang voor duizende mensen hebt gestaan. Ik ben echter de mening toegedaan dat geld niet de hoofdreden is maar eerder het nastreven van succes. het opnieuw in de aandacht staan, het opnieuw muziek maken waar ze achter staan. Andere zaken waarvan je ook misschien sommige kan bekritiseren. Stellen dat het geldwolven zijn vind ik gewoon wat kort door de bocht.

En ik zou wel graag willen opmerken dat de reactie van sstt me wel wat tegenviel. Alsof ik enkel onzin uitkraam.... Van Queen, zeker als live band, weet ik toch het een en ander.