Y & T - Black Tiger (1982)

Label: A&M

1. From the Moon (0:43)
  2. Open Fire (4:11)
  3. Don't Wanna Lose (4:09)
  4. Hell or High Water (3:44)
  5. Forever (5:49)
  6. Black Tiger (4:18)
  7. Barroom Boogie (4:20)
  8. My Way or the Highway (4:43)
  9. Winds of Change (6:19)
avatar van rockosaurus
Minder sterk dan z'n voorganger Earthshaker maar toch alweer een ouwerwets goede hardrock-plaat met waanzinnig gitaarspel van Dave Meniketti (bluesy stem ook).
Open fire-Forever-Black tiger en Winds of change zijn nog steeds all-time favorits

Joy
mean streak, black tiger, voor mij 2 top platen, daarvoor en daarna vond ik het niet boeiend

goede jaren 80 melodieuze rock

Joy

Lekkere bluesy hardrock. Met een heerlijk sentimentele stem van Menniketti. Ze treden momenteel veel op in Nederland e.o. gaat dat zien !

avatar van Rinus
Nog een klassieker van Yesterday & Today. Op vinyl.

avatar van BlauweVla
Stukken minder als "Earthshaker".
Te veel opvullers, zeker op de tweede helft, maar ook een overbodig intro als aparte track zodat er meer op het album lijken te staan. Volgens mij hadden de mannen niet genoeg tijd of iets met dit album...

Ik moet wel zeggen dat er humor zit in een aantal teksten en aan de andere kant is "Winds of Change" wel een briljante ballad weer.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het blijft mooie melodieuze hardrock met prima stem en gitaarwerk van zanger-gitarist Dave Meniketti, maar hier en daar bekruipt een déjà vu gevoel of beter déjà entendu: toch nog leuke nummers zoals Open Fire en Winds of Change. Niet slecht maar kan niet tippen aan voorganger Earthshaker en hun derde album Mean Streak. Dave Meniketti kan wel schitterende ballads schrijven, normaal niet mijn ding maar voor hem maak ik altijd graag een uitzondering.

avatar van Lau1986
Heerlijk album met een top afsluiter! Winds of Change is hier gebombardeerd tot één van mijn favo nummers. De rest van Y & T moet ik ook nog maar eens opzoeken.

Joy
sir, ik vind mean streak ook reetegoed, maar wel een beetje kopie van deze, een formule was gevonden

mean streak zit qua nummers zon beetje hetzelfde in elkaar

ach beide een dikke 4 natuurlijk, omdat op deze my way of the highway ene beetje erg simplistisch nummer is en op mean streak stond er rook ene , ff denken,uehm... naja een 4 dus

avatar van notsub
Dit is een stap achteruit, maar het debuut overtreffen zou pas echt een voltreffer hebben opgeleverd. Open Fire opent prima en ook Black Tiger is een prima ernergiek nummer. De rest boeit me niet echt, al zijn Forever en Winds of Change nog twijfelgevallen.

avatar van glenn53
Ik denk dat je als debuut Earthshaker beschouwd, gezien je ervaringen bij dat album maar Black Tiger is hun 4e hoor en ook wel de moeite. Ze heten dan echter Yesterday & Today.

avatar van notsub
glenn53 schreef:
Ik denk dat je als debuut Earthshaker beschouwd gezien je ervaringen bij dat album maar Black Tiger is hun 4e hoor en ook wel de moeite. Zeheten dan echter Yesterday & Today.

Je hebt gelijk, nu herinner ik het me weer.

avatar van Jumpjet
Natuurlijk haalt Black Tiger niet het torenhoge niveau van het sublieme topalbum Earthshaker. Maar daarom nog lang geen kattenpis.
Forever is nog steeds een van de beste Y&T songs, vooral live. Eigenlijk maar 1 zwak moment: My way or the Highway.
Barroom Boogie is geestig en waarschijnlijk sterk autobiografisch..

avatar van Lonesome Crow
Nogal wisselende opvolger van het geweldige "Earthshaker".
Track 2,5 en 9 zijn ijzersterk maar 4,7 en 8 zijn nogal zwak.
De rest is gewoon goed maar meer als 3,5 ster kan ik dus al niet geven.

Meer melodieuze en commerciele elementen in dit album behoeden ervoor dat het een mindere kopie wordt van "Earthshaker", wat dat betreft staat het album wel op zichzelf.

Gelukkig zouden ze op de opvolger "Mean Streak" weer ijzersterk terugkomen.

wat is het nu, is 9 nu zwak of sterk

ik vind alleen 8 zwak , de rest niet

avatar van Lonesome Crow
Inmiddels aangepast, 9 ijzersterk !
Inderdaad is 8 het minste nummer van dit album.

avatar van vielip
Wederom een prachtalbum van Y&T. Het rijtje Earthshaker, Black tiger en Meanstreak is fenomenaal!! Op dit album misschien iets minder toppers vergeleken met die andere twee toppers maar er blijft genoeg moois over wat mij betreft. Ik vind de opener/intro juist eg goed passen als opbouw naar het overdonderende Open fire. Vind er niks opvullerigs aan eerlijk gezegd. Enkel My way or the highway en Barroom boogie blijven steken in het middelmatige. Al kan ik de humor in de tekst van laatstgenoemde zeker wel waarderen (en herkennen )

avatar van Kronos
Meerdere albums die ik vroeger als snotneus heb gekocht maar niet goed vond (te veel rock, te weinig metal wellicht) herontdek ik nu. Black Tiger is er daar een van; altijd als een miskoop op mijn maag blijven liggen maar nu vind ik 'm geweldig.

Het leuke is, hoewel ik het vroeger dus niet goed vond, ik toch elk nummer al heel goed ken. Want zo ging dat toen, ook 'miskopen' bleef je draaien, omdat je verder nog niet zoveel platen had.

avatar van vielip
Heel herkenbaar Kronos! Zowel het punt van 'niet metal genoeg' als het 'toch maar blijven draaien bij gebrek aan meer'

avatar van Kronos
Those were the days.

avatar van Edwynn
Zo'n tijd heb ik ook wel gehad. Maar sommige bands mochten wel en daar was Y&T er één van. De doorleefde stem van Meniketti en zijn herkenbare sologitaar vormen een baken in het van stevig naar luchtig uitwaaierende bluesy hardrockgeluid.
Een nummer als Forever scheurt er lekker overheen terwijl Don't Wanna Lose weer voorzichtig langs de hitparades tracht te huppelen. Dat maakt het wel afwisselend.

Maar dan Winds Of Change. Ademloos, sprakeloos. Geen woorden voor deze prachtige ontroerende powerballad. Ik vind hem eigenlijk nog veel mooier dan I Believe In You.

Ozric Spacefolk
Kronos schreef:

Idem ditto hiero...

De afgelopen jaren helemaal into Great White, Thunder etc.

Nu alles van Y&T aan het (her)ontdekken.

Gave plaat dit, doet een beetje Thin Lizzy meets Whitesnake aan...

avatar van viking1
Goed album van y&t.lekkere jaren 80 rock.heb de lp nog samen met in rock we trust die is wel wat minder maar wel ok.en heb de live cd yesterday &today live uit 91.deze black tiger uit 1982
Draai ik nog geregeld,moet hem nog maar es op cd kopen.prachtige nummers open fire,hell or high,
water,forever,black tiger,my way or the highway,winds of change.mooiste open fire en forever.goeie band hun latere werk heb ik niet meer gevolgd ooit wat van gehoord maar vondt ik niet interesant meer.geef mij maar het werk tot 91.

avatar van jailhouserocker1
He Viking1, als je dan toch aan het kopen gaat, wil ik je een tip geven: koop er meteen Earthshaker en Meanstreak bij. Dan heb je alle super cd's van Y&T

avatar van viking1
Ey jailhouserocker1 dankje voor het muziekale advies.
Zal die 2 albums(earthshaker en mainstreak op mijn lijsteje zetten en als ik ze voor n leuk prijsje
Tegen kom kopen.ben bezig mijn cd kolletie kompleet te maken(valt niet mee ,lukt waarschijnlijk ook niet,komt steeds wat nieuws bij ha)heb mijn gebrande cds weggedaan en de besten er van aant vervangen voor zo ver mogelijk en nog verkrijgbaar orgineel te kopen.
Een dure bezigheid,maar wel een leuke hobby,alles op zijn tijd.en mijn 200 lps nog op cd te kopen.
dan ga ik naar de 1000cd toe,het huis wordt te klein.
Maar ja muziek is ook zo verekte mooi,maar er is vast nog wel plaats voor de 2 y&t cds.
Long live rock n roll.

avatar van vielip
Ga je je lp's dan verkopen?? Zo ja; ik hou me aanbevolen!

avatar van viking1
Nee verkoop ze niet,ze zijn nog in prima staat.maar soms draaid een cdtje wat makkelijker weg.makkelijker in de auto.maar inderdaad er gaat niets boven het hifi stero geluid van een lp.
Maar er gaat wat meer tijd in zitten om een lp te beluisteren,moet ik voor in de stemming zijn ,maar de sharme van een lp is geweldig veel warmer geluid als een cd.mocht ik ze toch verkopen zal ik aan je denken vielip.berijp dat jij ook nog een liefhebber bent

Idd, een platespelert in de auto vind ik ook wat lastig

Idem liefhebber hier, Meanstreak en deze zijn 2 platen die ik absoluut nog op vinyl wil, de prachtige hoezen dingen daar zeker in mee

avatar van viking1
Je heb gelijk malle prachtige hoezen en boven dien geweldige muziek.althans black tiger,
Die lp heb ik.

Meanstreak is imo ietseipietsie minder (qua opzet wel identiek aan Black Tiger) maar nog steeds een dikke plaat

btw,waarom de lijn mbt hoezen hierna vrijwel gestopt is(de plaat erna in dezelfde stijl ) toen niet meer, weet ik niet, zonde iig

viking1 schreef:

Ik begrijp je helemaal! Kreeg alleen even de indruk dat je alleen nog maar voor cd's ging. Ik ga zelf ook absoluut voor vinyl maar inderdaad; soms is een cd makkelijker. Zeker in de auto