menu

Genesis - The Lamb Lies Down on Broadway (1974)

mijn stem
4,15 (694)
694 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Charisma

  1. The Lamb Lies Down on Broadway (4:55)
  2. Fly on a Windshield (2:47)
  3. Broadway Melody of 1974 (1:58)
  4. Cuckoo Cocoon (2:14)
  5. In the Cage (8:15)
  6. The Grand Parade of Lifeless Packaging (2:45)
  7. Back in N.Y.C. (5:49)
  8. Hairless Heart (2:25)
  9. Counting Out Time (3:45)
  10. The Carpet Crawlers (5:16)
  11. The Chamber of 32 Doors (5:16)
  12. Lilywhite Lilith (2:40)
  13. The Waiting Room (5:28)
  14. Anyway (3:18)
  15. Here Comes The Supernatural Anaesthetist (2:50)
  16. The Lamia (6:57)
  17. Silent Sorrow in Empty Boats (3:06)
  18. The Colony of Slippermen (8:14)
  19. Ravine (2:05)
  20. The Light Dies Down on Broadway (3:32)
  21. Riding the Scree (3:56)
  22. In the Rapids (2:24)
  23. It (4:58)
totale tijdsduur: 1:34:53
zoeken in:
4,5
Wie zingt deze niet uit volle borst mee?

(wat minder dan Peter, maar toch)

The Carpet Crawlers, Cuckoo Cocoon, In the Cage, The Lamia; allemaal topliedjes.

Wereldplaat en een compliment aan Jord.

avatar van Jord
5,0
Graag gedaan Desmond
't Zijn inderdaad echte toppers die je noemt. Met name The Carpet Crawlers en In the cage.

5,0
Hun meesterwerk, Peter Gabriël vervult hier een glansrol, en etaleert zich hier als een echte kameleon op het album, en geeft de songs een speciale tint, prachtige plaat die een surrealistisch verhaal vertelt over de fictieve persoon Raël die opgroeit in NY, en waarbij abstracte teksten, mooie en soms bevreemdende arrangementen hand in hand gaan.

beaster1256
Dit is voor mij de beste plaat (dubbellp) aller tijden en ik heb de live show nog gezien in 1975 dacht ik , ik was toen 19 jaar, het is een zeer moeilijke en ontoegankelijke plaat maar na een aantal luisterbeurten geeft ie zijn geheimen bloot, vor de prog en symforockers, dit is 'm het meesterwerk, alle nummers zijn goed, prachtige teksten en perfect gemuciseerd, het verhaal is surrealistisch enfin the best, en weet je 'the magical box' komt op 12 mei een optreden doen in belgie en ik heb tickets, dus op mijn 48 jaar ga ik nog eens gaan kijken en de show is met dezelfde attributen , kostuums, choreografie en de fantastische originele dia's hetzelfde als vroeger, kortom een meesterwerk , toch eeen beetje spijtig dat de originele groepsleden niet meedoen maar ja, je kan niet alles hebben.

4,5
Magistraal, al moet hij Selling voor laten gaan.
Prachtige teksten, schittrende muziek.
In the Cage, Carpet Crawlers, noem de favorieten maar op, zie o.a. hierboven, mee brullen ja

4,0
ik dacht dat de oude Genesis vooral 'selling' en 'trick' was, maar ik moet toegeven: wat een goeie plaat zeg ! Beste nrs zijn hierboven al genoemd. Ik sluit me daar graag bij aan. Voor mensen die houden van Floyd, Coldplay, Saybia, Marillion: besef dat dit de grondleggers zijn......kopen dus. Dit album krijgt 4 sterren.

3,5
Ik ben toch wel verrast dat deze plaat zo relatief onbekend is. Als ik iets lees over de absolute progklassiekers dan zie ik daar meestal staan Dark Side of the Moon (Pink Floyd) en The Lamb Lies Down on Broadway (Genesis). Maar kennelijk is Selling toch stukken populairder..

avatar van herman
Ik moet me ueberhaupt nog in de vroege Genesis verdiepen. Ben wel enigszins tot goed bekend met King Crimson, Pink Floyd en Yes, dat dan weer wel. Als ik weer eens in een 'progrock uit de 70s'-fase beland, zal Genesis zeker op het menu staan.

avatar van thyson
4,0
obsessed schreef:

Maar kennelijk is Selling toch stukken populairder..

Niet enkel populairder, volgens mij ook net iets beter en meer prog. The Lamb Lies Down on Broadway is eerder een experimenteel, vluchtig muzikaal kleurenpalet, terwijl Selling England het hoofdzakelijk moet hebben van de lekker lange meer bombastische progsongs a la Firth of Fifth. Wanneer mij zou gevraagd worden naar de essentiële progalbums dan zou ik toch volgende drie motherfuckers van platen naar voor schuiven: Genesis - Selling England by the Pound, Yes - Close to the Edge en Jethro Tull - Thick as a Brick.
Dark Side heeft overduidelijk progelementen maar sluit anderzijds meer aan bij de conventionele rockscene en is allerminst Floyd's meest progressieve album - wat echter niks afdoet van de sterkte van het album .

avatar van HiLL
3,5
Wanneer mij zou gevraagd worden naar de essentiële progalbums dan zou ik toch volgende drie motherfuckers van platen naar voor schuiven


Whahaa

Overigens is Selling geweldig!

3,5
Hm ik zei ook niet dat ik dat de beste progalbums vind, maar dat ik vaak lees dat de algemene consensus vaak is dat dat de twee essentielen zijn.

Maar kennelijk kijk ik dan op de verkeerde plekken.

avatar van ChrisX
4,0
Ik zou ook zeker The Lamb niet als essentieel willen bestempelen. Als er dan al een Genesis dat stempel moet hebben ga ik toch voor Foxtrot.

avatar van ChrisX
4,0
Ik zou ook zeker The Lamb niet als essentieel willen bestempelen. Als er dan al een Genesis dat stempel moet hebben ga ik toch voor Foxtrot.

3,5
Te lang, te veel tekst, maar met een aantal geweldige nummers.

Allmusic
Deze cd heb ik pas vrij recent beluisterd. Een aantal nummers kende ik al van live-albums en dan is het maar moeilijk wennen aan de langzamere versies hier. Voolopig gaat mijn voorkeur uit naar Selling, A Trick Of The Tail en Foxtrot.

5,0
Ik denk ook dat velen die dit beluisteren, een opvolger van selling verwachten, maar dit is natuurlijk totaal anders.
Mijn favoriete plaat ever!

5,0
Samen met Selling England By The Pound de meesterwerken van Genesis. Perfect vertolkt door de 'Musical Box'. Deze coverband had de beschikking over alle officiele dia's die Genesis in die tijd ook gebruikte tijdens hun shows. Er is sprake dat er plannen zijn dat deze formatie van Genesis weer bij elkaar komt.

abacab
het beste album van genesis???????

een vraag waar ik altijd mee worstel

"selling england" is voor mij het beste album maar daar moet bij opmerken dat "the lamb" bij mij op een heel ander niveau staat dit is voor mij een verhaal apart
alle albums van genesis zijn in losse nummers te beluisteren maar als je "the lamb" uit elkaar haalt houd je enkele zeer goede songs over, maar als je de tijd neemt en er voor gaat zitten om het hele album te beluisteren dan moet je het met mij eens zijn dat dit album aan absolute genialiteit grens

avatar van Paalhaas
3,5
Kan ik ook, identieke berichtjes plaatsen bij twee verschillende albums. Over welke van de twee heb je het nou eigenlijk in die laatste zin? Allebei?

p.s. En leer eens schrijven. Interpunctie maakt berichten stukken leesbaarder.

3,5
Die laatste zin gaat toch duidelijk over The Lamb Paalhaas, en als je goed had gelezen had je dat ook wel kunnen zien, hoewel het inderdaad wel wat vaag is.

dutch2
Maar wat die interpunctie betreft heeft Taalhaas gelijk.

shappy1010
Super man the lamb. Ik probeer altijd deze album te zien als de 5de symphonie van beethoven, als 1 lang muziekstuk dan individuele nummers, niet gek ook dat Genesis destijds de hele album te gehoren brachten live. Geloof het of niet, maar The Lamb is Collins' favourite album, alhoewel hij hierover zei dat hij moeite had om het 1 een keer te luisteren omdat er zoveel muziek en melodieen in zitten - dat voel ik een beetje net zo. Je kan er een levenlang nieuwe dingen in ontdekken. Mijn enige minpuntje zijn soms de te lange intervallen tussen de nummers, maarja live was dit het moment dat Gabriel zich moest verkleden.

ps. trouwens ook laatst ook live gezien door the musical box. Schitterend, die gasten zijn een tijdmachine.

avatar van Paalhaas
3,5
shappy1010 schreef:
Ik probeer altijd deze album te zien als de 5de symphonie van beethoven, als 1 lang muziekstuk dan individuele nummers.

Waarom de 5e van Beethoven?

beaster1256
inderdaad ' the lamb ' is the best , heb ook het concert gezien in de ab in brussel verleden jaar , en ze waren bijna even goed als de echte genesis waarvan ik ook the lamb live geizien hen in 1974 of 75 , en ik denk in het sportpaleis in antwerpen , ben nu 50 jaar en zo is de cirkel rond , heb ondertussen een 3500 cd's en nog zo'n 1500 lp's van vroeger en ik bespreek iedere plaat of cd , en ja , 'the lamb ' staat op 1
( gevolgd door berlin op 2 )
na 30 jaar is the lamb nog altyijd perfect en wie de box koopt van genesis , krijgt er een de live uitvoering integraal mee , een must

shappy1010
beaster1256 schreef:
en ik bespreek iedere plaat of cd , en ja , 'the lamb ' staat op 1
( gevolgd door berlin op 2 )


Ben effe benieuwd, Berlin? Je bedoeld Berlin van Metro?

avatar van IMPULS
5,0
Een document. Verhalend, en muzikaal. De belevenissen van Rael is een muzikale belevenis die je aan de platen (2 nl.) houdt. Soms een zwakker intermezzo, maar heel veel sterke songs. Te veel om te gaan noemen. Een totaalconcept. Altijd weer prettig om op te zetten.

avatar van Paalhaas
3,5
shappy1010 schreef:
(quote)


Ben effe benieuwd, Berlin? Je bedoeld Berlin van Metro?

Klik op beaster's naam en je ziet in zijn top 10 dat hij Berlin van Lou Reed bedoelt.

avatar van Flipper
4,5
Zoals meerdere schrijvers, worstel ik ook met de vraag: is Selling nu beter dan The Lamb?? The Lamd staat vol met prachtige muziek en avonturen. Selling heeft voor mij toch meer emotionele waarde omdat deze LP (toen nog), de kennismaking met Genesis was. Kwa muziek zijn beide albums het beste wat Genesis heeft gemaakt. Een van de hoogtepunten vind ik Anyway, zoveel mooie muziek in ruim 3 minuten!!
Ook Musical Box gezien en dat geeft je een perfect beeld hoe het toen was, blij dat er daar bij was.

5,0
Helemaal eens met de opmerkingen hier.
Selling (mijn all time nr 1 favoriet) zit net effe voor The Lamb.
Ook de 1e live LP is geweldig (beter dan de originele Nursery en Trespass en een deel van foxtrot)
Weet nog heel goed de LP bespreking uit muziekkrant oor van toen (denk dat ik die oor ook nog ergens op zolder heb liggen)
Het was een triple bespreking van: Gentle Ginat (Power and Glory), Yes (Relayer) en Genesis. The power and the Glory kwam als winnaar uit de bus.
Men was in het begin absoluut niet enthousiast over the Lamb, totdat ze live waren langs gekomen, toen ging ook de pers om..
Het is absoluut de minst toegankelijke , echter evengoed een pracht album.

5,0
Komt die musical box cover band dit jaar nog langs ?
Mooie toelichting op de the lamb op die site van het canadeze musical box.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:21 uur

geplaatst: vandaag om 01:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.