Trivium - Ascendancy (2005)

Label: Roadrunner

1. The End of Everything (1:21)
  2. Rain (4:12)
  3. Pull Harder on the Strings of Your Martyr (4:51)
  4. Drowned and Torn Asunder (4:17)
  5. Ascendancy (4:25)
  6. A Gunshot to the Head of Trepidation (5:55)
  7. Like Light to the Flies (5:41)
  8. Dying in Your Arms (2:53)
  9. The Deceived (5:12)
  10. Suffocating Sight (3:47)
  11. Departure (5:41)
  12. Declaration (7:00)
  13. Blinding Tears Will Break the Skies * (5:11)
  14. Washing Away Me in the Tides * (3:46)
  15. Master of Puppets * (8:06)
  16. Dying in Your Arms [Remix] * (3:05)
zalige distortion .. ik weet ze nu beter te apprecieren dan vroeger *3

avatar van AGE-411
De laatste nieuwe versies hebben Master Of Puppets als extra track (en nog een ander trackje). Ik had Master Of Puppets liever op The crusade gezien ( kwestie van metalcore en thrash te schijden), maar goed, het is nu zo. Gelukkig dat het zo is, nu staat er tenminste een goede track op. Na paar keer aandachtig luisteren stem enorm verlaagt:

@ the dudes van de eerste 5 posts:
de meest overschatte band van deze tijd. Niemand hoeft deze zooi. Binnen 2 jaar kent niemand dit nog (of wil niemand dit nog kennen).
Tip: Beste metalband van deze tijd is Mastodon, en die zijn stukken beter dan Trivium, dus ga uw tijd niet langer verliezen bij deze sukkels.

avatar van Genesis
Vraagje: Ik ben nu The Crusade aan het luisteren en ik hoor overal dat deze plaat heel anders is (deze heb ik nog niet gehoord). In welk opzicht dan? Is die harder?

Genesis schreef:

Thrash metal (zoals the crusade) en metalcore (als deze) is nogal een groot verschil hé.
Luister en hoor zou ik zo zeggen.

clutch
Wat een opgeklopte diaree is dit zeg, en dan wordt dit door sommige nog met Metallica vergeleken ook

Bobiej
clutch schreef:

The Crusade word met Metallica vergeleken, vette Metalcore als dit absoluut niet.

Heerlijke plaat, zeker de beste van ze =)
live vind ik ze iets minder, mja je kan niet alles hebben.

4.5*

clutch schreef:

Oops, heb ik dat gezegd? Dat neem ik dan toch terug, lekker strak plaatje, alleen niet altijd even boeiend. Zanger doet me af en toe ook denken aan een speenvarken of iets dergelijks..

suddenjob
geweldig album, geweldige band

zalig album

echt ik trivium !

het beste liedje is toch wel pull harder...

avatar van dennisrammstein
Zeker een leuk albumpje

Dit is echt hun beste album. Het album staat vol met echte toppers met Pull Harder On The Strings of Your Martyr als uitschieter:)

avatar van kaztor
Vind dit toch te standaard, maar de zang is wel geslaagd (lijkt ook op bepaalde andere zangers, vind ik toch..)

avatar van andnino
Vet album, met vette sound, al word je wel een beetje moe van die 'grunt-couplet/clean-refrein/mooi solo'tje/klaar' opbouw ook vind ik m wat te lang duren...
Die hardere sound paste ze wel, jammer dat ze dit op de opvolger niet hebben doorgezet.

avatar van baard8
vette plaat! heb hem vaak aan in de auto, ben dan ook een stuk eerder thuis dan anders

Dit plaatje ooit op de kop getikt voor 4 euro.
Vind het best eentonig af en toe maar er zitten een paar vette nummers tussen. Pull Harder is echt een geweldig nummer, die intro vind ik ook zo fucking vet.
Jammer inderdaad dat ze dit niet hebben doorgetrokken naar de volgende plaat, die is toch een stuk makker en klinkt allemaal wat commerciëler.
Ik blijf voorlopig wel Pull Harder luisteren

clutch
Toch wel een alleraardigst plaatje dit. Lekkere hakriffs (Rain) en de zanger begin ik ook steeds meer te waarderen (hoewel me die standaard overgang van brullen - clean soms nogal de strot uitkomt). Opvallend wel is dat nogal commerciele Dying in Your Arms dat daar ineens zo tussen in staat, hoe dan ook een goed nummer.

avatar van bennerd
Dying In Your Arms heerst inderdaad.

avatar van MuchTheSame
The Deceived heerst bij mij nogal , staat samen op nr. 1 met Pull Harder .... (dat nummer heeft wel erg gave drums)

avatar van MuchTheSame
AGE-411 schreef:

Tip: 1 van de betere metal core bands van deze tijd : Silent Civilian - Rebirth O...

Ik zou zeggen ; check ze , wie weet vind je ze wel gaaf

MuchTheSame schreef:

Ik zou zeggen ; check ze , wie weet vind je ze wel gaaf

Maar ik vind metal core ook nie zo bijzonder.
Een genre van 2 keer niets.

PriestMaiden
Ik ben niet voor metalcore. Maar dit vind ik wel goeie cd. The Crusade is wel beter en dat is echt geen Metallica-kloon.

Bobiej
Heb de CD dan eindelijk een keer in z'n geheel beluisterd, dacht na 'The Crusade' te merken dat het hele Trivium-hype wel een beetje afgelopen was...zag ze weinig in Aardschok, of in internetsites, maar ze zijn dus kennelijk weer helemaal terug met "Shogun". Wat ik daarvan heb gehoord bij The Unholy Alliance klonk zeker niet verkeerd, maar de vette Metalcore van dit album zullen ze niet meer worden ben ik bang.

Want dit klinkt goed! Strak, originele riffs, wel een flink aantal clichés die de kast uit worden getrokken (breakdowns...) maar dat hoort ook wel bij Metalcore.

Hoogtepunten voor mij zijn A Gunshot to the Head of Trepadition en Suffocating Sight, super vet!

PriestMaiden
A Gunshot to the Head of Trepadition, Rain, Pull Harder on the Strings of Your Martyr, Like light to the flies, Dying in your arms en het titelnummer zijn echt topnummers. Ik vermeerder mijn stem met een halfje

avatar van Soulmaggot
A Gunshot to the Head of Trepidation, Rain, Like light to the flies en Ascendancy zijn inderdaad topnummers. Ook Suffocating Sight en Drowned and Torn Asunder zijn super. Pull Harder on the string of your martyr vind ik minder. Maar de cd is wel zeer goed.

avatar van james_cameron
Tweede en vooralsnog beste album van de band. Bij de hernieuwde kennismaking valt op hoe hoog de mannen de lat voor zichzelf gelegd hebben. De orkaan die op deze plaat woedt hebben ze nog niet kunnen evenaren. Alles is hier aanwezig: sterke songs, spijkerharde produktie, bombast, melodie, geweldige zang, brute riffs, heerlijk gitaarwerk. En laat ik de geweldige drummer niet vergeten. Een absolute klassieker, wat mij betreft.

avatar van Joy4ever
Prachtig album. Wat kunnen die gasten spelen zeg . In tijden niet zo een goed gitaar- en drumwerk gehoord. De screams zijn ook fantastisch. Het enige minpuntje is voor mij de cleane zang. Dat haalt voor mij de vaart eruit. Voor de rest een topband. Heerlijk.

stuart
Alweer afgeknapt op de te erge 'schreeuwzang'......jammer toch vaak; voor mij weer een té storende factor om het album echt te beluisteren.

avatar van andnino
Er is ook een heleboel metal zonder schreeuwzang hoor

stuart
Die heb ik al , maar de 90's en vooral dit decennium ken ik qua Metal nauwelijks en dan lees ik iets en probeer het; er zal ongetwijfeld wel eens wat voor mijn voeten komen, wat me qua zang wel ligt. Maar niet te veel, want ik heb er wel voldoende zo eigenlijk en mag ook graag naar wat andere muziek luisteren.