Depeche Mode - Playing the Angel (2005)

Rock / Electronic
Label: Mute

1. A Pain That I'm Used To (4:11)
  2. John the Revelator (3:42)
  3. Suffer Well (3:50)
  4. The Sinner in Me (4:55)
  5. Precious (4:10)
  6. Macro (4:02)
  7. I Want It All (6:10)
  8. Nothing's Impossible (4:21)
  9. Introspectre (1:42)
  10. Damaged People (3:28)
  11. Lilian (4:46)
  12. The Darkest Star (6:55)
  13. Free * (5:11)
  14. Waiting for the Night * (4:19)
avatar van c-moon
Oei, wat een afschuwelijke hoes? Hopelijk gaat de muziek beter zijn...
Kijk eigenlijk wel uit naar deze nieuwe release...

Dit is inderdaad een oerlelijke hoes.
Hoe komen ze erop?
Ook ik ben zelf erg benieuwd hoe de nieuwe cd gaat klinken, hopelijk weer beter dan hun vorige cd "Exiter", die ik alles behalve exiting vond.
Maar mocht het tegenvallen, wat ik niet hoop, dan heeft Depeche Mode in iedergeval nog een hoop goede nummers die ze ooit gemaakt hebben, want in feite hebben ze zich allang bewezen dat ze een fantastische band zijn, en ik volg ze dan ook al bijna meer dan 20 jaar.
Maar één ding is zeker live zullen ze waarschijnlijk zeker niet tegen vallen, en ik kijk dan ook al uit naar hun concert op 26 Maart in Ahoy-Rotterdam waar ik ook aanwezig zal zijn.

avatar van c-moon
Hallo Soundwave,

Ik vond eigenlijk EXciter wél ok... en ja ik kijk ook uit naar hun optreden, Antwerpen dan, eind januari...

De single Precious vind ik best ok moet ik zeggen. Ik verwachtte niet echt veel meer van dit album maar nu word ik toch wel weer lichtjes benieuwd.

Over het album"Exiter" verschillen we dan in mening c-moon maar ik kijk ook zeker uit naar hun optreden, ik ga ze voor het eerst zien, dat beloofd wat.
Hun nieuwe single 'Precious' klinkt ook best redelijk, alvast beter dan 'Dream on' van hun vorige cd.

SoundWave schreef:

Exiter was voor mij de eerste tegenvaller in die 20 jaar dat ik ze volg. Hopelijk wordt dit weer wat en slaan ze in Ahoy Exciter lekker over.

avatar van titan
titan (crew)
Exiter vind ik juist 1 van hun betere albums van de laatste jaren, vooral vanwege de verfrissende productie. Precious vind ik juist erg tegenvallen, veel minder sterk dan Dream on.

avatar van Hermy
Ik sluit me helemaal aan bij de heersende meningen; het is een tergend lelijke hoes.
De single Precious klinkt daarentegen veelbelovend. Heel herkenbaar Decepeche Mode, maar toch eigentijds.

Ik zag gisteravond de clip van Precious op MTV, heel mooi gedaan. Met het nummer heb ik (hoewel het zeker een voldoende scoort) een beetje het gevoel dat het nergens heen gaat. Het deuntje is helemaal aan het eind nog precies hetzelfde als aan het begin..

Leuke single, ik hoop alleen op een remix van gollem

nog niet veel beluisterd maar eerste indruk is niet positief geen sterke melodie beetje expirimenteel maar wel echt depeche mode ......................

sterling schreef:

Het is een ander album dan voorganger Exciter, maar zeker net zo sterk. Over het geheel is het wat minder poppy en iets meer experimenteel en electronisch. Ik ben erg positief (2 maal beluisterd tot nog toe) en kan haast niet wachten tot 26 maart 2006...

avatar van andré
o ja, en ik vind het trouwens wél een fantastische hoes, net als bijna alle DM-albumhoezen

avatar van henrico
Ik heb Depeche Mode nooit echt gevolgd; ik weet alleen dat ik Enjoy The Silence (ik was toen 15) een geweldige single vond. Ik heb een paar nummers van de nieuwe cd gehoord en ze bevallen me wel. Die noise op sommige momenten hoeft van mij eigenlijk niet zo, maar op de een of andere manier stoort het niet. De songs intrigeren.

andré schreef:

dat niet kunnen wachten tot 26 maart komt me dan weer helemaal bekent voor

avatar van bas
bas
als Precious een voorbode is van het hele album, belooft het iets moois te worden...

M37
heb meerdere keren moeten luisteren. maar nu langzaam begint het voor mij toch een goed album te worden.
veel luister plezier

avatar van 93.9
Heerlijke depri album!
Super goed.
Alleen Damaged People heeft veel weg van Something van de Beatles.
Moeten ze eigenlijk George Harrison de credits voor geven.
Iemand dit ook opgemerkt of ben ik de enige?

^OVandaag de nieuwe cd gekocht !!!! ben erg benieuwd.

Kan ook echt niet wachten op de concerten..

1 keer naar ahoy en 1 keer naar Parijs !!!!!

Jammer ik heb de kaarten gemist... Wilde ook wel graag...

avatar van VanDeGriend
Goede genade zeg...dit jaar een truckload aan cds uitgecheckt..en wat denk je. De beste plaat van 2005 wordt gewoon gemaakt door oude helden.

Onwaarschijnlijke revanche. Ben blij dat ik die kaarten niet gemist heb.

Misschien dat ik dit nog veel meer moet gaan horen om het met je eens te zijn.
Op de een of andere manier lukt het me nog steeds niet om goed in dit album te komen.
Wat obsessed zegt over de single Precious heb ik een beetje bij het hele album: het zwalkt een beetje: de nummers hebben geen richting voor mijn gevoel.
Het klinkt dan wel vertrouwd en toch ook behoorlijk donker; ik mis dat richtingsgevoel te veel.
Voorlopig blijf ik dan ook op 3,5 steken, maar de tijd zal het moeten uitwijzen (gevoelsmatig zeg ik dat er meer in zit na verloop van tijd).

Ligt het trouwens aan mij? Ik hoor in Damaged People wel heel erg stukken uit Andrew LLoyd Webbers I Don't Know How to Love Him

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als aERo bij deze cd. Bij mij overheerst de teleurstelling vooralsnog, omdat ik Playing the angel een stap terug vind. Een paar leuke nummers, dat wel, maar als geheel te vlak, niet verrassend en niet uitdagend genoeg. Het klinkt ook niet echt alsof de heren erg geinspireerd waren of er veel zin in hadden.

Favourite
Precious is the must C op mtv deze week, lekker nummer!

titan schreef:

@Aero en Titan

Ja dat gevoel had ik nou meer bij Exiter, een album dat jij juist erg kan waarderen. Playing the Angel klinkt in mijn optiek een stuk coherenter en bovendien valt me op dat de productie strakker is. Songs vind ik stuk voor stuk prima, en fraai ingekleurd met electro trucs, en dat is lang niet op alle albums van DM het geval. Een stap terug herken ik niet tenzij je bedoelt dat terug gegrepen wordt naar t geluid van Songs of Faith and Devotion..niet geheel toevallig ook in mijn persoonlijk Top 10.

Je weet nooit hoe een album na een jaar nog bevalt maar, als DM kenner, gok ik er op dat dit een favoriet gaat blijven. Vandaar, zo vroeg in het seizoen, toch de volle mep. 5* Das precies 2 x de score die ik voor Exiter heb gegeven. (voordat ik beticht wordt van idolaat gedrag.. )

avatar van andré
In mijn eerdere bericht heb ik toch iets té enthousiast gereageerd, bij nader inzien is dit toch wel een stuk minder dan voorganger Exciter. Playing The Angel klinkt over het algemeen wat lomper, rauwer in vergelijking met het meesterlijk langzaam onderhuids kruipende Exciter.
Maar toch: lager dan 3* kan ik DM niet geven, want er valt evengoed genoeg te genieten op dit album

Overigens sta ik er van te kijken dat Precious al in de vaderlandse Top-40 staat. Ik had dat van DM eigenlijk nooit meer verwacht.

Ja daar stond ik ook van te kijken. Tijdje geleden dat er een goed nummer in die lijst stond

Depeche Mode in de top-40?.......Eindelijk gerechtigheid!

avatar van 93.9
SoundWave schreef:
Depeche Mode in de top-40?.......Eindelijk gerechtigheid!

DP heeft aardig wat keren de TOP40 behaald.
In de tijd dat die hitparade nog iets voorstelde.
Het was de tijd van: Wow, goede plaat. Ben even naar de platenzaak om 'm te halen.
Nu leeft dat allemaal niet meer.
Zou best kunnen dat ze in de top 10 staan.
Ach bijzonder?
Nee, als 1000 fans besluiten om allemaal de single te kopen staan ze in een mum hoog genoteerd.
Alleen op letten dat dat niet gebeurd als de NixFactor z'n singletje uitbrengt.

Overigens lijkt Damaged People idd op I Don't Know How To Love Him ipv Something, waar ik eerst aan dacht.
Daar over gesproken vind ik Suffer Well weer iets hebben van Show Must Go On van Queen.

Blijf het keer op keer prachtig vinden.
Beste album in jaren!!!!!

Pas begonnen met luisteren. Laat ik zeggen dat ik het openingsnummer erg vet vind, en de single Precious typisch Depeche Mode heb-ik-dat-al-eerder-gehoord vindt. Maar ben nog niet eens klaar met de eerste goeie luisterbeurt.