AC/DC - Let There Be Rock (1977)

Australiƫ
Label: Albert

1. Go Down (5:20)
  2. Dog Eat Dog (3:30)
  3. Let There Be Rock (6:12)
  4. Bad Boy Boogie (4:29)
  5. Overdose (6:03)
  6. Problem Child * (5:24)
  7. Crabsody in Blue (4:39)
  8. Hell Ain't a Bad Place to Be (4:20)
  9. Whole Lotta Rosie (5:27)
Een van de "mindere" van AC/DC, maar nog altijd goed. Vooral 'Whole Lotta Rosie' en 'Let There Be Rock' zijn topnummers.

avatar van Lying Mouth
Een van de mindere Hier is duidelijk sprake van een generatiekloof.

Ik kan me weinig albums herinneren die op het moment van uitkomen een grotere impact op mij gehad hebben. Jaren meegebruld op alle nummers. En naast de eerder genoemde toppers wil ik toch ook zeker Bad Boy Boogie en Problem Child (hoe herkenbaar toen ) toevoegen.

Melkor schreef:
Een van de "mindere" van AC/DC, maar nog altijd goed.

Begrijp ik niet . De beste AC/DC plaat allertijden . Absoluut hoogtepunt: OVERDOSE!!!

Inderdaad ,bovendien is het nog niet genoemde Dog eat Dog
ook een te gek nummer !

met vriendelijke groet the viking

avatar van avdj
Beluisterd op bol.com en het klinkt erg goed.
Veel beter dan Back in Black als je het mij vraag, de nieuwe zanger vindt ik een te krijserige stem hebben.
Maar ja, de prijs hè...

avatar van the viking
Brian Johnson is geen slechte zanger maar komt mijn inziens niet in de buurt van Bonn Scott! Qua stem en al helemaal niet wat uitstraling betreft ,die wat dat betreft uniek was !

Voor de nieuwsgierige mensen die houden van de muziek van ACDC kan ik van harte de muziek dvd Family Jewels aanbevelen( ook op cd) Dvd 1 met Bonn Scott
Dvd 2 met Brian Johnson

met vriendelijke groet

the viking schreef:

Dvd 2 met Brian Johnson

Ik sluit me van harte aan bij deze spreker. Family Jewels is inderdaad een hele fijne dvd waarin het hele oeuvre van AC/DC langs komt. Ik heb wel duidelijk voorkeur voor dvd 1 met Bonn Scott.
Trouwens jammer dat je bij MuMe geen stem kan uitbrengen op dvd's.

avatar van Eddie
Mijn voorkeur voor zangers gaat in het geval van AC/DC ook wel uit naar scott, echter de nummers die ze met johnson maakten die doen zeker niet onder voor het oudere werk, platen zoals deze, maar ook Razors edge en stiff upper lip zijn toch zeker geen slechte platen.

Hans Brouwer schreef:

Trouwens jammer dat je bij MuMe geen stem kan uitbrengen op dvd's.

Helaas nog niet.je kunt echter wel je persoonlijke top 10 dvd's plaatsen in het topic Toplijsten en favorieten !

met vriendelijke groet the viking

leroy*

wou net zegge

avatar van avdj
In z'n geheel beluisterd en het is een erg sterk album. Problem Child, Overdose en Whole Lotta Rosie vindt ik de betere van het album maar eigenlijk zijn er geen zwakke punten te noemen. Is dit nou dé AC/DC? Ken pas vier albums namelijk.

Is dit nou dé AC/DC?

Daar gaan we weer............ Wat Deep Purple in Rock is voor Deep Purple, Tubular Bells voor Mike Oldfield, Moontan voor Golden Earring, Invisible Touch voor Genesis, Queen II voor Queen enz. enz. enz., dat is "Let there be rock" voor AC/DC. Hun meest superieure album

avatar van avdj
Dan heb ik bij deze dus hun meesterwerk ontdekt. Maar ik dacht dat Back in Black hun hoogst aangeschreven plaat was? Die is overigens met de tweede zanger, dus misschien bedoelen ze dat.

avatar van Hans Brouwer
AC/DC heeft meerdere goeie cd's gemaakt. Back in Black, Power Age, For those about to rock, Highway to hell, allemaal hele acceptabele cd's. Let there be rock is echter hun meesterwerk. Zoals je zelf schreef avdj, een album zonder zwakke punten!!
Persoonlijk vind ik de albums met zanger Bon Scott wel de lekkerste AC/DC albums!

voor mij is dit toch het album van "Whole Lotta Rosie".
verder niets bijzonders.
waar Deep Purple In Rock bijvoorbeeld niet alleen het album van "Child In Time" is, maar helemaal hoogstaand.

ettettummu schreef:
voor mij is dit toch het album van "Whole Lotta Rosie", verder niets bijzonders.

Tja, dat kan

avatar van avdj
Vreemd, wanneer heb je dit album voor het laatst geluisterd ettettummu? Het bevat echt veel meer goeds dan alleen WLR.

ettettummu schreef:
voor mij is dit toch het album van "Whole Lotta Rosie".
verder niets bijzonders.

Let there be Rock,Dog Eat Dog en Overdose zijn klassiekers van de bovenste plank hoor !

avatar van avdj
Gewoon nog eens proberen ettettummu.

oh, ik heb het album hier thuis liggen; vaak genoeg gedraaid.
als WLR er niet op stond, zou ik 'm afgeven, denk ik

avatar van avdj
Vreemd. Zelf vindt ik het album erg evenwichtig.
Waarschijnlijk is het gewoon je smaak niet.

avdj schreef:

In principe hun derde zanger.
Want Dave Evans was hun 1ste maar voor korte duur.

ej echt wel een donders goed album ik heb eeen 4,5 gegeven.
vooral let there be rock eeen fantasties nummer

Joy
een van de minder albums?

let there be rock en rosie op 1 album,zit je al op 3,5

avatar van wolf
'whole lotta rosie'
Het beste album van AC/DC zonder twijfel.

Bobiej
avdj schreef:
Beluisterd op bol.com en het klinkt erg goed.
Maar ja, de prijs hè...

Nieuwe zanger? Ach ja... hij zit er ook pas 26 jaar bij

avatar van avdj

Inmiddels is mijn mening wat veranderd.
Beide albums heb ik en Back in Black vindt ik de betere.

Joy
en de nieuwe jovink lijkt verassend veel op let there be rock

ach, who cares

goed gejat

Ik heb dit album ook gekocht.Vind het wel minder dan bijvoorbeel Powerage.Let the be rock is wel een liedje die ik echt super vind.Hell Ain't a bad place to be heeft gewoon iets speciaals.

jdb
Geniaal album!!!
Revolutionair voor de rock!!
Hulde aan Bon Scot (R.i.p)