Judas Priest - Point of Entry (1981)

Label: CBS

1. Heading Out to the Highway (3:47)
  2. Don't Go (3:18)
  3. Hot Rockin' (3:17)
  4. Turning Circles (3:42)
  5. Desert Plains (4:37)
  6. Solar Angels (4:04)
  7. You Say Yes (3:29)
  8. All the Way (3:43)
  9. Troubleshooter (4:00)
  10. On the Run (3:48)
  11. Thunder Road * (5:12)
  12. Desert Plains [Live] * (5:05)
avatar van vielip
Zeker niet snel vergeten! Staan genoeg geweldige nummers op. Desert plains, Solar angels, Heading out to the highway, Don't go en You say yes reken ik daartoe. De rest is aardig. Het album verzuipt een beetje tussen de releases hiervoor en erna. En dat is jammer. Geen klassieker maar toch zeker een album dat gehoord mag worden.

Deranged
Het is misschien wel mijn favoriete Priest plaat.

avatar van goldendream
Blij te lezen dat iemand dit hun beste album vindt. Ik vind dat niet, maar geef die plaats aan hun debuutalbum Rocka Rolla. Ook een ondergewaardeerd album.

Over dit plaatje dan:
- 2 toppers: nummers 1 en 5
- 4 goede songs: nummers 2, 3, 4 en 6
- 4 miskleunen: nummers 7, 8, 9 en 10

Anders gezegd: een typisch JP-album. Er is een reden waarom ik Iron Maiden veel hoger inschat.

Voorlopige tussenstand:
1 Rocka Rolla (3,5)
2 Sad Wings of Destiny (3,25)
3 Point of Entry (3)
4 Killing Machine (3)
5 British Steel (2,75)
6 Sin After Sin (2,75)
7 Stained Class (2,5)

3 sterren

Deranged
De mooie cover hier overigens afschuwelijk afgebeeld geeft ook goed de vibe van plaat weer denk ik iets met een lichtstraal die het donker breekt is het hun beste dat hoor je mij niet zeggen maar wel mijn favoriet waarschijnlijk dit lichtvoetige zijstapje van de groep.

avatar van goldendream
Inderdaad een mooie hoes!