chevy93 schreef:
Voor mij is dreampop dan ook wél een redelijk duidelijk genre waarin ik goed in kan schatten wat voor soort muziek het is. En dan levert iets als shoegaze natuurlijk een andere belevenis op dan de jazz-light van deze plaat, maar de muziek is m.i. in essentie een beetje hetzelfde
I doubt it, anders doe je zo een uitspraken niet. Daarbij dit album wordt zeker niet vergeten onder de essentiele dream pop platen, anders zat ik het nu niet te luisteren. Al is het duidelijk dat dit onderbeluisterd wordt op deze site, maar dat zal meer aan de smaak van de gebruikers van de site of een probleem binnenin de Benelux situeren die sowieso dit genre + shoegaze vaak vergeten.
Vervolgens insinueren dat Cocteau Twins enkele mooie singles heeft. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een slechte single van hen gehoord, en eerlijk dat kunnen er heel weinig zeggen. Al betekent dat ook soms dat men niet genoeg experimenteert of inventief is. Maar bij de Twins is dat niet het geval. Idem voor Slowdive en dit album, de Twins en Slowdive vergelijken met elkaar is ook erg pijnlijk. Ze vallen wel allen onder dream pop (of shoegaze dat in een adem genoemd wordt), maar styllistisch zijn ze alle drie erg verschillend. De Twins hebben ook hun oorsprong uit gothic rock en post-punk, dus zijn ook niet uitsluitend dream pop. Dat komt pas naar boven in hun latere albums met Heaven or Las Vegas als bekendste plaat.
Dit is veel rustiger en slomer (dan Slowdive of de Twins), dat is al het meest belangrijke verschil. Ik kies liever voor iets harder, maar kan sloom ook wel verdragen in de meeste gevallen, doch niet altijd.
Maar de muziek is totaal niet hetzelfde. Ik weet echt niet waar je dat vandaan haalt. Het is niet omdat het binnenin hetzelfde genre valt dat het in essentie hetzelfde is. Binnen dream pop en shoegaze is er gigantisch veel diversiteit, of gaan we Grouper ook vergelijken met Alcest en Japanse shoegazebands als Yuragi?