Als je van tevoren had gedacht dat de radio nou niet bepaald een spannend onderwerp zou zijn om een hele plaat mee te vullen, dan is dat natuurlijk buiten de heren van Kraftwerk gerekend, die van iets eenvoudigs als het nieuwsbericht een kosmische happening weten te maken en teksten schrijven die zo simpel zijn dat je je afvraagt hoe ze in godsnaam zo leuk kunnen zijn. Ook de hoes is treffend in zijn eenvoud: de voorkant is de voorkant van een radio met de naam van het album en "Kraftwerk" erop; op de achterkant is zelfs geen enkele referentie aan de band te vinden (behalve de platenmaatschappij), we zien slechts de achterkant van de radio inclusief instructies om de plaat op het juiste volume aan te sluiten.
Het intro van de eerste helft is precies datgene wat de titel belooft: harde tikjes doen het vermoeden ontstaan dat óf de platenspeler óf de plaat het begeven heeft en zorgen voor paniek, wat geluidseffecten later blijkt het echter om een geigerteller te gaan, er is niets aan de hand en we kunnen rustig weer gaan zitten. We worden getrakteerd op een lekkere dikke bas die het nummer Radioactivity inleidt, terecht een klassieker, hoewel het nummer iets te lang doorneuzelt. Ook Radioland is een erg leuk nummer, met goedgemikte effecten die 1 op 1 de tekst uitbeelden en het trippy nummer een extra dimensie meegeven.
Volgt het iets mindere Airwaves; dit te vrolijke nummer is te lang en lijdt onder een bepaalde zeikerigheid.
Kant 1 wordt afgesloten met Intermission en News; bliepjes leiden een aantal net niet verstaanbare stemmen in, die gemengd worden met nog meer bliepjes. Vage toestand, maar daarom niet minder leuk.
Kant 2 begint met een even abstracte als spannende robotstem, die verklaart de "Voice of Energy" te zijn. Hierna vertelt een stem met veel (!) echo dat hij de antenne is: het nummer wordt ondersteund door een prettige hoeveelheid bas en een bescheiden hoeveelheid synthesizerkabaal.
Het saaie Radiostars duurt dan echter weer 3 minuten te lang. Een piepgeluid blijft niet eeuwig spannend. Uranium slaagt er wel in om sfeervol te zijn: de gruizelige robotstem (compleet met Duits accent) beeldt het radioactieve mineraal in anderhalve minuut erg sfeervol uit.
De plaat wordt waardig afgesloten met de prima nummers Transistor en Ohm Sweet Ohm; het eerste is een kort beatloos stukje geinige synthesizers, het tweede is een swingend nummer zonder vocals (afgezien van het begin) dat ook zeker geen kwaad kan.
Over het algemeen een sfeervolle, leuke plaat, hoewel soms ietwat langdradig. Kraftwerk laat hier horen dat ze hun bliepjes en synthesizers beheersen, en dat ze daar een goed album mee neer kunnen zetten. Alleen Airwaves had niet gehoeven.