CYNE - Time Being (2003)

Label: Botanica Del Jibaro

1. Intro (0:30)
  2. Nothing's Sacred (2:04)
  3. Papermate (3:11)
  4. Steady (3:03)
  5. Interlude (0:56)
  6. 400 Years (Revisited) (2:50)

met Blak Lungz

13. Out of Time (2:58)
  14. Outro (1:54)
  15. Spoken For * (3:27)

met Soarse Spoken

16. Out of Time [Manuvers Remix] * (3:06)

met Manuvers

17. First Person [Enoch Remix] * (2:42)
  18. Due Progress [Speck Remix] * (3:03)
  19. Midas [Live @ Common Grounds, February 2nd, 2003] * (3:23)
avatar van MurryMusic
nega schreef:
papermate

wat is daarmee?

nix mis mee,
mijn favo op dit album:)

First Person de mijne

avatar van nega
yeah die is ook nice, weetje toevallig waar die sample van is?? want ik ken hem eigenlijk van een paar turkse films.

avatar van Korhymes
Steady moet een van de mooiste tracks ooit gemaakt zijn, ik krijg er elke keer weer kippenvel van. Wat een beat, die bassline klinkt zo hard maar toch zo zuiver in combinatie met de aparte sample. En dan een van de mooiste teksten ooit gemaakt, vooral van Cise Starr. Je moet wel goed een paar keer luisteren om alles te snappen, want hij flowt em kapot snel en gebruikt best moeilijke woorden, maar zodra je alles doorhebt heeft het zo een mooie boodschap.
Ik moet de rest nog allemaal een paar keer beluisteren maar Steady, First Person en Papermate zijn allemaal stuk voor stuk 5 sterren tracks ;D

Hmm steady? Die heb ik niet. Ik zie nu dat ik een andere tracklist heb, eentje met 19 nrs en meer interludes. Anyway, heerlijk album. First Person en papermate zijn wel de 2 beste tracks tot nu toe. Nog een paar keer luisteren en dan geef ik mijn beoordeling.

avatar van Osiris Apis
Osiris Apis schreef:
Op de Japanse versie staat Steady er niet op.
En heb je ook allemaal interludes.

Social_Mask
Wat is dit toch een heerlijk album! Die beats, die raps (Cise Star is echt de beste rapper ooit).. dit is puur genieten. Het album begint ook ijzersterk met de geweldige beats van Nothing's Sacred en Papermate en dan die teksten.. En een nummer als First Person behoort in het rijtje van de beste nummers ooit.. Hier is echt geen zwak nummer op te bekennen. Enige reden dat ik dit niet in m'n top10 stop is omdat de andere albums simpelweg nét wat beter zijn, maar veel scheelt het niet. Prachtig..

Op de MySpace van Cise Star kun je wat nummers van hem beluisteren. Zeker doen! Er staat een nummer genaamd Adrift wat naar mijn mening behoort tot de top 5 beste hiphop nummers ever.

avatar van Boris91
Dit was zo'n beetje het eerste album (nederlandstalig uitgezonderd) uit het nieuwe millenium die ik echt waardeerde. Nu na lange tijd weer eens geluisterd, damn wat is Cise Star toch een gruwelijk fijne rapper.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat is dit een geniaal album zeg! Ik ken het al een hele tijd en ik luister het erg vaak, vandaag is het kwartje helemaal gevallen en staat mijn belsuit dat dit album van mij 5* krijgt vast. De producties zijn om te smullen; ze zijn veelzijdig, zorgen voor een prachtige rust en behoorlijk soulvol (kortom de liefde waarmee ze gemaakt zijn is in mijn huiskamer voelbaar). Daarnaast zorger Cise Star en Akin (twee van de beste MC's die ik ken) dat het juiste gedaan wordt met de producties. Met geweldige teksten en prachtige flows vullen ze Time Being prachtig op. Het is dan ook een echt meesterwerk geworden .

Social_Mask
Fok 't, gewoon in m'n Top10.

Briljant album, waar werkelijk elk nummer van uitzonderlijk hoog niveau is. Beats zijn helemaal mijn smaak en met rappers als Cise Star en Akin heb je toch zo een classic.

avatar van -d-
-d-
Weet iemand waar ik deze album kan krijgen?
Bedankt...

Probeer de Discogs shop of Ebay eens.

avatar van hiphopmaster
Albums van CYNE zijn sowieso lastig te vinden. Dit is dus de eerste die ik heb en dat bevalt heel erg goed. Toch nog maar even beter mijn best doen om alles te krijgen van deze gasten, want tering......wat is dit lekker zeg. En als ik MM moet geloven, dan hebben ze ook nog geen slecht (lees: minder) album gedropt.
Alles klopt aan dit album, heerlijke beats, goede raps en het stoort mij totaal niet dat het zo'n kort gebeuren is.
First Person, Steady, Nothing's Sacred en 400 Years zijn mijn favorieten. 4 dikke vette sterretjes!

avatar van FlyLo
In First Person:

'Got a call from Akin and we formed the group CYNE *hello* '

Ben ik de enige die spontaan moet (glim)lachen bij dat 'hello'-stukje op de achtergrond?

RedLightCityBoy
Ja, jij bent toch echt de enige.

avatar van FlyLo
RedLightCityBoy schreef:
Ja, jij bent toch echt de enige.

FlyLo schreef:

Oke, ik beken. Ik moet er zo nu en dan ook wel eens om grijnzen.

avatar van MAS
MAS
hiphopmaster schreef:

Op www.hhv.de kun je het 2de en 3de album + 2 ep's kopen. Verzenden kost 6 euro en meestal heb je binnen een week binnen.

Echt een geweldig album! Ga nu het 2de album maar eens checken.

avatar van hiphopmaster
Toevallig vorige week wat weten te bemachtigen van CYNE. Maar zeker weten is dit materiaal om origineel in de kast te hebben. Dus ik ga binnenkort maar eens wat bestellen. Thanks voor de tip MAS!!

avatar van Devoo
Hip-Hop, het is een genre die ik eigelijk een beetje uit het oog verloren ben. Vroeger luisterde ik niets anders. Nas, Wu-Tang Clan, Outkast, Eazy E, Ice Cube, N.W.A., 2pac, The Notorious B.I.G. en nog veel meer. Dat waren vroeger mijn favoriete artiesten. Na een tijdje is mijn liefde voor Hip-Hop een beetje verloren gegeaan en ben ik steeds hardere muziek gaan luisteren, tot ik zelfs aan de Death Metal was geraakt. Natuurlijk heb ik nog altijd respect voor goede Hip-Hop albums, en dit is er zeker één.

Het is al een lange tijd geleden dat ik me heb verdiept in een Hip-Hop plaatje, maar deze opzoeken was zeker een goed idee. Wat een fantastische plaat! Ik heb vernomen dat er twee versies zijn van dit album, en ik heb ze dan ook alletwee opgezocht, zodat ik zeker niets zou missen. De versie die ik het beste vindt, is die met 14 tracks en Steady erop.

De beats op dit album zijn werkelijk waar fenomenaal. Zo aangrijpend, het doet me echt iets! Fantastisch gebruik van samples, die het geheel echt wonderbaarlijk mooi maakt. Echt perfecte producties. De flows van de rappers zijn ook zeer goed, zeer fijne stemmen om naar te luisteren en nergens over de top. Tekstueel weet dit album mij ook zeker te bekoren.

Favoriete nummer is zonder twijfel Steady. Maar nummers zoals Self Examine, Nothing's Sacred, Papermate, ... zijn ook zeker voor te smullen. De interludes zijn niet storend op dit album, en de speelduur is net perfect. Niet te lang, wat er voor zorgt dat je aandacht het hele album lang erbij blijft.

avatar van Rhythm & Poetry
En zo is het maar net .

avatar van Devoo
Bedankt trouwens dat je mij deze hebt laten recenseren, nu ken ik er een geniaal album bij!

avatar van -d-
-d-
Eindelijk binnen. Wat een goed gevoel om zo'n zeldzame album in bezit te hebben

avatar van discipline
Wat is first person toch een verschrikkelijk mooi nummer en er wordt ook heerlijk over heen gerapt jammer dat het nummer zo kort is en dat het nummer erg kut eindigd

Rene1979
Ik heb binnekort de japanse versie in bezit.
Ben ik erg blij mee want dit album is gewoon bijna niet te vinden.
De meeste goede hip hop wordt in Japan uitgebracht.
Simpelweg omdat ze daar meer in een land verkopen dan over de rest van de wereld.
Die jappaners hebben iig veel verstand van wat goede hiphop is.
Heb zometeen alle drie de Cyne albums in bezit

via waar heb je hem ?

avatar van Osiris Apis
Jammer dat op de Japanse versie geen 'Steady' staat.

Rene1979
In japan kan je hem bestellen via HMV.CO.JP

ja jammer dat steady er niet op staat maar dan heb ik hem eindelijk wel origineel. En first person staat erop en das mijn favo

avatar van Jurrien
Dit album klink na de 1e luisterbeurt al geweldig, weet iemand of ik ergens de lyrics kan vinden?