CYNE - Time Being (2003)

Label: Botanica Del Jibaro

1. Intro (0:30)
  2. Nothing's Sacred (2:04)
  3. Papermate (3:11)
  4. Steady (3:03)
  5. Interlude (0:56)
  6. 400 Years (Revisited) (2:50)

met Blak Lungz

13. Out of Time (2:58)
  14. Outro (1:54)
  15. Spoken For * (3:27)

met Soarse Spoken

16. Out of Time [Manuvers Remix] * (3:06)

met Manuvers

17. First Person [Enoch Remix] * (2:42)
  18. Due Progress [Speck Remix] * (3:03)
  19. Midas [Live @ Common Grounds, February 2nd, 2003] * (3:23)
avatar van Shelter
zo zie ik nu pas dat bennerd en rene het zelfde zeggen, sorry het is ochtend hahaha.

avatar van timWTF
Ik vind de next gen persoonlijk doper/gevorderder qua beatvariatie e.d. Maarja, ben 16 dus dat verklaart ook wat :-P.

avatar van Elohim
JMT heeft dan wel regelmatig scratchwerk, daar zal het niet aan liggen. Als je Psycho-Social album neemt is het best 90s.
Ook Dilated Peoples en sommig werk van Non Phixion klinkt best 90s eigenlijk.

Hij lijkt vooral erg hoge eisen te hebben op één of andere manier.
"Tja, wat mij betreft: sommige MC's hebben het, heel veel hebben het niet..."

Daar heb ik zelf minder last van. Ik heb een aardige lijst met MCs die ik erg dope vind. =]

avatar van timWTF
Maar volgens mij is gweah meer een Wu-Tang/Onyx/Mobb Deep luisteraar als hij het zo zegt. Meer hiphop in die trant.

avatar van gweah
Wu-Tang en Mobb Deep hou ik wel van ja

Maar zoals gezegd, verder niks negatiefs hoor. Ieder zijn eigen smaak. Duvel zou zeggen:

weet je wat wack is als iedereen zou klinken als je favo artiest
en iedereen zou rappen op dezelfde beats
en iedereen zou fietsen op dezelfde fiets
en iedereen zou rieten met - luister zwager
al dropte ik schlager ik blijf een slager
maak rapper gehakt met de groente van hak
geen vet ik hou het mager
als kouwe patat als ontbijt bij je kater

PS mods: de discussie is een beetje afgedwaald van CYNE. een bezem zou ik begrijpen en respecteren

gweah schreef:

al dropte ik schlager ik blijf een slager
maak rapper gehakt met de groente van hak
geen vet ik hou het mager
als kouwe patat als ontbijt bij je kater

Bij deze mooi afgerond dan .

avatar van ArthurDZ
De Arthur-Recensies deel 18: once a rockist…

Ik begin zo langzamerhand te vrezen dat het nooit écht wat gaat worden tussen hiphop en mij. Waarom? Wel, neem nu deze plaat. Op zich zit dit gewoon heel erg goed in elkaar: goede beats, goed geproduceerd, goede raps. Ik hoor het allemaal wel, maar het gaat op één of andere manier totaal langs me heen. De sfeer is behoorlijk laidback (let wel: op de teksten heb ik nooit goed gelet) en daar hou ik normaal gesproken wel van, alleen dus niet bij hiphop. Dan vind ik het echt saai worden.

Het is vooral als ik dit album (of zowat elk hiphopalbum for that matter) in één geheel probeer te luisteren dat het mis gaat, en ik dus volledig afgeleid raak. Zelfs een relatief kort album als dit is nog te lang voor mij. Zo af en toe een los nummertje kan ik veel beter hebben. Want neem nu een song als First Person. Dat is eigenlijk een behoorlijk goed nummer, met die mooie piano enzo, maar tegen de tijd dat het op Time Being voorbijkomt ben ik het allemaal al een beetje zat. Sowieso vind ik niet dat hier een écht slecht nummer opstaat. Het ligt aan mij jongens, ik raak gewoon snel uitgeluisterd op hiphop. Vanaf Steady begint mijn aandacht echt te verslappen.

Nu is dit niet zozeer een recensie als wel een lang uitgevallen ‘sorry maar dit is niet echt mijn ding’-bercht. Maar eigenlijk hoef ik mij niet echt te excuseren. Ik heb het tenminste geprobeerd, en ben niet teruggevallen in stereotype clichés die de meest rockfans gebruiken bij het beluisteren van hiphop. Toch iets om trots op te zijn als je sommige commentaren bij youtubefilmpjes eens doorneemt

Ik kan me redelijk aansluiten bij je mening.

Er zijn wel een aantal hiphop albums die ik zeer waardeer, maar daar heb ik wel 100-en albums voor moeten luisteren. De korte speelduur helpt hier zeker mee.

avatar van Shelter
@angelin, ligt er natuurlijk ook aan welke 100-en albums je doorheen bent gegaan, in hiphop zijn er zoveel stijlen kwa sound en raps dat je wellicht een stijl moet pakken die je ligt en daar door 100 albums heen gaat. Wellicht kan de smaak keren

Voor dit album moet je meer een fan van het geluid zijn vind ik. De rappers zijn tekstueel heel goed maar de stijl is erg monotoon en heeft niet echt een strakke energy boosting flow of juist iets heel smooth achtig iets. Daardoor wellicht wat saaier als je de stijl niet digt (ik zelf ben er wel fan van omdat hierdoor de goede beats/sampling naar boven komt).
Ik zou dit album nooit aanraden voor iemand die niet regelmatig hiphop luistert, hoewel er natuurlijk tal van voorbeelden zijn van mensen die juist door dit werk hiphop meer waarderen.
De muzikaal wat meer omvattende producties lijken me beter dan zoals; Kero One, Ozomatli, Hocus Pocus (franstalig), Blue Scholars, Insight (alhoewel die laatste meer tekstueel erg sterk is).

Ulfat-e-Zulmat
Ik zou dit album nooit aanraden voor iemand die niet regelmatig hiphop luistert

Misschien had ik Arthur beter iets makkelijker verteerbaar hiphop aan kunnen raden - maar als ik Cise Star tekeer hoor gaan op Nothing's Sacred, dan kan ik me haast niet voorstellen dat iemand daar niet onder de indruk van raakt. Dan onstaat de behoefte om de schoonheid die ik hoor met anderen te delen, in de hoop dat zij zullen zien wat ik zie. Maar de werkelijkheid wijkt wel vaker af van mijn idealen. Dat went gelukkig.

Ulfat-e-Zulmat schreef:

Relatable!

Ik heb hem origineel!

EINDELIJK!

Heeft me 25 gekost... Maar het is het waard!

avatar van Harderwiek
Waar :O? Vind 25 euro erg schappelijk!

avatar van Shelter
25 euro valt echt vet mee toch...buiten de scarcity van het album een geweldig geheel luister het nog dagelijks met veel plezier

avatar van Elohim
Via amazon een verkoper gevonden, uiteindelijk via discogs van de beste man gekocht.

Niet in de allerbeste staat, maar zeker ook niet in een slechte. Kwam zelfs in een plastic mapje als bescherming, naast natuurlijk de bescherming van het bubbeltjesplastic. Dan was het ook nog de mooiste versie van het album, met Steady erop!

avatar van Shelter
beter, steady is een vet nummer. Die heb ik er niet op

avatar van Elohim
Dan heb jij die versie met die 300 interludes erop? Zijn die wat interessant?

avatar van Shelter
ik vind alle interludes wel wat toevoegen, ik vind sowieso alle instrumentale dingetjes in CYNE bijzonder goed dus vind interludes altijd wel wat hebben. Beter dan die irritante skits wat sommige rappers doen.

avatar van Elohim
Misschien dat ik ooit, als ik geld teveel heb, de andere versie ook aanschaf dan.

Het vervelende met skits is dat ze na een tijdje gaan vervelen, hoewel ze in het begin erg leuk zijn. Dit weet ik van Masta Ace - Long Hot Summer en PackFM - I Fucking Hate Rappers, bijvoorbeeld.

avatar van Delars
Deze maar weer eens opgezet.. Geniale plaat

avatar van Ernie
Hopla 4,5* idd geniale plaat die dringend orgineel aangeschaft moet worden

Rene1979
Voor de geintresseerde heb ik hier nog een origineel cdtje liggen zo goed als nieuw.. Stuur me maar een PM

avatar van ArthurDZ
ArthurDZ schreef:

En een vol puntje erbij, heerlijk chill hiphopplaatje met een paar geweldige uitblinkers (First Person, Papermate, 400 Years,...)

Rene1979
Voor de liefhebber deze komt eindelijk uit op vinyl

avatar van Silky & Smooth
Hij ligt inmiddels thuis. Erg fijn om deze eindelijke op vinyl te hebben!

avatar van JayM
Silky & Smooth Rene1979

Hoe is de kwaliteit en mastering van de persing?

JayM schreef:
Silky & Smooth Rene1979

Hoe is de kwaliteit en mastering van de persing?

Ja top man! Alle bonustracks staan er ook op

avatar van JayM
Rene1979 schreef:

Ja top man! Alle bonustracks staan er ook op

Nice! Gaat in bestelling. Deze classic wilde ik al heel lang origineel hebben. Thanks!

avatar van Silky & Smooth
Eens met Rene1979. Sowieso mooie release met drie groene LP's incl. bonus tracks en instrumentals. Alleen ik verwachtte destijds een gatefold, maar dat is het niet. Voor de rest top release!

(dat ie nog niet uitverkocht is met een oplage van 500...)

avatar van Ernie
In het kader van de Hiphop top 250 door hoi123 nog eens opgelegd en deze blijft zo ongelofelijk goed. Papermate, Steady, Samura's Optic en First Person zijn de favorieten hier.