De Jeugd van Tegenwoordig - Parels voor de Zwijnen (2005)

Label: Top Notch

1. Happen Naar de Baas (3:09)
  2. Voorjekijkendoorlopen (4:41)

met Aila

7. Echte HipHop (0:49)
  8. Voor Jou (7:09)
  9. De Stofzuiger (5:58)
  10. Willie Wartaal Is een Baas (Banne 2 Anthem) (3:16)

met Mella Mel

11. Echte Echte Hiphop (1:39)
  12. Pijpjes (Pop Pop) (3:46)
  13. Drie Keer Niks (2:06)
  14. So Duits (3:31)
  15. Ik Wil Me Lekkevoele (1:16)
  16. Shit Is aan Pt.1 (0:37)
  17. Shit Is aan Pt.2 (4:17)
  18. Hou het Straat (0:40)
  19. Bekkie (3:59)
  20. Beter Dan het Beste Album Ooit (2:54)
avatar van BoordAppel
Belachelijk, discussies met vrienden verzanden de laatste tijd met grote regelmaat in termen als watskebuuuuuurt, baudibau en keeeenker .

Ink
Yak schreef:

En check ook dit eens.

Ze staat ook al op 49 in de Mega Top 50
Komen nog weg op 1 hoor...!

Leuk shirt had die gast trouwens aan bij Vara Laat. (dit zag ik toen ik wat meer info over de JVT zocht, op links dus)

Ik vind het behoorlijk geniaal eigenlijk.....

Ink schreef:

dit zag ik toen ik wat meer info over de JVT zocht, op links dus

Ch-check.

avatar van starbright boy
Martin schreef:

Ik vind het behoorlijk geniaal eigenlijk.....

Ik ook best wel. En het gekke is: hoe vaker ik het hoor hoe leuker ik het ga vinden, tewijl dat met zo'n gimmickachtig zomerhitje juist vaak andersom is.

Yak
Wat ik ook zo gaaf vind is dat die gasten zichzelf he-le-máál niet serieus nemen. Zoals bij Vara Laat laatst: "Maar die tekst, wat is dat voor taal dan?". Antwoord: "Nou, het is gewoon Nederlands, maar dan heel slecht." Lees ook dit eens, die lui hebben echt de grootste lol en scoren nog een monsterhit ook.

avatar van Ward
Zeker gaaf ja. Bij Vara Live had ik ze ook gezien ja. Ik heb ook niet dat het na een tijdje heel vervelend is, wat bij de meeste van dit soort liedjes wel altijd is. Dit wordt gegarandeerd ook een nummer 1-hit. Ik kan nu al de tv niet op Tmf zetten zonder dat het nummer binnen een kwartier voorbij komt.

Kos
Die lui zijn of hardstikke gek of er zit echt een heeeeeel geniaal team spin doctors achter.

avatar van Jordy
Dat laatste ongetwijfeld, maar dit is (zoals je geloof ik al zei Kos) echt veel meer hiphop dan dingen als 50 cent of BEP, grap of niet

Ink
Redelijk briljante bio hebben ze ook...

Tijdens de catastrofaal verlopen lokale voorrondes van Idols 1 lopen Freddie, Pepijn en Oliçio elkaar tegen het in fluorkleuren gestoken lijf. Hun voorliefde voor slecht Nederlands schepte direct een band en de mannen besloten samen te gaan werken.

Na maanden doelloos te hebben rond gezworven nam De Neger Des Heils Majoor Vlosshart (Twijfel niet....Hij is er!) de drie liefdevol op in zijn warme woonstede en De Jeugd Van Tegenwoordig zag het licht.

P. Dronq (Pepijn von Bièreliér, spreek uit Bjehruljee) is van half Frans/Oost-Duitse half Nederlandse afkomst en is de auteur van drie succesvolle romans (onder pseudoniem). Zijn voorliefde voor vrachtwagen parafernalia, botsauto’s en jagen komen duidelijk tot uitdrukking in zijn vlijmscherpe teksten. Zijn wel gevormde en gebronsde lichaam en onafscheidelijke Belinda sigaretten maken hem tot een imposante verschijning.

Vieze Fur (Freddie van Nazareth, geboren op 24-12-1983) woont weliswaar in Coevoorden maar zijn werkterrein ligt in Amsterdam Noord waar hij met groot plezier buschauffeur is op lijn 38. Gevraagd naar zijn hobby’s roept Freddie dan ook; “Hard Gaan, Kanker Hard Gaan”. ’s Nachts werkt Freddie, gehuld in zijn exclusieve groene slagersjas, in het Slachthuis van Coevoorden waar hij de meeste inspiratie voor zijn doorleefde poëzie opdoet.

Willie Wartaal (Oliçio KoBoï Moderno) is van Colombiaans/Finse afkomst en heeft tot zijn tiende in Portugal gewoond en is daarna naar Nederland gekomen. Trots en gelukkig dat hij al vijf jaar werkeloos is, stort hij zich met hart en ziel op zijn favorieten bezigheden; het bakken van patat en hardlopen. Tijdens de soms dagenlange hardloop sessies filosofeert Oliçio graag over het leven en staat er inmiddels in heel Nederland om bekend opeens in gezang te kunnen uitbarsten.

De Neger Des Heils (Majoor Vlosshart) is altijd al een man met een groot hart geweest en toen hij de verlopen koppies van Freddie, Pepijn en Oliçio zag moest hij ze wel in huis nemen. In de hoop de heren te kunnen bekeren begonnen zij gezamenlijk met heilzame samenzang en Majoor Vlosshart zorgde voor de muzikale begeleiding.

Het resultaat van deze samenwerking is overweldigend, nog voordat de eerste single in Nederland is uitgekomen, heeft Watskeburt?! In Luxemburg al een spoor van vernieling achter zich gelaten, maar ook in Nederland is Watskeburt?! al het woord van de dag.

Bron: Musicfrom.nl

LOL .

Hahahaa

avatar van Goodfella
De eerste spinoff is een feit. Oern'd hard

Edris
Kos schreef:

Ken je de Spaarndammerbuurtkliek?

Kos
Ik zie de t-shirts wel eens .

Goodfella schreef:

De eerste spinoff is een feit. Oern'd hard

Er was al een Opkeplurt.

Yak
Ken je de Spaarndammerbuurtkliek?

"Wat moet je nou, gast, kijk 'es om je héén, het is de Spaarndammerbúúrt niet Amstelvéén"

Het is gebeurd, ze staan komende week op 1 in de vaderlandse top 40

Niet dat dit nu nog zo verrassend meer was maar toch..

avatar van Eddie
Ik weet dat ik dit nummer de eerste keer dat ik hem hoorde verschikkelijk KUT vond, maar na het nummer een keer of 20 gehoord te hebben begin ik langzaam wat genuanceerder te denken en het stiekem wel grappig te vinden. Vooral de eerste rap van Vieze Freddie is geinig. Nog steeds geen hoogvlieger voor mij, maar het nummer is wel gegroeid.

Yak
Hehe, wat een prutsers. De site was weer een dag of twee online en nu is het alweer stuk. Vieze Freddy heeft nu waarschijnlijk wel wat meer doekoe dan wanneer hij bierflesjes inwisselt, misschien moest hij dat maar eens aan de site besteden.

Yak
Hier moest ik echt heel erg om lachen.

moviefreak#1
Wat vind je daar nou leuk aan ? Het is gewoon een zooitje ongeregeld dat het schijnbaar nodig vind om de jonge luisteraars van dat programma het aan te leren om zo met mensen om te gaan. Ik vind dit echt walgelijk gedrag en hoop dat de hype snel over gaat zodat we niets meer hoeven te horen van deze klootviolen.

avatar van Ward
Ik vind het wel grappig. Ik heb het liedje nu wel te vaak gehoord en ik begrijp niet helemaal waarom ze op lowlands staan.

avatar van John Doe
Yak schreef:

Hier moest ik echt heel erg om lachen.
Hehe, ik vraag me dan af of ze gewoon zo onhandelbaar wíllen doen (Zoals Jim Carrey ook kan doen ) of dat het bericht van Top Notch geheel waar is.

avatar van Eddie
Ha ha lekker gallen zieken en rellen, eens wat anders als de beschaafde en correcte Ali B en brace of Lange Frans en Baas B. Deze gasten doen gewoon wat ze willen. Ik begin het steeds leuker te vinden. Ik vind i.i.g. stoer dat ze niet bezig zijn lieve jongetjes uit noord met een stoer plaatje
uit te hangen.

Eerlijk gezegt snap ik niet waarom ze op lowlands hebben gestaan..en dan dat liedje watskeburt?! blijft de hele tijd in mn hoofd hangen!
Het gaat ze volgens mij gewoon om het geld..maar goed...aan de andere kant vind ik het wel lollig dat er zulk soort groepies zijn..weer eens wat anders

Yak
P. Dronq-shirt is binnen, compleet met goudstaven!
Wel een klein beetje te groot, dus even flink heet wassen.

avatar van Reijersen
Het is totally nix. Heeft echt helemaal niets met muziek te maken. Zie er ook de lol niet van in.

avatar van Ward
De nieuwe single Voor Je kijken Doorlopen is erg gaaf. Weer fijne productie. Heeft iemand de single al gehoord?

Yak
Ja, die draai ik zelfs al een paar maanden. Ik vind het een beetje een rare keuze: het nummer is nog ouder dan Watskeburt en stamt uit de tijd dat Ollie en Fur nog samen Baksteen heetten. De tekst vind ik wel weer geweldig: Wartaal en Fuuuuuur in de bocht, herkend van Opspeuuuuring Verzocht.